måndag, april 14, 2008

När SSU blir arga då kan vad som helst hända

Okej jag skall börja med att rätta mig själv. När S eller SSU blir irriterade så kan vad som helst hända. Särskilt på deras bloggar. Denna gången är det en SSU omudsman som lyckas på något mystiskt sätt få Federley till att bli nazist. Detta är på något sätt självklart i SSUhjärnorna då Federley fler agånger uttalat stöd för Israel och planerar en liten fest för att fira staten Israel 60 år. Men det verkar ju som om vissa socialdemokrater och SSUare har missuppfattat detta med nazismen. Oavsett om man gillar vad Israel gör eller inte så bör man ju ha någon sans och balans i sina inlägg och funderingar.

Federley själv verkar ta det hela med lite humor. Tänk om någon från MUF skrivit att Jytte Guteland ser ut som en porrstjärna. Då jävlar hade fått rubriker om hur "kränkt" hon kände sig och hur hemskt det var att bli utpekad på det sättet. Och muffare hade fått springa gatlopp under flera veckor på s-infobloggar.

Något som är roligt i det hela är att Godwins lag har en effekt på nätet. För er som inte känner till "lagen" kommer här en liten samanfattning. Vissa erfarna debattörer ser Godwins lag som en netikettregel, som lyder att den som först nämner Hitler eller nazister har förlorat diskussionen. Det anses också ofint av någon av parterna att uttryckligen åberopa lagen för att på så sätt försöka "vinna"; lämpligen låter man tredje part göra det.

Detta är inte första fallet där socialdemokraterna lyckas nämna nazister och motståndare. Sist var det Tomas Ring som lyckades att göra det. När han jämnförde regeringens arbetspolitik med nazisterna.


Intressant, Socialdemokraterna, SSU nazism, regeringen, federley, israel, porr, jytte guteland MUF, ingiberg olafsson, tomas ring, och politik.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida