onsdag, maj 14, 2008

Förbjud Kd politiker att öppna munnen!


Play as a member of Kristdemokraterna and take over the city.
Bilden är ärligt kopierad från FFF-Johanna


Japp det var bara en tidsfråga innan det hände. Ytterligare en politiker som uttalar sig om något som han inte har en jävla aning om. Denna gången är det det utmärkta GTA IV som står i skottlinjen. Anders Bergsten har tydligen fruktansvärt dålig koll på både tvspel och psykologi. Han debattinlägg innehåller både sakfel om spelen och en hel del andra lösa påståenden. Därför tänkte jag att jag skall försöka göra en egen lika "vetenskapligt" debattinlägg som Anders Bergsten.

Förbjud Bibeln!

Denna bok har under många år gett både unga och gamla tröst och nöje. Men det är så att många även använder bibeln för att döda, terrorisera och misshandla människor. På grund av deras tro eller deras politiska åsikt. Vi kan titta på USA där det under åren är fler än en läkare som mördats av kristna personer som har använt bibeln som ursäkt för sitt dödande. Detta måste få ett slut. Bibeln har gjort att människor inte längre kan tänka själva. Det kristna budskapet försvinner i det hav av smärta som bibeln har orsakat dessa läkare och deras familjer. Vi kan kanske titta på vårt egna land. Där vi ser personer som med bibeln som ursäkt talar illa om personer som de inte vet något alls om. Trots att det inte står i bibeln. Men man kan ju läsa mellan raderna.

I debatten om tvspel finns det samma sak. Vilken gräns skall vi dra? Vad är våldsamt tvspel? Mario i Super Mario började sin bana på 80 talet med att hoppa på små försvarslösa sköldpaddor. Han avslutade även varje "värld" med att skicka den stackars Bowser ner i lavan. Är det våldsamt? Eller vad sägs om Ice Climber där man titt som tätt kunde med hjälp av sin ishacka slå på en stackars försvarslös isbjörn med solglasögon (detta för att ge honom ett mer mänskligt utseende). Det har gjorts gott om skitspel där våld förekommer. Dessa kan jag nog hålla med om aldrig borde sett dagens ljus. Detta mest för att de är så jäkla dåliga och endast spelar på sin "våldsimage". Men jag kan inte bestämma detta. Det handlar bara om min smak.

Idag vet inte någon hur många som spelar tvspel. Men eftersom Anders själv talar om en halv miljon sålda GTA IV spel så kan vi väl tänka oss att det finns så där några miljoner personer som spelar dessa "hemska" spel. Om det som Anders säger är sant så skulle vi väl kanske kunna tanka oss att 3-5% av dessa spelar blir mördare, våldsmänniskor och massmördare som skjuter skolor. Det skulle betyda att det är ungefär tjugotusen personer som går som tickande bomber där ute. Är det verkligen någon som tror på det? Vart är bevisen? Vart är forskningen? Vart finns den riktiga sanningen?

Kan det ligga något i att tvspel inte anses som tillräckligt "fin kultur"? Kan det vara så att de som disskuterar och skriker om förbud är de personer som inte kan spela? Inte vet hur man gör?

Det liknar hysterin om när videon kom. Våldsfilmer gör barn och unga till mördare. Men nu har vi passerat den gränsen. Nu har videon blivit "fin kultur" men tvspelen får sitta kvar i skamhörnan.

Slutligen så vill jag uppmana alla till att protestera mot dessa idiotiska tankar och påståenden. Det finns inte något samband mellan våldsbrott och tvspel. Idag spelar i stort sett alla barn och unga i världen någon form av data eller tvspel. Ofta våldsamma andra mindre våldsamma. Men har vi verkligen fler mördare, styckmördare, seriemördare eller grövre våld än idag? Tänk lite.
Ett förbud av det som vi anser vara vår tids kultur kommer att göra att vi tvingas in i en värld full av gubbars kultur. Detta får bara inte hända.

Länge leve tvspelandet, Länge leva Rockstar, länge leve GTA IV

Andra bloggar som skriver idag. FFF-johanna, Alliansfritt, Sänd mina rötter regn.
Intressant? Läs mer om , , , , , , politik, kristdemokrater, Anders Bergsten, puckon, xbox, , moralism, nymoralism

1 kommentarer:

Klockan 5:59 em , Blogger sarha sa...

har u tänkt på hur lätt det är att känna igen en KD:are? Jag tycker det ät lite läskigt att lalla ser klonade ut, alt. inavlade. Fast det läskigare är att jag ibland på kort har samma frireligösa leende som dom, men jag skyller på mitt småländska ursprung...

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida