onsdag, oktober 22, 2008

Drogpolicy ett ord för politiskt orgasm

I Helsingborg så vill Sverigedemokraterna tvinga föreningar som får kommunalt bidrag att upprätta policys för arbetet mot droger. Redan idag så finns det allmänna regler som bl.a. behandlar droger men det menar SD är för lite.

Socialnämnden med moderaten Thomas Finnborg i spetsen gillar SD:s moralism och rapar ur sig:

Att ha bra kontakt och samarbete är det som ger mest. Men det kan aldrig skada att be organisationerna göra en drogpolicy.

Även socialnämndens vice ordförande Håkan Håkansson (s) gillar motionen från SD.

Detta är ett praktexempel på "vi måste göra mer för att skydda våra unga mot knarket"-moralism. Jag kan förstå hur politikerna i Helsingborg tänker men de gör fel. De flesta föreningar har i sina stadgar inskrivet att man tar avstånd från alkohol, droger och doping. Något som är ett "krav" för att få bidrag från kommunen på många håll. Det handlar inte om någon drogpolicy utan bara om ett ställningstagande. Vad spelar det för roll om den lokala schack-klubben har en drogpolicy? Hur skall fotbollslagets drogpolicy se ut? Skall stallklubben sparka ut den där tjejen som använder sig av droger? Jag tror det är det som Sverigedemokraterna i Helsingborg vill. De vill inte att personer som av en eller annan anledning använder sig av droger skall få delta i Helsingborgs föreningsliv.

Jag tror(hoppas) dock inte samma om Socialdemokraten Håkan och Moderaten Thomas. Jag tror bara att de är för att uttrycka det lite snällt är Dumma i huvudet och tänker inte längre än ordet drogpolicy. När föreningar skriver en drogpolicy så handlar det allt som oftast arbeta med att det inte skall förekomma bruk av droger i deras lokaler eller av deras medlemmar. De flesta av oss använder sig inte av droger, andra använder sig ibland av droger om det så är alkohol eller cannabis. Andra fastnar i ett missbruk och kommer säkerligen att behöva ha föreningar som en livlina ut ur missbruket. Med drogpolicyn så kan det bli ett stort hinder för dessa personer. De kan känna sig utpekade väldigt snart och tappa det sista greppet som de har med samhället.

Så ordet drogpolicy är säkert fint i en politikers öron. Men den kan var en dödsdom för någon annan.

Intressant?

, , , ,socialdemoraterna, sverigedemokraterna moralism, policy,

4 kommentarer:

Klockan 11:30 em , Blogger Sd-väljare sa...

Snacka om att överdriva och greppa efter halmstrån för att kritisera Sverigedemokraterna...

 
Klockan 11:35 em , Blogger Eklindh sa...

Det är mycket möjligt.

Men tala då om för mig varför en annan drogpolicy är så viktig för SD. Sossar och moderater och även en hel del kristdemokrater är av samma skit. En övertro på policy och ett förakt mot allt som heter droger eller droganvändare. Så länge det inte är de "normala" drogerna.

Och du kan ju inte neka till att det är SD som har lagt dessa förslag.

 
Klockan 9:19 em , Blogger Er ödmjuka narcissist sa...

Jag läste ett annat inlägg du skrivit om droger också och är av ungefär samma uppfattning som du generellt. Ett vanligt fenomen är att människor utgår ifrån att andra är likadana som de själva eller i alla fall resonerar på liknande sätt och bedömer utifrån detta.

Betänk detta bara.

Samhället plockar in pundarna från gatan och lagstiftningen med nolltolerans ser ut som den gör av samma anledning som vi inte har legaliserat prostitution.

Samhället kan inte på något sätt skicka signalen att det är ok att knarka. Klart det läggs resurser på att plocka in langarna också men vilken jeppe som helst med ett svagt G i kemi kan göra amfetamin hemma.

Angående drogpolicy så är det samma resonemang bakom gissar jag. Om folk som använder droger får prata om hur schysst det är att vara hög så är det klart att någon kommer vilja testa och det kommer kosta samhället (alltså skattebetalarna) en hel massa pengar i slutändan.

Så från det perspektivet så är det förståeligt att de agerar som de gör. Att det sen inte går att lagstifta bort varken knark eller horor känner de flesta till också men vad är alternativet till nolltolerans mot droger liksom?

Känner du någon som rökt på och sen inte provat någon mer drog? Skulle inte tro det.

 
Klockan 9:50 em , Blogger Eklindh sa...

Jo då jag känner personer som bara rökt på och inte testat någon annan drog.

Varför? De gillade det inte eller tycker inte att det är värt det.

Jag känner också personer som aldrig druckit sprit och rökt. Det är samma sak där. De finns. På samma sätt som det finns personer som druckit alkohol men aldrig tagit någon annan drog. Man sätter ändå sin egna gräns.

När det sedan gäller ordet drogpolicy. Det finns en sorts politisk orgasm och övertro på en drogpolicy. I en förening så pratar man för det mesta inte om droger, alkohol eller något annat. Är det en schackklubb så kretsar samtalen om schack.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida