lördag, juni 21, 2008

Fredrik Malm hur var det med dina ideal och FRA?

Jag gillar inte övervakning. Jag vill ha mitt privatliv. Frustrationen är enorm bland bloggare och ledarskribenter nu. Kanske är det så att Federley och Annie har fått ta den största smällen. Men det fanns fler som under åren har talat sig hesa om rätten till intigritet och att "staten" inte skall spionera på sina medborgare. Denna någon är Folkpartisten och före detta ordförande för Liberala Ungdomsförbundet Fredrik Malm. Trots att han för bara knappt två år sedan stor tillsammans med Piratpartiet, Ung Vänster, Miljöpartiet och skrek ut sitt hat mot det som kallades "Bodströmsamhället" så verkar detta vara helt bortglömt nu. Men det finns sånna som aldrig glömmer. För 10-20 år sedan så hade en sådan demonstration aldrig varit möjlig att genomföra utan internet och de snabba kanalerna som bloggar, mailprogra och chatprogram är. Men det finns en annan fördel med internet. Alla gamla tal, demonstrationer och brev kan laddas upp, visas, ses och spridas till alla de människor som känner sig svikna av de som de valde.

Så hur var det nu då Fredrik Malm? Var den personliga intigriteten endast viktig när du satt i opposition? Eller var det så att du helt enkelt inte trodde på vad du själv talade om? Jag kan inte avgöra vad som är värst.


Tack till Richard Slätt och Pophöger för tipset.En annan av dagens intressanta artiklar är helt klart Aaron Israelson som i Expressen talar om hur Stureplanscentern nu klappar ihop.

För många av oss känns det som den svenska partiliberalismen är död. Den finns inte mer. Och på något sätt så känns det som att det mullrar lite i de liberala grupperingarna. Vissa skriker på ett liberalt parti. Kanske är det just det som behövs. Ett nytt liberalt parti. Ett liberalt parti som inte bara är liberalt i namnet utan verkligen står för de liberala värderingarna. Inga förmyndarliberaler, inte någon populistliberaler.

Andras blogginlägg om centerpartiet, folkpartiet, fredrik Malm, , , , , , , ,

1 kommentarer:

Klockan 1:49 em , Blogger Lucas Regnér sa...

Tja där!

Fan såg att du lämnat oss, no! Jag fattar varför iofs, men de e ändå tråkigt.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida