måndag, mars 31, 2008

Spriten, hiven, premiär, livet är underbart trots allt!

Nu börjar våren äntligen krypa fram. Den där mysiga känslan av vårvärme bubblar upp mer och mer i kroppen. Vår betyder inte bara värme och sol. Det betyder också fotboll.

Inte för att jag är speciellt intresserad eller att jag tittar speciellt mycket på det. Däremot så gillar jag att varje år ungefär från premiären till slutet av säsongen så kommer "alla" fasas över hur fotbollsvåldet sprider sig. Hur hemskt det är med dessa huliganer som terroriserar landet. Några ord till polisen här då. Jag gillar huliganer. Om de är riktiga huliganer. En riktig huligan ger sig inte på "oskyldiga", en riktig huligan bär sitt lags färger med stolthet och försvarar dem endast mot andra som försvarar sitt lags färger. En mamma med barnvagn skall kunna gå rakt igenom en grupp huliganer som slåss och hon skall inte röras. Men eftersom vi i Sverige inte kan göra speciellt mycket rätt så skall naturligtvis någon hamna i klämm för dessa "blöjhuliganer" som vi har i Sverige. Jag undrar lite smått hur många som kommer dö detta år för "fotbollsvåldet". De som dör tycker jag inte synd om. Man väljer trots allt vad man gör på en fotbollsmatch. Vill man slåss skall man komma ihåg att ett slag inte är ofarligt.

Och kanske blir detta året då det ändras lite. Polisen kanske kan börja ta i med hårdhandskarna på fotbollsmatcher? De har ju trots allt pistol. Och tårgas. Om vi ändå skall få fotbollskravaller kan vi inte få dem ordentligt.

Dn 1 2 3 4 5 6 7
Svd


Vin och sprit har äntligen sålts. Det känns skönt. Nu kan vi kanske få se lite andra bolag sälja sitt sortiment genom Systembolaget. För man kan säga vad som helst. V&S har haft en liten framskjuten ställning. Ett statligt bolag som endast kan sälja till ett bolag inom landet och detta bolag har monopol inom landet? Att V&S inte utnyttjat detta är rent skitsnack. Fackförbundet är som vanligt besviken då man hoppats på en svensk ägar. Kan denna ägare möligtvis vara staten?
Jag hoppas att V&S blir kvar i Sverige men jag har lite svårt att tro det. Men man kan ju alltid hoppas. Jag tycker ändå att priset känns helt rätt. 55 miljarder är helt okej pris på V&S. Jag hade gärna sett att man fått lite mer betalt men man kan inte få allt.


Med våren kommer också det där sköna vårsexet. Med sexet kommer sjukdommar. AIDS ökar i Sverige vilket inte förvånar mig det minsta. Många är inflyttade från andra länder. Och upptäcks först när man testas här i Sverige. Men en del är Svenskar. Många har inte testat sig för att man vill inte veta. Andra vet inte hur man gör, en del skiter helt enkelt i det. Jag trot att vi kommer få se en stor ökning av hiv i Sverige under en ganska lång tid framöver. Det är oroande att många inte ens har testat sig. Enligt frågan på DN så har 40% aldrig testat sig. Det oroar mig. Jag trot att vi alla behöver testa lite oftare. Om inte du knullar runt så kanske din partner gör det? Vem vet?Så när fotbollen är slut och spriten finns i dig. Glöm inte kondomen. Det är verkligen inte värt det. Hiv är inte kul. Jag har haft det en gång aldrig mer.


Intressant? Läs mer om sex, hiv, AIDS, vår, sprit, alkohol, vin och sprit, vin & sprit, V&S, fotboll, politik, våld, odell, regeringen, alliansen

lördag, mars 29, 2008

"Sätt alla i bidragberoende"

Jag läste just något väldigt skrämmande på en av S-bloggarna. Denna gång var det Christina Meltin Westerlund som ger uttryck för sitt förakt för vad hon kallar för "b-regeringen". Men det är väl kanske inte så konstigt hon som socialdemokrat skall använda de orden. Lite fulknep är fint.

Men det som gör mig mest rädd och lite illamående är när hon skriver "och inget barn skall kunna säga till något annat, att mina föräldrar är så rika att vi inte får barnbidrag! Lika lite skall någon vuxen stoltsera med att man "nog klarar sig själv minsann utan bidrag"." Om detta är klantigt skrivet så kan jag förstå det. Men det verkar inte vara något syftningsfel eller klantigt skrivet inlägg. Christina Meltin Westerlund menar verkligen att ingen vuxen skall kunna säga att man klarar sig utan bidrag. Detta gör hon verkligen klart i kommentarerna.

Så du vill göra hela Sveriges vuxna befolkning bidragsberoende så att inte någon vuxen skall kunna stoltsera med att man "nog klarar sig själv minsann utan bidrag"?


Christina Meltin Westerlund: Ja precis!
"Som man ropar får man svar", är ett utomordentligt bra uttryck. Ett annat bra är, när någon har svårt för att fatta (här gäller det att vara övertydlig minsann) "Har du inte alla getter hemma"

Trevlig helg!

Tydligen är det där skon klämmer. Att ingen skall kunna säga att de klarade sig utan bidrag. Ingen skall kunna vara så stolt över att de klarade sig utan bidrag, ingen skall kunna känna sig "bättre" än någon annan som fått ta emot bidrag på ett eller annat sätt.

Här blev det helt plötsligt tydligt vad som gäller för s-bloggar nu för tiden. Lägg ut så många linor som möjligt och hoppas att "borgarna" blir arga och börjar använda samma metod tillbaka så vi säga att socialdemokraterna är en utsatt grupp som hetsas och hånas av de "stora stygga borgarna". Jag kan inte annan än tänka tillbaka så där en dag eller två på socialdemokraten som jämnförde arbetslinjen med nazisternas arbetsläger. Även om just den slog tillbaka lite från andra hållet. Det skrivs mycket konstigt på bloggarna. Alla bloggar. Säkert även på min någon gång. Men det känns som om S-bloggarna har hamnat i majoritet för klantiga uttalanden det sista. Är detta lite tecken på ren desperation då man börjar inse att personer inte längre tror på propagandan om att regeringen "bara vill sänke skatten för de rika".

Politikerbloggen 1 2 3 4


tisdag, mars 25, 2008

Kollektivtrafiken sparar en liten slant... Äntligen

Jag är en av de som använder kollektivtrafiken dagligen i min hemkommun och även en hel del till andra städer. Jag är för det mesta nöjd med den. Visst det blir lite väntetider och ibland kan det bli lite krångligt att ta sig någonstans. Speciellt när det är helg.

Tack vare den underbara reseplaneraren som finns på västtrafiks hemsida så är det länge sedan jag tittade i en tidtabell. Men jag har någon. Men jag vet inte vart den är. Men enligt den lokala radiostationen så har Västtrafik nu äntligen beslutat sig för att inte skicka ut tidtabellen till alla hushåll. INTE EN DAG FÖR SENT. I dagens digitala verklighet så behövs inte tidtabellen. Iallafall inte på samma sätt. Men att ha utdelning till alla hushåll måste vara en enorm onödig kostnad som kan läggas på något bättre. Nu önskar jag bara att telefonkatalogen kunde göra samma sak. Vill man ha en telefonkatalog så kan man ju beställa den då. Genom telefon eller internet. Samma sak som med tidtabellen.

Så tack Västtrafik för att ni äntligen inser att ni har haft en onödig kostnad.

Intressant. Läs mer om kollektivtrafik, buss, tidtabell,

Vad är SVT så rädda för egentligen?

Debatten om Public Service kommer upp lite då och då. Både i bloggosfären och i den politiska högborgen. Däremot så är det sällan som det blir någon förändring i vad vi idag kallar public service. SVT har tillsammans med SR och UR monopol att kalla sina program för public service. Under flera år så har samtliga privata tvbolag gjort vad jag skulle vilja kalla för "public service" program.

Den absolut största av de privata bolagen är TV4 de har med deras program Kalla Fakta visat att de kan göra nyttiga samhällsprogram. Varför skall inte detta kunna ge TV4 del av public service pengarna? Om vi nu skall ha kvar dagens system med lienspengar. Det finns fler kanaler som även de visar att de vill och kan. Axess och TV8 är lite av nykomlingar i spelet och visar att de har utmärkta program.

En annan lite fråga som har ploppat upp i mitt huvud är hur mycket pengar som rinner bort i SVT? Varje hushåll med en tvapparat betalar 2000 kronor om året. En ganska hygglig summa pengar. Vart tar dessa vägen? Och hur mycket pengar har då TV4, TV8, Axess i reklamintäkter? De kan göra samma program som SVT. Och lite mer. När vi ändå tittar på dessa saker så undrar jag fortfarande varför SVT "tävlar" om tittarna om man nu är så bra på att göra public service program? SVT har program som är utmärkt underhållning i form av "På spåret", "Antikrundan" och "Så skall det låta". Detta är program som kostar en hel del att producera. Men detta är program som lika gärna kan gå på någon av de reklamfinansierade kanalerna. Melodifestivalen är ju också ett sådan program. Jag är helt övertygad om att de privata kanalerna skulle slå varandra blodiga i tävlan om vem som fick sända den.

Och SVT hur mycket kostar det att köpa in dessa filmer som med jämna mellanrum visas? Nu på fredag visar SVT filmen "Man on fire" med Denzel Washington från 2004. Detta är ren underhållning. Underhållning som lika gärna TV4, Kanal 5, TV6 eller TV3 kunde visa.

TV-licensen är en kvarleva från en tid då det endast fanns två kanaler. Idag har vi valet att inte titta på SVT. Men vi kan inte välja bort denna betalning till SVT. Idag när den digitala sändningen är det som vi har så bör vi väl rimligtvis kunna välja bort SVT? SVT är en kanal som bör ingå i ett program utbud från Boxer, Comhem, Canal Digital och allt vad de heter.
Men det var ju bara en tanke. Eller handlar det helt enkelt om att Socialdemokraterna inte vill bli av med sitt främsta vapen i "kampen mot orättvisorna" den publika megafonen som kallas SVT?Intressant? Andra bloggar om SVT, public service, Socialdemokraterna, licens, tvlicens, politik, tv, program,

lördag, mars 22, 2008

Men Frida Johansson Metso inte nu igen!

Återigen så skriker vissa liberaler på bojkott av OS. LUF är en av dem. Och det gör mig förbannad, ledsen, irriterad och besviken. Frida skriver idag på Expressen. Jag blev irriterad på Frida redan under en sändning av kvällspasset i P3 för några dagar sedan där hon flera gånger säger att idrottarna inte skall åka till Kina för att vara med i propaganda utan istället stanna hemma. Skall de stanna hemma och vara en del av propagandan då? Idrott är inte politik. Idrott är en tävling, en lek och en sak som förenar oss.

Ja visst låter det fint. Kina är en diktatur och man bör kritisera Kina och dess ledare. Men man skall inte göra detta genom att bojkotta något som förenar hela världen. OS är en lek. Om man skall bojkotta Kina för att de inte följer de mänskliga rättigheterna hur skall vi då göra när OS går i USA? USA avrättar fångar som anses mentalt handikappade. Detta måste vi kritisera men är det verkligen någon som vågar kräva bojkott då? Jag skrev om detta redan förra gången som någon krävde Bojkott då var det för händelserna i Burma. Jag har samma ställningstagande då som nu.


Vad många glömmer är att en bojkott kan stärka Kina "kämparglöd" då kan man ju återigen ta upp att "väst" är onda och inte vill vara med att leka, "väst" vill inte att omvärlden skall komma till vår fina folkrepublik och se hur fint vi har. Väst anser att de är bättre än oss. Men de vågar inte möta oss i en ärlig kamp.

Denna gången är det Tibet som är anledningen till bojkotten. Sist var det Burma. Vad är det nästa gång? Låt politikerna sköta politiken och låt sportstjärnorna sporta.

Men visst Frida kräv bojkott av OS. Men se då till att kräva bojkott när Volvo åker till Kina. Kräv bojkott när Eriksson skall sälja mobiltelefoner.

Så Stefan Holm, Susanna Kallur, Carolina Klüft och alla andra. Spring, hoppa, skjut, rid och simma under OS och se till att ta många medaljer och lyssna inte på kraven om bojkott. Visa gärna erat stöd hur ni vill, om ni vill. Men åk till OS följ era drömmar. Ta medalj. Tävla, vinn och det viktigaste av allt ha riktigt roligt. Det viktiga är inte att vinna det är att delta.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Lite mer om "rikedomen" i vårt land, och avundsjukan.

Aftonbladet slår på stora trumman och berättar att Maud Olofsson har dubbla löner. 1,7 miljoner om året. Det är väldigt mycket pengar. Säkerligen mer än vad hon behöver göra av med. Vad skall man säga? Jag säger grattis. Jag tror att Maud är värd varenda krona. Säkerligen jobbar hon mer än någon annan av oss vanliga arbetare.

Att sedan Vänsterpartiet Lars Ohly går ut och beklagar och säger att det är orimligt när en vanlig arbetare tjänar 15-20000 på en heltid. Och att en politiker då inte kan förstå deras situation. Men det kan Lars göra med sin lön på 52 papp i månaden. För Lars vet hur det är att tjäna mindre. Lars har ju bara 52000 kronor i månaden.

Att sedan Mona Sahlin tjänar nästan lika mycket nämner man inte. För Mona slåss ju för de svaga och hon skall ha varenda krona. För hon är ju på "arbetarnas" sida. Som vanligt luktar det avundsjuka. Men är man "ledare" för arbetarrörelsen så skall man ha dubbla löner.

Andra intressanta bloggar om , , , , )

Det är tydligen fult att vara rik eller ha rika föräldrar

Jag blir allvarligt upprörd av DN artikel om hur "rika elever är oftare lediga". Det finns inte några problem med ledighet om det inte är så att denna ledighet är över ett nationellt prov. Man kan lägga en stor del av undervisningen på föräldrar men man skall också komma ihåg att elever har ett ansvar. Detta ansvar är något som de skall lära sig från början.

Vad är sedan skillnaden på en skidsemester till någon skidbacke i Österrike och en resa till hemlandet under en högtid? Jag tror att "fattiga" elevers föräldrar bryr sig lika mycket om sina barns utbildning som "rika". Att sedan resmålen är annorlunda är en sak. Men det är fortfarande en ledighet.

Kanske är det så att dagens skollov inte är anpassade för dagens resmål? Påsklovet är en vecka, höstlov en vecka, sportlov en vecka, sommarlov en massa veckor. Kanske är det dags att ändra lite på loven? Varför skall man vara ledig i två månader under sommaren? Kan man inte vara ledig en månad under sommaren och kanske ha två veckors sportlov och två veckors höstlov? En resa till Thailand är lite jobbigt att klämma in på en vecka. Och till Thailand åker man oftast på vintern eller tidigt på våren. Ungefär vid denna tiden.

Tillbaka till DN artikeln. Avslutet på den artikeln känns lite småkryddad av avundsjuka. "Däremot är det extremt ovanligt med skidsemsterar i Chamonix för våra barn. Det hade varit roligt att skriva på en sådan ledighetsansökan." Så med andra ord kanske det är lättare att bevilja resan till Chamonix istället för till Ramallah?

intressant? Läs mer om semester, thailand, lov, skola, utbildning.

måndag, mars 17, 2008

Shoppingspree och lite vardagsvammel

Ledig dag idag och detta skall ju genast fira med att shoppa loss ordentligt. Jag kom på mig själv redan igår kväll att jag inte äger har shoppat loss på länge. Men idag så tog jag igen det ordentligt. Byxor, tröja, sockar och kalsonger. Allt skulle förnyas i garderoben. Eller mer läggas till. Jag tänkte också köpa mig en jacka nu när våren började ta fart. Hittade dock inte en enda snygg jacka som jag kunde tänka mig att bära. Eller jo jag hittade en men den var i en prisklass som var lite över vad min plånbok tillåter. Men nu sitter jag här och med lite nya kläder och känner mig helt nöjd. Dessutom så lyckades jag handla hem lite mat till mitt tomma kylskåp. Riktigt nöjd är jag. Men det hela blev dyrt. Men vad skall man göra med pengarna om man inte spenderar lite. Samla dem på hög?

Tänkte även om man skulle hitta något att blogga om men det ser ut att vara lite brist på både bra nyheter och andra trevliga saker. Det enda som man skulle skriva om är ju Maffia-förbundet syndikalisterna som återigen försöker pressa företag på pengar. Björn Brändewall och Johan Ingerö behandlar denna sak på ett underbart sätt. Så det blir dagens läsning.


Intressant? Läs mer om facket, SAC, maffia, utpressning, shopping, vardag.

Men när skall piloter få erfarenhet då?

Jag satt och kollade runt lite på Aftonbladet och fick se en väldigt underbar "icke-nyhet". Piloter med liten erfarenhet flyger passagerarplan. Jag undrar ju bara en liten sak. Hur lång tid kommer det att ta innan piloterna är utdöda? Någon gång måste ju nya piloter ta över? Alla med erfarenhet kommer ju att dö. Alla måste ju flyga planet för första gången någon gång.

Helt icke intressant. Läs mer om jobb, flygplan.

söndag, mars 16, 2008

Den svenska modellen för tv-avgift!

SVT, statens egna television som i åratal har gnällt om skärpt tv-avgiftskontroll har nu fått ytterligare en snilleblixt om hur man skall få fler att betala. Man skall börja sända sin kanal "live" över nätet och på det sättet få ALLA att inse att de är skyldiga att betala tv-avgiften.

Ja vilken underbar idé vi tvingar alla att betala tv-avgift även om de inte har någon tv.
Alla som har en möjlighet till att se deras program skall tvingas betala. För vi måste ju ha en tv som är fri från kommersiella krafter och politiska intressen som det så fint sägs i reklamen. Så då Eva Hamilton var det väl ett misstag att under ett av Sveriges populäraste tv-program med 4 miljoner tittare fick några företag visa sin goda vilja med logga? Posten var ett av dessa bolag som igår fick visa sig i TV. Posten är trots allt ett bolag. Telia fick även de sitt namn påpekat några gånger under sändningen. Och vad jag vet så är Telia ett bolag likt alla andra. Men som tack vare den "fria" televisionen nu fått en framskjuten post i det Svenska folkhemmet.

Det är konstigt att SVT väljer att titta på möjligheten att få fler personer att betala till denna propagandamaskin istället för att titta på andra möjligheter att utveckla sina finansieringar på. Jag blir bara förbannad.

Och en liten sak till. Eurovision står snart inför dörren och jag tror jag vet vart min röst går detta år. Latvia 12 point!!
intressant? Andra bloggar om: , , , ,

torsdag, mars 13, 2008

Men ge er om klimathotet någon gång!

Jag tycker att man skall ta klimathotet på allvar. Men det måste finnas någon gräns för vad man skall dra upp som "enormt" problem. Nu senast på uppdrag granskning liksom i Aftonbladet så skrek man om kossorna och deras miljöpåverkan. Viktigt att lyfta fram att det är ett problem? Jo visst men att på det sättet skrika om nya skatter på kofisar känns lite overkill.

Om man skall titta på problem med metangas så skall vi nog titta lite längre bort. Nya Zeeland har en jäkla massa får. De släpper också de ut metangas. Men det finns inte någon som ens vågar säga ordet att vi bör se till att det försvinner lite får från Nya Zeeland. Det är inte heller så många som vågar tala om de mängder med får som finns i Australien och vilken påverkan de har på klimatet.

Och hur mycket metangas släpper en människa ut varje år genom att gå runt och släppa sig i tid och otid. Kanske är det dags att vi förbjuder lök i mat för det kan skapa gaser hos oss människor? Eller kanske skall vi börja ha en mätare som registrerar våra fisar och betala en liten skatt för dem med?

Satsa lite på kollektivtrafik och på järnvägar så kan vi iallafall få ned utsläppen lite. Och allt är bättre än inget. Varför åker inte folk kollektivt? Jo oftast för den är dåligt utbyggd och dyr. I min hemstad kostar det 25 kronor att åka kollektivt om du bara skall ta dig inom tätbebyggt område. Att ta sig till grannstaden kostar lite mer än en 50 lapp. Folk åker gärna kollektivt om det är billigt och bra med förbindelser. Men vi är av naturen lata och kommer då hellre ta bilen då vi inte tjänar ekonomiskt på att ta buss eller tåg.

Kan vi få lite sans och balans i klimatdebatten eller skall vi fortsätta skrämmas tills folk inte orkar bry sig längre?


Andra bloggar om: , , , , , , Intressant.se

Lika lön för arbete?

På DN debatt skriver idag vänsterpartiet om hur man vill ha ett statsbidrag till kommunerna för att få upp kvinnors löner. Ja det låter ju väldigt bra. Vi ger ett bidrag till kommuner så att de höjer lönerna för kvinnor. Lars Ohly är nästan underbar i sin analys av detta bidrag. "Det skall vara en morot för kommunerna." Ja men vad bra då skall vi dela ut 10 miljarder till Sveriges alla kommuner. Det räcker väl långt? Att leka med bidrag är farligt. Det kan sluta med att kommuner inser att de inte tjänar ekonomiskt på att höja löner för de arbeten där lönen är låg. Jag tror att om man börjar blanda in en morot i form av 10 miljarder som skall delas ut till de som gör bäst jobb med att höja lönerna kommer det inte dröja länge innan någon pengakåt kommunpolitiker inser att man tjänar in mer pengar utan detta "bidrag" på att inte höja lönerna? Vad hände med moroten då? Den liksom ruttnade lite.

Man gör också en stor miss i artikeln där man skriver
Och så det mest omfattande problemet: den skeva värderingen av arbetets värde, som genomgående gör att kvinnodominerade yrken är mer lågavlönade än mansdominerade. Exempelvis har den som bär kartonger med varor till hyllorna i en butik mindre betalt än en den som bär samma kartonger på grossistens lager. De förra är oftare kvinnor, de senare oftare män. Den som bygger ett äldreboende har högre lön än den som matar, lyfter och vårdar dem som bor där. Och så vidare.

Kan man verkligen göra ett likhetstecken mellan lagerarbetare hos en grossist och en butiksanställd? Kan man göra ett likhetstecken mellan byggarbetaren och undersköterskan på ett vårdhem? Båda arbetena är helt klart tunga och jobbiga. Arbetet på ett vårdhem är väldigt jobbigt för psyket och det tar på krafterna att jobba med t.ex dementa personer. Och det är ett yrke som helt klart behöver få ett lönelyft. Men man måste inse att man kan inte jämnföra två helt olika jobb på det sättet. Dessutom tycker jag inte att det skall handla om att undersköterskor skall ha högre lön för att det är en kvinnodominerad yrkesgrupp. Det skall handla om vilket arbete de gör och få lön för det enastående arbete som de gör. Oavsett om de är kvinnor eller män.

Kanske är det mer kvinnor i kassan på ICA men om du ser till de andra butikerna som finns så är det en hel del män som arbetar där. Hur är det med byghandeln? Hur är det med arbeten i de olika elektronikbutikerna? Vad jag ser så är det "mansdominerande" arbetsplatser. Och lönen skiljer sig inte så mycket från en säljare på bygghandeln och en som sitter i kassan på ICA. Men det är klart om man talar om det så missar man ju denna vinkel på att det är synd om kvinnorna.


Intressant?
Andra bloggar om , kvinnoyrken, arbete, lön, ekonomi, bidrag, , , ,

onsdag, mars 12, 2008

Hej och välkommen till Landet där lögn blir till sanning

Ja hej och välkommen till ytterligare ett avsnitt i vår följetång Landet där lögn blir sanning (om det kan sändas i rätt media). Denna gången så är det ju biografägarna som måste attackera de fruktade nätpiraterna. Sveriges Radio får äran att försöka sprida ut lögnen om att piraterna tar död på branschen. Detta är en stor jävla lögn! För det första så är nätpirater mer på bio än genomsnittssvensson (han som inte fildelar, vem nu detta kan vara). För det andra så tror jag att biograferna har dödat sig själva. Genom att visa "skitfilmer" som endast en liten del av befolkningen ens kan tänka sig är bra. Att satsa enormt på att visa superhollywood-filmer med mycket action och hjärndöd handling har gjort att vi inte vill gå på bio. Iallafall inte för att se de filmerna. Varje år kommer det massor av filmer i klassen "action" eller "komedi" och skall man vara helt ärlig. De flesta håller inte måttet. Hur många gånger orkar man se en komedi med en liknande handling och liknande skådespelare som gör liknande grimaser? För om du skall vara helt ärlig så är det ju det som biograferna visar. Och det är sällan som vi får se de bra filmerna. Vad hände med de Irländska filmerna? Vad hände med Tyska filmer? Varför får vi inte se någon sådan? Alla kan väl inte vara så dåliga så att de inte passar den svenska biografmarknaden?

Så ett litet tips till hela biografbranschen. Innan ni tar död på er själva med att visa den nya american gigolo 13 för att 12 gick "så bra". Våga ta lite nya grepp. Visst visa ni superhollywood filmerna men våga blanda in något annat. Våga vara lite föregångare. Kanske kommer ni att vinna kanske kommer ni att förlora. Men då vågade ni ändå att göra något.

Intressant? Läs mer om
, , , ,

söndag, mars 09, 2008

Lite kompisknullande har ingen skadats av

Aftonbladet har i dagarna en ganska bra debattartikel. Det handlar om "ungas" kompisknullande. Jag har själv en hel del tankar om ämnet. I rapporten från socialstyrelsen talas det om att unga har en "öppnare" syn på sex än vad man tidigare trott. Ja visst det stämmer säkert riktigt bra.

Jag vet att kompisknullandet är vanligt. Många kan skilja på kärlek och sex. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt orden "sex är kul klart vi skall knulla". Men det handlar inte om kärlek. Självklart finns det känslor inblandade även om man bara har sex med en kompis men det är inte samma känslor som när man pratar om kärlek.

Samtidigt så tror jag inte att unga har mer sex än vad äldre här. Eller hade. Jag vet att min mamma har haft sex. Hon har haft sex många gånger. Hon har trots allt tre barn. Hon har varit gift, skilt sig och träffat en ny man. Innerst inne så vet jag att de säkert har sex men jag vill inte tänka så. Min mamma är ju trots allt lite helig. Kanske är det så att vi alla har den där tanken i skallen om att "det handlar inte om mina barn/föräldrar". Men det är ju trots allt det som det gör. Alla har sex. Om det är ett gift par så har de förhoppningsvis sex med varandra. Men som "barn" till det paret vill jag inte tänka på det. Jag vill inte inse att min mamma eller pappa har sex med någon. Visserligen så har vi alltid talat ganska öppet om sex i min familj. Men jag vill inte att min mamma skall veta vad jag gör i sängen/skogen/bilen eller med vem/vilka. Men hon vet att jag gör det.

Vi kan gå ännu längre bakåt. Hur är det med farmor/mormor? Har inte de haft sex? Hur är det med farfar/morfar? Visst är det lite jobbigt att tänka på? Men jag tror att våra föräldrar kompisknullade redan i sina ungdomsår. Varför skulle de inte göra det? Sex är skönt, kul och spännande. Det måste det varit redan när farmor var ung.

Eftersom jag vet att min farmor kommer läsa detta så har jag en känsla av att det kommer vara en liten pinsam tystnad under mitt nästa besök hos henne. Men det är smällar man får ta.


Intressant? Andra om , , , , , , , , ,

torsdag, mars 06, 2008

Mer sex på Apoteket kan bara sluta i kaos

Ja vi fortsätter väl på sextemat när vi ändå har ramlat in på det spåret idag. "Nyheten" om att Apoteket skall börja sälja sexleksaker har idag spridits på nätet och som vanligt är kommentarerna blandade. Jag måste säga att tanken är inte helt illa. Men jag har mina tvivel. Om man skall köpa sexleksaker så vill jag iallafall gå till någon som kan sina produkter. Det finns säkert några som arbetar på apoteket som kan ge både tips och råd vid köp av en dildo. Men varför skall apoteket utöka sitt sortiment med en massa "onödiga" produkter? I många städer finns det butiker som säljer sexleksaker. På många ställen är dessa undangömda i källarlokaler eller långt utanför ordinarie shoppinggator. Vilket är riktigt synd. Jag tror att många mer än gärna köper lite leksaker både till sig själv och till sin partner.

Så snälla Apoteket ändra er. Syssla med mediciner som ni är bra på. Ta inte bort möjligheten för andra företagare att starta sina egna sexshoppar. Tänk er in i deras situation. Hur högt skrek inte Apotekens försvarare när daglivaruhandeln fick börja sälja nikotinplåster. Hur högt kommer inte Apotekets försvarare skrika när ICA börjar sälja Alvedon? Nej sälj era piller och lämna dildos och erotiska massageoljor till de som verkligen vill sälja dem.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det var fasiken mig på tiden!

Jan Björklund ibland får jag den där känslan att jag bara vill ta dig i mina armar och ge dig en sån där otäckt romantisk kyss som man ser på filmer. Och jag skulle lätt göra samma sak med Nyamko.

Självklart så talar jag om förslaget att inte tillåta elever hoppa över stora och viktiga delar av sin utbildning på grund av religösa eller kulturella grunder. För mig är det en självklarhet att ingen skall "missa" någon del av den utbildning som vi har i Sverige. Man får lära sig en massa som man inte vill. Jag fick lära mig en jäkla massa om hur man seriekopplade batterier och lampor. Inget som jag har någon som helst nytta av. Mest för att jag är livrädd för allt som har med el att göra. Det är nästan så jag ringer en elektriker när proppen går hemma. Men nog om mig.

Självklart så är det så att det finns vissa som skriker om att detta förslag "luktar" rasism och islamofobi. Och så vidare... Sossarna talar självklart om att lagen är bra som den är idag om man använder den restrektivt. Men vi kan väl säga att den används en gång för att en muslimsk flicka skall "slippa" sexualundervisningen. Okej det låter väl rimligt. Men hur blir det då när den kristna killen vill "slippa" utbildningsavsnittet om evolutionen? Vad hände då? Skall vi låta en slippa men inte den andra? Skall vi sätta en religion före andra? Bara för att inte riskeras att bli kallade islamofober?

Några andra saker som har stört mig idag är hur man på Mixmegapols nyheter (presenteras ihop med TV4) hur elever skall tvingas att delta i SEXUNDERVISNINGEN. Nog för att det är några år sedan jag gick i skolan men jag tror inte det har ändrat så väldigt mycket sedan min tid. Men sex fick vi inte lära oss speciellt mycket om. Däremot fick vi lära oss mycket om hur man skyddar sig mot sexuellt överförbara sjukdommar. Jag minns att jag inte var speciellt sugen på att springa ut och ha sex efter de lektionerna. Kanske är det dags att återigen lyfta hur sexualundervisningen egentligen är i skolorna?

Lärarförbundet verkar också tänka till lite och inser att detta är ett problem som man helt har missat. Och jag tror inte heller på tvång men på en dialog där man inte viker ned sig mot föräldrarna. Acceptera vi att vissa kan slippa en del så är vi inte långt ifrån att "slippa" andra delar av undervisningen på grund av något annat.Intressant? Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

måndag, mars 03, 2008

Flink vill få tidsbestämt straff

Såg precis på SvD att Mattias Flink ansökt om att få sitt straff tidsbestämt. Han blev nekad. Rätt eller fel? Jag måste nog säga att jag tror att det är dags för Mattias Flink att få sitt straff bestämt. Han har ju ändå suttit i 13 år nu. Säg att han skall få sitta i 20 år till? Någon gång måste ju ändå Mattias Flink komma ut ur sin cell. Kanske är det bättre om han ändå fick veta vilken tid det skulle vara. Jag ser gärna hårdare straff men till och med jag tror att det finns personer som gör ett misstag, visserligen ett gigantiskt misstag och sedan klarar av att komma tillbaka till ett ordnat liv.

Så kanske är det dags att starta en "släpp Mattias Flink fri"-klubb på facebook? Det finns ju ändå några stycken sådanna för Annika Östberg som begick några misstag i USA där folk kräver att hon skall släppas fri. Både Annika Östberg och Mattias Flink har gjort misstag. Kanske är det dags att de kommer ut ur sina celler och "anpassas" till samhället igen?

Intressant? Läs mer om Mattias Flink, Annika Östberg, kriminalvård, brott, straff, polis.

Men om Polisen inte gjorde fel vem gjorde det då?

Det har skrivits massor med bloggposter om händelserna i Rödeby. Det har säkert skrivits massor med tidningsartiklar om händelserna i Rödeby. Nu senast kommer utredningen om polisens handlande innan själva skottnatten. Självklart så har de inte gjort något fel. Samma sak med sociala myndigheter. De har inte heller gjort något fel.

Men vad är det då som har hänt? En familj blir trakasserad så mycket att pappan väljer att skjuta med en hagelbössa mot det gäng som uppträder hotfullt. Man har ju trots allt valt att kontakta polisen vid ett antal gånger. Då har inte något hänt. Gänget har slitit upp bildörren i farten en gång. Inget gjordes. Vad skall behöva hända för att någon skall reagera? Är det först när någon dör som man väljer att reagera?

Jag blir lite irriterad över chefsåklagarens uttalande om att moppegänget inte är"ett gäng i vedertagen mening" då de flesta inte förekommer i belastningsregistret. Nehe? Är det så det är? Så bara för att man inte förekommer i belastningsregistret så är man alltid oskyldig? Personer som i grupp uppträder hotfullt mot en eller flera personer bör väl ändå betraktas som ett gäng?
För det är väl ändå så att majoriteten av ungdommar inte finns i belastningsregistret. Oavsett om de är med i ett gäng eller inte. Sen är det ju detta med gällande regelverk och föreskrifter har använts när anmälningarna mot "gänget" skötts av polis och åklagare. Det betyder alltså att det är lite av praxis att lägga ned utredningar i "brist på bevis" som det heter när man inte orkar ta tag i det hela.

Det känns inte så bra detta. Vi får ett samhälle där man "kommer undan" med mer och mer hela tiden. Unga lär sig inte att deras handlande kan få konsekvenser. Ett samtal med socialtjänsten är inte något man oroar sig för. Och om man råkar döda någon så är det bara att skylla på våldsamma datorspel eller filmer så kommer man lite lättare undan. För det är alltid någon som är dum nog att gå på den ursäkten.


SVD1, SDS, SVD2, DN1, DN2

Intressant? Läs mer om , , , , , ,

söndag, mars 02, 2008

Jobb jobb jobb

Vissa dagar har jag enorma problem att ta mig upp ur sängen. Men nu känns det så jävla bra att kunna hoppa ur sängen och göra sig iordning för att gå och jobba. Och äntligen har jag ett schema att jobba efter. Bättre kan det inte vara. Så nu är det bara iväg till jobbet för en kort dag. Och imorgon då är det dags att städa här hemma. Det ser ut som ett slagfält. Men jag skyller på katten tror jag. Han är som en liten tornado när han busar här. Och vad mycket disk han använder dessutom

Intressant? Vardag, jobb, arbete, städning.