lördag, oktober 04, 2008

Men jag vill inte ha min post genom dörren.

Jag måste säga att jag blev glad när jag såg att vissa fastigheter började sätta upp "postboxar" i trapphuset. Jag tänkte på att det äntligen kunde bli så att man kunde kasta sin analoga spampost direkt istället för att få in den i lägenheten där den blir liggandes och skräpar på hallmattan. Men icke sa nicke. Det är för dyrt. Tydligen så finns det inte utrymme för dessa. Jag bor i en lägenhet i ett bostadsområde. Här skall vi tydligen gå långt för att slänga soporna. Det finns en container som ligger vid parkeringen. Från min bort är det kanske 70-80 meter dit. Något sånt. Dit skall vi alla gå för att slänga våra sopor.

Att ens tänka tanken på att man kan göra om de många soprum som nu står tomma till postboxrum verkar vara något som ingen ens tänkt tanken på. Men det är klart alla hyreshus har ju inte soprum. Och vissa hus har ju kvar sina soprum för soporna. Här tycker jag att brevbärarna skall göra verklighet av sina hot. Sluta dela ut posten. Om det hade funnits kvar några postkontor så skulle alla kunna gå och hämta posten där. Då hade det inte tagit så lång tid innan vi som hyresgäster slänger upp de slantarna som det kostar att ordna boxarna och bostadbolagen fått fixa utrymmet för boxarna. I de flesta trapphus så finns ett område som står tomt.

Så vad skall man säga regeringen är fega och väldigt väldigt mesiga när de nu väljer att ändra kravet på postboxar.
För tro det eller ej jag tycker att brevbärare (eller vad de nu kallas nu för tiden) gör ett enormt jobb. Och för att effektivisera deras jobb skulle detta vara en enorm besparing inte bara i tid utan även i sjukdagar och sjukskrivningar.

Även om postboxar inte hjälper tidningsbud som min kära lilla Sarha så hoppas jag även på att någon sorts box även kommer för dem. Eller varför inte ha krokar utanför dörren som en första start. Tänk då slipper man bli väckt av tidningen och det är väl inte så jobbigt att öppna dörren för att ta sin tidning. Även om jag just nu är lite folkskygg så skulle till och med jag klara det.

Intressant? Taggar på bloggar.se:, , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida