torsdag, mars 13, 2008

Men ge er om klimathotet någon gång!

Jag tycker att man skall ta klimathotet på allvar. Men det måste finnas någon gräns för vad man skall dra upp som "enormt" problem. Nu senast på uppdrag granskning liksom i Aftonbladet så skrek man om kossorna och deras miljöpåverkan. Viktigt att lyfta fram att det är ett problem? Jo visst men att på det sättet skrika om nya skatter på kofisar känns lite overkill.

Om man skall titta på problem med metangas så skall vi nog titta lite längre bort. Nya Zeeland har en jäkla massa får. De släpper också de ut metangas. Men det finns inte någon som ens vågar säga ordet att vi bör se till att det försvinner lite får från Nya Zeeland. Det är inte heller så många som vågar tala om de mängder med får som finns i Australien och vilken påverkan de har på klimatet.

Och hur mycket metangas släpper en människa ut varje år genom att gå runt och släppa sig i tid och otid. Kanske är det dags att vi förbjuder lök i mat för det kan skapa gaser hos oss människor? Eller kanske skall vi börja ha en mätare som registrerar våra fisar och betala en liten skatt för dem med?

Satsa lite på kollektivtrafik och på järnvägar så kan vi iallafall få ned utsläppen lite. Och allt är bättre än inget. Varför åker inte folk kollektivt? Jo oftast för den är dåligt utbyggd och dyr. I min hemstad kostar det 25 kronor att åka kollektivt om du bara skall ta dig inom tätbebyggt område. Att ta sig till grannstaden kostar lite mer än en 50 lapp. Folk åker gärna kollektivt om det är billigt och bra med förbindelser. Men vi är av naturen lata och kommer då hellre ta bilen då vi inte tjänar ekonomiskt på att ta buss eller tåg.

Kan vi få lite sans och balans i klimatdebatten eller skall vi fortsätta skrämmas tills folk inte orkar bry sig längre?


Andra bloggar om: , , , , , , Intressant.se

2 kommentarer:

Klockan 8:19 em , Blogger Gubben sa...

Hoppsan, sa miljöaktivisten! Men inte kommer de att lära sig något om proportioner och sunt förnuft för det!

 
Klockan 7:37 em , Blogger Hans sa...

Vi vill behålla traktor och bil och mycket annat Att avstå är svårare än att minska.Båda sätten är användbara. Dessutom kan man utveckla och förnya.
Produktionen av bilar drivna med tryckluft är redan på gång i Indien. En tank på 3000 bar räcjer för 12 mil, 56 km/tim drar 25 Kw.
Koldioxiden hör inte ihop med klimatet, Daremot påverkas koldioxidcykeln av
temperaturen.
Det är hög tid att tackla problemen utifrån dessa förutsättningar.
Standardökning för alla.Oberoende av fossila bränslen, billig energi.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida