torsdag, april 10, 2008

Han kommer tillbaka Mannen, Myten, Berlusconi!


Säga vad man vill om Berlusconi. Men han har iallafall stil. Utan honom skulle den politiska världen vara lite tristare.
Denna gången så har han lyckats tala om att "vänsterkvinnor" är fulare. Självklart så känner den italienska vänster att de blivit kränkta. Det är nästan som här hemma i Sverige. Här blir vi alla kränkta lite höger och vänster varje dag.

Varför har vi inte någon Berlusconi i Sverige för? Det är något som jag saknar lite.

intressant? läs mer om politik, berlusconi, vänstern.

9 kommentarer:

Klockan 1:26 em , Blogger Daniel sa...

Anledningen till att vi inte längre har några oborstade populister vid makten stavas Bert Karlsson. I det här landet vill vi helt enkelt inte ha fördomsfulla pajaser i beslutsfattande position. Men om du gillar bananrepubliker där tutt-TV-magnater använder sina mediala kanaler för att skaffa sig makt, så vet du nu vilket land du kan flytta till.

 
Klockan 1:46 em , Blogger Eklindh sa...

Jo då det vill vi ha. Men vi vill ha pajaser som har stil. Inte Bert Karlsson.

Vi behöver ha lite mer frispråkiga politiker i det här landet. Då kanske vi äntligen kan få någon att intressera sig för vad som händer med vårt land och inom politiken.

Men vi kanske vill fortsätta höra "å ena sidan... å andra sidan" så att ingen kanske blir "kränkt"

 
Klockan 1:55 em , Blogger TexasSwede sa...

Fast han har ju rätt. Nu har jag inte varit i Italien speciellt mycket, men i Sverige måste jag säga att tjejer/kvinnor som sympatiserar med vänstern (speciellt Vänsterpartiet, eller vpk när det begav sig) är (i genomsnitt) fulare än tjejer som sympatierar med moderaterna.
Vad det beror på kan diskuteras: medel/överklass mot arbetarklass? Moderattjejerna har råd med makeup och snygga kläder och gym? Vänstertjejerna använder inte makeup, bh och klär sig "alternativt".
Men faktum är att vänstertjejer ofta är fula i Sverige.
Blir man kommunist för att man är ful, eller blir man ful för att man är kommunist? :-)

 
Klockan 2:15 em , Blogger Eklindh sa...

Jag har inte heller varit speciellt mycket i Italien men i Sverige tycker jag inte att det riktigt är så. Självklart finns det både snygga och fula tjejer i båda lägren men att de är fulare i vänsterlägret vet jag inte om jag kan hålla med om.

 
Klockan 3:41 em , Blogger Daniel sa...

Frispråkighet är det I SIG inget fel på, men tycks inom politiken alltid komma från politiker utan fingertoppskänsla, helhetssyn, eller intresse av andras åsikter. Och då blir det sällan särskilt konstruktivt. Precis som inom alltför många bloggdiskussioner leder det bara till pajkastning och skyttegravsargumentation där motståndaren klassas som idiot / landsförrädare / kommunist / fascist och så vidare i all evighet. De "frispråkiga" politikerna blir tomma skramlande tunnor utan förmåga att samarbeta över parti- eller blockgränser. Och därmed faller även deras exekutiva förmåga och funktion som politiker. Som i fallet Berlusconi. Förutom att sända imbecill TV, stoppa korruptionsutredningar och vara vulgär tycks han inte duga till så mycket.
Oh well... jag vet inte vilket typ av statsskick du föredrar, Eklindh, men tills vidare tycks ju ett parlamentariskt flerpartisystem funka bäst. Och hellre en tråkig lågprofilpolitiker som får saker gjorda, än en vingklippt gaphals utan samarbetsförmåga.

 
Klockan 5:06 em , Blogger Eklindh sa...

Möjligt att Berlusconi inte är den skarpaste kniven i lådan. Men om vi för en gång skull kunde få någon politiker som talar klarspråk och som säger vad folk verkligen vill höra så skulle jag vara väldigt lycklig.

Kanske inte riktigt så extrem som Berlusconi. Någon som vågar sticka ut och ta skiten för en gång skull. Någon som inte är rädd för att "kränka" eller bli "kränkt" lite.

 
Klockan 9:21 em , Blogger doublecorona sa...

Men...det stämmer ju! Kejsaren ÄR naken, och kvinnliga radikala politiker är ofta fulare. Gråhåriga, feta, fett hår, ovårdat utseende och klädsel och rakar sig sällan under armarna eller på hakan för den delen. Vänstern är ju i likhet med sina vapendragare i islam anti allt som gör kvinnor vackrare.

 
Klockan 3:39 em , Blogger Ellie sa...

Du kan ju inte på allvar mena att du tycker att det skulle vara roligt om politikerna i Sverige började kränka varandra lite mer, sluta tänka efter och vara mer galna???
Att vara politiker innebär ett stort ansvar. Och att fjanta runt (och ha monopol på TV-kanalerna) har ju inget med frispråkighet att göra.
Ja, jag vill också få fram klarspråk. Men är det något som inte får människor intresserade av politik så är det smutskastning och idioter.

 
Klockan 10:22 em , Blogger Eklindh sa...

Ellie jag skall vara helt ärlig. Jag önskar att politiker i Sverige vågade kränka lite mer. Nu är alla så jävla rädda för att just "kränka" någon så att de hellre håller käft. Det är något som jag inte gillar. Varför sitta och planera fula saker i det dolda istället för att säga dem rakt ut? För det är det som rädslan för kränkning gör. Skapar ett mörkt spel.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida