fredag, april 18, 2008

Tack alla borgerliga ledamöter

Så här på fredagsmorgonen efter en vecka med hårt arbetande och i stort sett inget bloggande känns det lite roligt att försöka komma ikapp lite. Kanske det som mest fångar mitt öga och säkerligen en hel del andras är att riksdagen röstade nej till oppsitionens förslag om könsneutralt äktenskap. Tack gode gud för detta. Inte just för att förslaget stoppades. Det var säkerligen ett helt okej förslag. Men när man regeringen har lovat en proposition senare i år så känns detta endast som ett riktigt dåligt försök till att framstå som "mer vänliga mot HBT" än regerigen. Något som inte är sant.


De borgerliga ledamöterna som visat sig vara vänligt inställda till HBTrättigheter och även visat sig positiva till en könsneutralt äktenskaps röstade nej. Eftersom vi vet att proppen är på väg varför då rösta igen något som V+Mp+S lyckats skriva ihop lite snabbt när de sitter i opposition. Något som de inte lyckades med under 12 år vid makten. Men det är klart en enmansutredning lyckades de trots allt starta.

Det finns någa speciellt utvalda som jag vill tacka för att de röstade nej. Så Barbro Westerholm, Fredrick Federley, Birgitta Ohlsson, Fredrik Malm, Christer Winbäck, Ulrika Carlsson. Tack för att ni inte lät denna motion gå igenom. Nu känner det väl lite mer att ligga på alla partier och se till att proppen kommer och går igenom utan besvär.

Vi kanske skall titta på vad oppositionen har lyckats skriva efter nederlaget. Jag hittade en favorit. HBT-Sossens blogg skrivs det om att "Federley och Birgitta Ohlsson röstade mot könsneutralt äktenskap"

Nej lilla HBT sossen. Det är helt fel. De röstade mot oppositionens förslag. Det är en stor skillnad.Intressant? Andra bloggar om: , , , , , HBT

1 kommentarer:

Klockan 11:22 fm , Blogger Ellie sa...

Verkligen ett intressant inlägg, och de två föregående också (smurfarna är ju alltid kul att läsa om!). Keep up the good work.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida