lördag, mars 29, 2008

"Sätt alla i bidragberoende"

Jag läste just något väldigt skrämmande på en av S-bloggarna. Denna gång var det Christina Meltin Westerlund som ger uttryck för sitt förakt för vad hon kallar för "b-regeringen". Men det är väl kanske inte så konstigt hon som socialdemokrat skall använda de orden. Lite fulknep är fint.

Men det som gör mig mest rädd och lite illamående är när hon skriver "och inget barn skall kunna säga till något annat, att mina föräldrar är så rika att vi inte får barnbidrag! Lika lite skall någon vuxen stoltsera med att man "nog klarar sig själv minsann utan bidrag"." Om detta är klantigt skrivet så kan jag förstå det. Men det verkar inte vara något syftningsfel eller klantigt skrivet inlägg. Christina Meltin Westerlund menar verkligen att ingen vuxen skall kunna säga att man klarar sig utan bidrag. Detta gör hon verkligen klart i kommentarerna.

Så du vill göra hela Sveriges vuxna befolkning bidragsberoende så att inte någon vuxen skall kunna stoltsera med att man "nog klarar sig själv minsann utan bidrag"?


Christina Meltin Westerlund: Ja precis!
"Som man ropar får man svar", är ett utomordentligt bra uttryck. Ett annat bra är, när någon har svårt för att fatta (här gäller det att vara övertydlig minsann) "Har du inte alla getter hemma"

Trevlig helg!

Tydligen är det där skon klämmer. Att ingen skall kunna säga att de klarade sig utan bidrag. Ingen skall kunna vara så stolt över att de klarade sig utan bidrag, ingen skall kunna känna sig "bättre" än någon annan som fått ta emot bidrag på ett eller annat sätt.

Här blev det helt plötsligt tydligt vad som gäller för s-bloggar nu för tiden. Lägg ut så många linor som möjligt och hoppas att "borgarna" blir arga och börjar använda samma metod tillbaka så vi säga att socialdemokraterna är en utsatt grupp som hetsas och hånas av de "stora stygga borgarna". Jag kan inte annan än tänka tillbaka så där en dag eller två på socialdemokraten som jämnförde arbetslinjen med nazisternas arbetsläger. Även om just den slog tillbaka lite från andra hållet. Det skrivs mycket konstigt på bloggarna. Alla bloggar. Säkert även på min någon gång. Men det känns som om S-bloggarna har hamnat i majoritet för klantiga uttalanden det sista. Är detta lite tecken på ren desperation då man börjar inse att personer inte längre tror på propagandan om att regeringen "bara vill sänke skatten för de rika".

Politikerbloggen 1 2 3 4


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida