söndag, juli 06, 2008

Nu måste hela alliansen FRAmas!


En "vanlig" adressbok. Tillverkar av Ahnbergs Bokbinderi


Nyamko och Jan Björklund folkpartiet "toppnamn" drar nu ut och försvarar FRA lagen. Som vanligt är det svammel om att vi som inte vill ha lagen är "okunniga" och inte "vet vårt egna bästa". För som Janne och Nymko säger. Alla skall ju inte avlyssnas. Nej visst är det så. Alla skall inte avlyssnas. Nej det kommer naturligtvis vara så att alla inte kommer att avlyssnas. Inte på det sättet som man menar med avlyssning. Avlyssning är inte endast någon som sitter med en lur och lyssnar på telefonsamtal.

Men det är ju ändå så att det är en "superdator" som scannar allt som skickas över nätet. Eller nej förlåt jag har lite fel där. Allt som passerar "Sveriges gräns". Tommy K berättar att det finns en del "svenska" internetleverantörer som har sin server i Norge. Dessa kommer alla scannas av. Och med andra ord avlyssnas. Det betyder att alla personer i Sverige som har någon av dessa internetleverantörer kan registreras, kartläggas och få sina mail "avlyssnade".

Jan Björklund verkar ju ta detta med ro och är helt övertygad om att företag som inte vill investera i Sverige har missuppfattat lagen. Men det är klart de är väl okunniga kanske? För politikerna verkar ju veta mer än vad teknikerna på Google vet. Kanske borde Jan Björklund passa på att ge sina egna partikamrater lite kunskap med. Carl B Hamilton som röstade JA till Fra-lagen verkar ju helt och hållet missuppfattat lagen då han är övertygad om att denna lag kan "skydda" svensk trupp utomlands. Ett argument som med andra ord är en ren och skär lögn från Hamiltons sida. Eller beror det på okunskap. Vilket som jag påpekat tidigare nästan är värre än en lögn. Det visar att Carl B Hamilton har röstat JA till en lag som tillåter spaning som han inte vet hur den fungerar.

FRA-lagen gör inte heller så att Försvarets Radio Anstallt kan spana på "främmande makt" utan gör endast så att man på ett enkelt sätt kan bygga upp en databas över hur svenskarnas sociala nätverk ser ut.

Så Nyamko vi unga är oroliga just för att vårt sociala liv finns just på internet. Många av oss äger inte en "adressbok".

Janne om du vet så mycket bättre än Google kan du inte berätta för oss vad man vill spana på? Varför är det så viktigt att få signalspana?

Carl B Hamilton kan du kanske tala om för mig och alla andra hur i HELVETE FRA kan skydda svensk trupp utomlands?


Intressant? Andra bloggar om:,,,, , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida