lördag, mars 13, 2010

Monica Green ge mig ett svar denna gång.

Monica Green alla våran underbara Socialdemokratiska riksdagsledamot har nu äntligen fått Socialdemokraternas Propaganda Guide för höstens val. Först ut är givetvis att attackera RUT avdragen. Den här gången så skall jag dela med mig av det svar som Monica Green skickar och ger. Därför publicerar jag hennes inlägg och efter det min fråga och förhoppningsvis så kommer jag att få svar och publicera det här med.


RUT-avdrag

Allt mer desperata utspel görs för att vi ska bidra de rika för att de ska bli lagliga och köpa sina städtjänster ”vitt”. Vad som ofta glömts bort att en subvention av städtjänster faktiskt är ett skattebidrag. Och skattebidrag måste betalas, antingen genom minskade utgifter eller genom höjd skatt på någon annan tjänst.
Våra gemensamma resurser är begränsade. De ska alltid gå till det som är mest angeläget. Gemensamma medel ska gå till människor i situationer i livet där de behöver samhällets stöd. För mig är högre nivåer i föräldraförsäkringen, mer personal på dagis och i skolor och en god sjukvård överordnat en satsning på skattesubventionerad och billig städhjälp.

Skatteavdrag för hushållstjänster är ett skattebidrag. En skattebidraget som endast kommer dem till del som har råd att lägga sina pengar på att låta andra städa sitt hem. Inte de som städar. Även städfirmor går ut och påstår att de inte kan överleva utan bidrag av staten.

En utvärdering av det finska försöket med hushållsnära tjänster, beställd av finska arbetsmarknads- och finansministeriet, visar nämligen att avdraget hittills nyttjats av en mycket begränsad grupp medborgare. Risken är stor att det bara är de som redan före skatterabatten hade råd, som nu kan köpa billigare städning.

Det hävdas att subventionerad städhjälp gör mängder av svarta vita bara staten tog över städnotan. Kriminella måste få skattebidrag för att vara lagliga.

dn

newsmill

svd


Frågor till Monica Green
Men Monica hur kan du då försvara att ni vill utvidga ROT-avdragen? Skall verkligen personer som äger sina hus kunna skattesubventioneras för att de väljer att bygga om eller göra reparationer?

Får vi höra sanningen nu då? Är det så att det är bättre att byggbolag subventioneras istället för städbolag? Skall byggbolag ha lättare att överleva än städbolag?

Innan du nu går ut på ett eget korståg så tycker jag att du själv skall ta kontakt med dina lokala städbolag och verkligen fråga om hur många som kommer få sparken i Skövde om rut-avdragen tas bort. Har du tänkt så långt?

Ett städbolag i din kommun Skövde kommer att säga upp mellan 20-29 personer om det är så att RUT-avdragen tas bort. Detta är bara ett bolag och vad jag vet så finns det ytterligare ett 10tal städbolag i Skövde.

Vad vill du säga till dem? Får vi höra en sanning för en gång skull. Varför var det så väldigt viktigt att med alla medel rädda arbeten på SAAB och Volvo medans dessa städtjänster är helt oviktiga?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Monica Green, Socialdemokraterna.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida