måndag, februari 04, 2008

"Knarkarna skall inte ha en spänn"

Då har det återigen skett. Birgitta Rydberg har nu nästan helt lyckats med att förstöra Brukarföreningens arbete.

Som alla vet så är det viktigt med pengar för att driva ett arbete. Kanske inte man behöver ha några större medel men alltid behövs pengar till hyra och andra kostnader. Men Birgitta vägrar att ge några som helst pengar till brukarföreningen. Och vilken ursäkt ger man för att neka dem pengar? Jo Brukarföreningen är inte något komplement till vården. Några som däremot är ett komplement till vården är Föräldraföreninge Mot Narkotika?

Återigen så verkar det som om den skräckpropaganda om narkotika som vi matats med under årtionden är det som kommer att segra. Föräldraföreningen mot Narkotika är säkert nöjda och jublar. Deras komplement till vården har ju i många år varit flygblad med "knark är bajs" och broshyrer där det står att om man röker cannabis blir man steril, impotent, dum i huvudet och helt enkelt bostadslös, arbetslös och kan inte ha något socialt accepterat liv. Men vad gör det de är ju ett komplement till vården.

Att man hjälper personer som brukar narkotika med vägar till metadonbehandling är inte ett komplement till vård. Att ge stöd till anhöriga till personer som brukar narkotika är inte heller ett komplement till vård. Att verkligen ge "hands on" tips om hur livet som brukare är. Nej du gissade rätt. Det är inte ett komplement till vården.

Intressant om:narkotika, politik, , ,

1 kommentarer:

Klockan 7:40 em , Blogger Oscar Wolf sa...

Jag tror vi kommer att få se en uppluckring av lagarna, iallafall för cannabis, inom ett decennie.
Jag gör iallafall min del för att få upp det på agendan och jag tycker det är skoj att se fler likt mig.
http://blogg.passagen.se/oscarwolf/
Jag söker inte bara flumorsakerna till legalisering utan försöker fånga in de "kunniga" i en faktiskt debatt. Det roligaste är när en person nappar för det finns ingen som kan vinna en saklig cannabis/legaliseringsdebatt

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida