tisdag, juni 10, 2008

Då var det dags att blanda ihop korten. Bokstavligt talat

Nu har det hänt då. Det som jag varnade för flera gånger. En pokerklubb har blivit rånad och en person är död. Eftersom det fortfarande endast är 4 platser i Sverige där man kan spela "livepoker" så var detta bara en tidsfråga. Det är inte den första pokerklubben som rånas och säkerligen inte den sista.

Intresset för poker ökar och ökar hela tiden. Förr hade vi Bingolotto nu har vi Pokermiljonen. Poker har blivit den nya folknöjet.

Det retar mig lite att vi inte kan få läsa om de bra sakerna med dessa illigala spelklubbar. Varför inte höra om pokerklubben i Tidaholm som ordnar underbara turneringar så att alla får en trevlig kväll med pokerspel och lite spänning. Visst händer det att det spelas för enorma summor i pokerspel runt om i landet. Men för de flesta så är inte pengarna det som lockar till spel på den lokala illigala spelklubben. Kanske är turneringsvinsten det som lockar mest. Att för ett ögonblick vara mästaren. Vara den som slog alla. Vara mästare är något som väger tyngre än pengar. Iallafall för de flesta.

I en artikel i Aftonbladet får man ju som tur är någon att utala sig om dessa illigala spelklubbarna. Och som väntat så kopplar man ihop spelklubben med prostution och narkotika. Varför detta hat mot spelklubbar? Det finns inte mer nakotika eller prostution på en spelklubb än vad det gör i bowlinghallen eller på gymmet. Inte heller mer narkotika än det finns på vilket uteställe som helst. Självklart förekommer det narkotika. Men inte mer än någon annanstans i samhället. Men det är klart om man talar om det så försvinner ju några av Svenska Spels viktigaste argument mot att reglera spelmarknaden.
Man pratar också om hur mycket dessa klubbar omsätter. Miljontals kronor talar man om. Ja det kan säkert stämma. Men hur mycket tror ni att de flesta pokerklubbar tar in i vinster? Vissa klubbar har en helt egen fast lokal. De måste betala hyra. Oftast är detta på några tusenlappar i månaden. Kanske vill man ha lite kapital för att köpa in lite nya möbler, toalettpapper, tvål, handdukar och så vidare. Sen är det ju nästan nu för tiden ett måste att man skall fira sin pokerseger med skumpa. Vissa klubbar har med skumpan i första priset, andra bjuder på den vid en vinst. Säg att en pokerklubb tar in kanske 10000 kronor i månaden i en medelstor stad. De flesta pokerklubbar har mellan 250 och 400 medlemmar. De flesta medlemmar vill skapa en liten fristad för sitt intresse. Förr höll man kanske på med modelljärnvägar idag är det pokerspel som gäller.


Hjälp pokerklubbar istället för att tala illa om folkets intresse. Låt dem slippa smyga med sina träffar. Hjälp dem istället att få den hjälp och säkerhet som andra föreningar och klubbar kan få.


Intressant? Läs mer om poker, spel, Casino

2 kommentarer:

Klockan 3:11 em , Blogger sarha sa...

Men det är ju självklart varför folk hatar spelklubbarna, för att poker är näst efter brännboll väldens mest tråkigaste spel/sport! :P

 
Klockan 3:12 em , Blogger sarha sa...

jag menar, de måste ju tom muta sina spelare med pengar för att de ska vilja spela, precis som bingolotto vilket kommer på tredje plats.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida