onsdag, maj 30, 2007

Ett slag i ansiktet? I helvete heller!

Läser idag på Aftonbladet om Pernilla vars son tog livet av sig. Som anledning till det självmordet anger man pokerskulder. Och genom det så är det ju "självklart" spelbolagens fel. Nu får hennes döda son brev från bolagen där de undrar vart han tog vägen. Och det känns som ett slag i ansiktet. Jasså det gör det? Hmm man skall ju absolut inte se det att det är hennes sons fel? Han kunde inte hantera sitt spelande och han vägrade att be om hjälp? Eller gjorde han det? Gick han kanske någon gång till sina föräldrar som då sa att "du får klara upp detta själv". Vems är då felet? Hmmm?

Ja nu kommer säkert en massa skicka mail till mig med kommentarer om att jag inte skall trycka ned de som är döda och bla bla bla. Men då kanske jag skall berätta min historia med.

För fyra år sedan 13 juni 2003 så tog min bästa vän och under en period sambo livet av sig. Han valde den enkla vägen framför att ta tag i sina problem. Jag har under hela den här tiden som gått känt att jag kunde ha hjälpt honom. Jag visste att han hade problem men jag vågade aldrig fråga vad det var. Innerst inne så vet jag att jag troligen inte skulle kunna hjälpa honom speciellt mycket men jag vet inte. Hade jag frågat så hade jag kanske fortfarande haft min bästa vän i livet. Eftersom jag under alla dessa år har klandrat mig själv för hans död så har jag inte heller haft stolthet nog att åka och besöka hans grav. Jag har alltid haft ursäkter för att slippa. Antingen så är det för långt att åka (graven ligger ungefär 3 mil från min bostad), jag har inte tid (en helgdag är ju så svårt att hitta) eller så mår jag bara dåligt när jag tänker på honom.

Men för drygt en vecka sedan så kunde jag inte komma med någon ursäkt att inte besöka graven. Jag hade med mig två av mina andra vänner. Dessa kände inte min bästa vän så bra så de stannade i bilen när jag gick till graven för att göra min ritual. En drink (sex on the beach i en flaska), en blomma som planterades (blomman var i plast för båda han och jag har aldrig klarat av att hålla något levande och naturligtvis brännandet av brevet. Ett personligt brev som egentligen beskrev hur mycket jag saknar honom. Det har gått fyra år nu och jag tror fortfarande att han en dag kommer att knalla in genom dörren. Som om inget har hänt. Jag har fortfarande kvar lite av hans kläder i min garderob, detta trots att jag flyttat och varit bostadslös under 9 långa månader. Men kläderna skall hänga där.

Hur kom jag nu att tänka på detta då? Jo när Pernilla säger att det var som ett slag i ansiktet när hon fick brev från pokerbolaget så undrar ju självklart jag om hon har talat med pokerbolaget om att hennes son inte lever längre? Jag har svårt att tro att pokerbolaget kollar om någon av deras kunder har avlidit, oavsett anledning. Det pokerbolaget som har skickat brev har ungefär 1 miljon kunder. Troligen så är det fler. Och det har gått ett halvår sedan Pernillas son avled. Jag fick ett telefonsamtal från fotobutiken om att de hade foton som min bästa vän inte hämtat ut. Och det var mer än två år efter att han hade dött. Är det som ett slag i ansiktet? Nej, det finns inte ett enda företag som håller koll på vilka som avlider.


Pingat på intressant.
Läs mer om poker, självmord, döden, spelbolag, grav, drink, blommor, brev.

Idioterna från Polen skall få hjälp!

Japp nu skall jag tipsa Polen om andra barnprogram som skall "förbjudas" då de alla är homosexuella, eller kan tolkas som lite homosexuella.

Teletubbies! En Självklar homokandidat. Tinky Wink har handväska och är desutom hör och häpna lila. Garanterat bögigt. Japp bör förbjudas genast!

Spungebob Squarepants! Spungebob har ju en rosa kompis som han går och håller i handen hela tiden. Bögigt värre. Nej skall bort från TV gensast.

Tomas det lilla röda tåget. (tror det heter så) Tomas är ett tåg och är alltid inne på fel spår. Säger sig självt.

Nalle har ett rött hus. Är någon av manligt kön intresserad av hur huset ser ut så är han bög. Så släng ut honom.

Som ni kanske märker så är det mest tvprogram som går på svenska kanaler. Det beror på att jag inte har en aning om vad man kollar på i Polen. Men jag gissar på att det är ungefär samma saker som här. Och när det sedan kommer till Vuxna serier så är det kanske dags att titta på dem redan nu. Polen har ju säkert en kulturminister som gärna förbjuder serier och filmer.

Queer as Folk och L-word behöver man ju knappt nämna. Dessa kommer aldrig att få visas.

Angel alla bögars favoritvampyr!
Buffy lite homosex i senare säsonger så det är lika bra att förbjuda från början.
Angels in America, ja hiv/aids är ju "västvärldens" sjukdommar så det drabbar ju inte renlevnadspolacker.
My name is Earl okej inte så mycket homo kanske men ändå kärlek mellan bröder och män. Skall genast förbjuda för man kan ju tolka det lite homoerotiskt.
Baywatch okej kanske inte så mycket homo där heller. Men allt som filmar män i bar överkropp kan ju bli till bögfavoriter så det skall genast bort. Jag skulle iofs tycka det vore roligt om David Hasselhof kunde göra en stark comeback.
Black Books som också handlar om en stark manlig vänskap och som även den kan tolkas lite homoerotiskt.


EU fördömmer och varnar precis som vanligt. Jag är ledsen men jag börjar tro att EU är som en tiger utan tänder. Ser stor och stark ut men kan inte lägga något bakom sina ord. Kanske är det dags att ta tag i Polen på riktigt och visa att man inom EU inte godtar diskriminering eller förföljelse av någon på grund av sexuell orientering.

Pingat på intressant. Läs mer om paprika, polen, homosexualitet, bögar, homosex, homosexuella, TV, serier, film, EU, Politik

Vem behöver parodier när vi har verkligheten?

Jag älskar den korkade presidenten i Hot Shotsfilmerna. Dummare regering fick man ju leta efter. Eller ja det behöver man ju inte längre. Polen verkar ju försöka att ta den platsen. Inte nog med att de gör allt för att visa omvärlden att deras land inte har några bögar. De verkar ju vara lite efter på de flesta andra områden med. Tinky Winky den lilla homoäcklet har nu äntligen kommit fram i den Polska televisionen.

Som tur är så har ju Polen en barnombudsman precis som i Sverige. Detta enomra jättepucko skall nu utreda om Tinky Winky uppmuntrar barn till att bli homosexuella. Ja i den meningen så finns det ju en hel del saker som inte är som de ska. Är det någon som har sett Tinky Winkys penis? För om det nu visar sig att Tinky Winky inte har någon penis är denna då homosexuell för att han bär handväska och alltid vill kramas. Och för det andra hur i helvete uppmuntrar man någon till att bli homosexuell? Är det kanske som med grönsaker? Om man som liten lär sig att gilla lite homosex så tycker man om det när man blir vuxen? Själv så hatade jag paprika när jag var liten men min mamma ville iallafall att jag skulle äta lite. Nu tycker jag väldigt mycket om paprika. Inte den gröna paprikan men alla andra sorters paprika.

Pingat på intressant. Läs mer om paprika, polen, homosexualitet, bögar, mamma, homosex, homosexuella,

söndag, maj 27, 2007

Israel, Palestina, Fadde och Linda! Treåringar allihop!

När jag i min ungdom trodde att man kunde lösa allt med samtal och förståelse så trodde jag verkligen att Israeler och Palestiner kunde leva sida vid sida i någon form av samförstånd. Sen blev jag äldre och fick veta vad tidningsrubrikskåta dokusåpastjärnor är. Den kanske mest populära är väl kanske Linda Rosing och hennes föredetta Fadde. De har varit ihop och gjort slut ett tjugotal gånger under det senaste året. Ungefär lika ofta som det blir vapenvila i Israel-Palestina konflikten.

Så nu har jag äntligen kommit på vad konflikten handlar om. Den som får mest tisningsrubriker vinner. Och kan man inte skapa rubriker genom att bråka med varandra så bråkar man med någon annan. Nu undrar så klart alla vilken "konflikt" jag menar. Är det mellan Linda och Fadde eller mellan Israel och Palestina? Sätt dig ner och tänk. Det är precis samma sak.

När det för en gång skull är ganska lugnt mellan Israel och Palestina så börjar Palestiner oftas att slåss med varandra. Hamas och Fatha är ju ett perfekt exempel. När det gäller Linda så kommer hon garanterat anklaga någon för att "tracka ner" henne för att hon har gjort en bröstoperation till. Alltså handlar allt om att få tidningsrubriker.

Och jag har också lösningen på problemet. Man gör som man gjorde med treåringar. Bry dig inte om dem så kommer de snart att tappa intresset. När Palestinier skriker att "det är min gazaremsa" så skall vi i resten av världen svara "ja men du kan ju dela med dig". Och som alla andra treåringar så kommer svaret att bli "nej det tänker jag inte det är min gazaremsa, då använder jag mina superduperraket och spränger alla som vill ta min gazaremsa". Samma sak skall vi göra med Linda när hon säger "men jag vill ha större bröst än hon" då svarar vi som man skall göra "jaja men gör det då, tänk på att dela med dig av dina bröst bara". Naturligtvis så kommer Linda också bli som en treåring och skrika högt "Det är mina bröst jag gör precis vad jag vill med dem och ingen skall få se dem".

Detta är en bloggpost skriven med en bitter tankegång. Det finns inte någon egentlig anledning mer än att jag är trött på Linda Rosing, trött på griniga Palestiner, trött på elaka israeler och irriterad över att ingen kan hålla sams. Snälla alla personer i hela världen, vi lever i samma värld. Vi behöver inte gilla varandra men vi kan ju iallafall försöka att vara sams. Vi behöver inte vara som treåringar hela livet.

Intressant? Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , Treåringar, barnsligt

torsdag, maj 24, 2007

Mikael "Big Brother" Odenbenberg

Nedan följer en bloggpost som inte jag har skrivit utan Saga Rosén. Orginalet finner du på henne maktdecharge.Sossarna har avbrutit förhandlingarna, något som säkerligen gör Mikael ledsen i ögat.
Nedan följer ett brev jag, utan arvode, har författat åt Mikael Odenberg.
Så, Micke, om du läser så är det bara att skriva ut och lägga på posten, det bjuder jag på!Kanal 5
Rådmansgatan 42
114 99 StockholmHej Kanal 5!

Mitt namn är Mikael och jag förvärvsarbetar för närvarande på Försvarsdepartementet. Där sysslar jag med olika saker för att göra Sverige mer säkert från odågor som Usama Bin Laden.

Jag vill för det första uttrycka min sorg över att ni inte sänder Big Brother i år. Jag har länge haft programmet som förelaga när jag arbetat politiskt i det nya arbetarpartiet, Moderaterna. Jag hade egentligen tänkt att söka till såpan i år, men det gick ju tyvärr inte.

Jag beundrar Big Brother-redaktionens framhållning när det kommer till övervakning, och programmet visar tydliga tendenser till att stora delar av svenska folket gillar att bli övervakade. Min förkärlek till övervakning är svår att beskriva i ord, speciellt då den gäller våra medborgare.

För att förverkliga min dröm om ett totalt övervakningssamhälle så vill jag skicka en förfrågan om det går att förflytta min arbetsplats från Försvarsdepartementet till Big Brother-huset, nu när det står tomt. Några polare från jobbet vill även de flytta med.

Jag ser framemot att dagligen filmas utav hundratals kameror, däremot skulle jag vilja ha med mig telefonen och datorn in i huset. De skall avlyssnas såklart, för att maximera känslan av ett storebrorssamhälle. FRA kan självklart godkänna det senare, så det behöver ni inte oroa er över.

Behåller gärna sovrummen möblerade om några kollegor i regeringen vill hälsa på och känna av det underbara nya Big Brother Sverige.

Hoppas på inflyttning snarast!

Med vänliga hälsningar

Mikael Odenberg
Jakobsgatan 3
103 33 Stockholm
08-405 10 00

PS: Jag kan fixa flyttbil, nemas problemas! DS.

Intressant?
Annat om: , , och , politik,

måndag, maj 21, 2007

Hur farliga är mördardrogerna?

Lagstiftningen speglar inte heller hur farliga de olagliga drogerna är. Mördardrogen nummer ett i Sverige heter tobak. Tobaksrökning orsakar bland annat cancer, stroke och hjärtinfarkt. 8.000 svenskar dör varje år till följd av tobaksrökning, vilket innebär mer än 20 personer per dag.

Det är inte straffbart att röka tobak och alla över 18 år får köpa det. Det är inte heller straffbart att sälja tobak till folk över 18 år och tobakstillverkarna får till och med sprida reklam om tobaksprodukter, men inte helt fritt. Världens ledande tobaksföretag gör stora, lagliga vinster.

Mördardrog nummer två är alkoholen. Levercirrhos, alkoholism, alkoholförgiftning och alkoholpsykos är dödliga sjukdomstillstånd som orsakas av alkoholförtäring. Alkohol orsakar även trafikolyckor och brutalare våld. Totalt beräknas 5.000 - 7.000 dö varje år i Sverige av alkoholrelaterade orsaker.

Det är olagligt att dricka alkohol på allmän plats, men gör du det hemma är det inte straffbart. Alla över 18 år kan köpa folköl och alla över 20 år kan köpa ännu starkare drycker.

Alkoholreklam tillåts i begränsad utsträckning och försäljarna straffas inte, så länge de inte säljer till minderåriga. Precis som med tobak kan de stora tillverkningsföretagen, däribland svenska statens Vin & Sprit, tjäna grova pengar, helt lagligt.


Övriga droger långt efter

Övriga mördardroger kommer långt efter. Tillsammans tog 353 liv slut i Sverige år 2000 av orsaker relaterade till förbjudna droger. Användningen av dessa droger är naturligtvis strängt olaglig och straffbar, till skillnad från storkonsumtion av massförstörelsedrogerna tobak (23 gånger dödligare än alla olagliga droger tillsammans) eller alkohol (14-20 gånger dödligare).

Den som säljer de minst dödliga mördardrogerna riskerar att dömas till långa fängelsestraff. Det gör att det mest är hemliga, kriminella nätverk som vågar ta risken.

Skulle framställning för eget bruk avkriminaliseras, skulle fler våga. Ingen skulle göra några övervinster, varken kriminella nätverk eller multinationella bolag.

Naturligtvis leder olagliga droger i många fall till fruktansvärda tragedier för missbrukarna och deras anhöriga. Knark dödar och knark skadar. Bevisligen. Men hårda straff hjälper inte.Alla dödssiffror kommer från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN), antingen genom deras egen hemsida, can.se eller genom samlingssidan drogportalen.se.


intressant?
Andra bloggar om: , , polis, brott, straff,

torsdag, maj 17, 2007

"Svartskallarna lever bara på bidrag och tar våra öhhh...pengar?"

Aftonbladet har idag artiklar om att stora delar av Sverigedemokraternas politiker lever på socialbidrag eller sjukersättning. För att göra detta helt klart så ser jag inte något fel med att bli tvingad att ta emot socialbidrag eller sjukersättning. Det är något som drabbar många personer under en tid då livet går åt helvete.

Vad som retar mig är att man helt saknar moral när det gäller sig själv. Man kan klaga på att invandrarna kostar enorma summor med pengar eller att "de kommer hit och tar våra brudar".
Aftonbladet skriver om Jan Rume som har levt på socialbidrag i 14 år. Ja, 14 år har han levt på socialbidrag? Hur i helvete tänkte han då? Socialbidrag är inte en permanent försörjninglösning. Socialbidrag är något som en person eller familj skall kunna få under en tid då det är jobbigt på ett eller annat sätt. Det handlar inte om att man skall "leva" på socialbidrag under 14 års tid. Vad är anledningen till det? Men okej man kan bli politiker trots att man tar emot socialbidrag. Men då är det självklart att man redovisar detta som inkomst om man fortsätter att söka socialbidrag. "Det är pengar som mina väljare valt att ge mig". Nej Jan Rume det är inte pengar som dom har "valt att ge" dig. De har valt att ge dig ett politiskt uppdrag som du får en ersättning för. På precis samma sätt som du får ersättning för ett arbete. Meningen med arvodet är att du skall lägga ned ett antal timmar på ditt politiska uppdrag och på det sättet få "lön" för de timmarna.

I samma artikel så skriver man om Peter Türsch som lämnade politiken när hans sjukersättning sänktes. Självklart så är politiken ett bra sätt att komma tillbaka till arbete när man är sjuk. Man kan ta saker i sin egna takt för det är väldigt få politiska uppdrag som kräver att man jobbar 100% med det. Iallafall om man är på en lokalnivå. Eftersom Aftonbladet inte redovisar några siffror så vet jag inte hur mycket Peter "förlorade" när hans sjukersättning sänktes med 25%.

Aftonbladet skriver också att nästan 20% av Sverigedemokraterna lever på bidrag i någon form. Ja det är väl kanske därför man söker sig till ett parti som SD. SD pratar ofta om att nära 10% av invandrarna lever på bidrag i någon form och att det kostar en massa pengar. Ja självklart så kostar nyanlända invandrare en del pengar. Men på precis samma sätt som Sverigedemokrater så skall inte de heller leva på Socialbidrag i 14 år.
Om vi tittar på just Jan Rume så förstår jag att han är Sverigedemokrat för han kan ju verkligen stå och skrika ut lögnerna "Svartskallarna kommer hit och lever på mina bidragspengar, det är för jävligt jag som svensk bidragstagare får mindra av att alla svartskallar som kommer hit och skall ha och ha".

Jimmie Åkesson har inte alla Sverigedemokrater med sig heller tydligen. Traditionalister och förnyare är inte överens. Jag gissar på att Jimme är en av "förnyarna". "Traditionalister" är väl de som en gång var med i Nordiska rikspartiet och senae i BSS (Bevara Sverige Svenskt) Jag förstår att de är lite missnöjda med Jimmie som nu får sitta och debattera med Mona Sahlin. Kampen skall väl föras på gator och med brandbomb i hand. Som på den gamla goda tiden!

Uppdatering: Nu på SvD och DN


Intressant? Andra bloggar om: , , , , Politik, Invandrare, bidrag, socialbidrag, BSS, nordiskarikspartiet

måndag, maj 14, 2007

När dåliga odds ser bra ut


Jag vet att det är några dagar sen som den här "nyheten" kom. Men jag har inte riktigt haft hjärnan med mig.

Centern vill nu avskaffa spelmonopolet. Äntligen! Vi kan äntligen se till att ge internationella spelbolag licens att verka i Sverige på samma villkor som Svenska Spel. För vad än man säger så handlar det inte om att öppna upp för vem som helst att starta sitt egna lilla casino i hemstaden. Kontroll och regler kommer att bli verklighet. Idag förekommer det nästan ett vilda västern på den spelmarknad som "inte får finnas". Unibet, Ladbrokes, Bet24 är ju bara några av de största aktörerna på internetmarknaden. Det finns många mindre seriösa bolag som också ger alla internetbolag dåligt rykte. Men nu kan vi äntligen rensa upp lite i internetträsket.

När dagen kommer då man skall göra upp dessa regler så snälla se till att göra det i samarbete med spelbolagen. Naturligtvis så skall man inte göra precis som spelbolagen vill. Men gör inte upp regler som är omöjliga att följa. För då har vi snart ett land fyllt av "spelklubbar".

Och äntligen så kan Ladbrokes använda sin kunskap om spelmissbruk. Ladbrokes har erfarenhet av spel sedan 1886 och troligen även lika lång erfarenhet av spelmissbruk. Jag var av ren nyfikenhet nere på min "lokala" pub. Där dominerar Svenska Spel med sina spelmaskiner. Vad för hjälp hade man där om man var spelmissbrukare? Jo då det fanns en "sida" på maskinen som man kunde läsa och i slutet fick man ett telefonnummer till en hjälplinje för spelmissbrukare. Det var allt! Vad hände med den enorma satsning som Svenska Spel pratar om när det gäller att hjälpa spelmissbrukare? Var allt man kunde komma på en "sida" på spelmaskinen och ett telefonnummer? Imorgon skall jag nog gå och testa vad de kan på spelbutiken om att hjälpa spelmissbrukare? Kan de ge mig lite mer information om spelmissbruk eller kommer de att slänga till mig en lapp med samma telefonnummer?

Pingat på intressant. Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

lördag, maj 12, 2007

Skandalfestival! Precis som de senast åren?

Vi vet ju hur det låter varenda gång. Kompisröstning! Öststatsmaffian tar över Eurovision! Öststaterna kompisröstar!

Ja visst gör de det. Men är de så hemska som det verkar? Kan det vara så att det de låtarna från öststaterna passar bättre i öststaterna? Troligen så är det väl så. För kompisröstning tror jag inte det är. Och om det nu är det. Då skall vi Svenskar bara hålla käften. Finland fick tolv poäng av Sverige, Norge gav Sverige tolv poäng. Men då gnäller vi inte.

Är det inte någon som har tänkt på att låtarna inte är så jävla bra som vi tror? Varje år är det samma sak. Vi tror att vi kommer vinna oavsett vilken låt vi skickar. Sverige är inte så bra på musik. Vi gör inte de bästa låtarna. Vi tror bara att vi är så överdrivet bra. Bettingbolagen tjänar enorma pengar på att vi Svenskar är så korkade. Det skulle vara roligt att se hur många som har satsat pengar på att Sverige vinner Eurovision. För det är samma sak varje år. Oavsett vilken låt som vi skickar så är vi helsäkra på att vi vinner. Någon gång kanske vi kan skicka en bra låt som passar över hela Europa. Då kommer vi att vinna. En låt som vinner Eurovision behöver vara rolig, annorlunda och bra. Carola, Abba och The Ark var bra för länge sedan. Nu går det fjorton sådanna artister på ett dussin.

Efter 50 år så kanske det är dags att lägga ned Eurovision och prova något annat. Vad sägs om ett Idol Europe? Det är ju det nya tydligen.

Ja jag kollade på Eurovision. Och det bästa var mellannumret precis som de senaste åren.

Pingat på intressant. Läs mer om eurovision, tv, idol, kompisröstande,

torsdag, maj 10, 2007

Nu är oralsex förstört som fredagsnöje

Jaha ytterligare en krigsrubrik på Aftonbladet. Jag vet att det är viktigt att sälja lösnummer men det börjar bli löjligt. När man inte kan skriva så mycket mer om klimathotet eller om Britney Spears rakade skalle. Vad väljer man att göra då? Vad säljer mer än ångest och oro? Jo sex. Så vi tar en larmrapport och skriver upp den till enorma propotioner. Oralsex kopplas till cancer. Wow så nu skall man väl göra en undersökning om hur mycket oralsex unga har. Jag kan ge er en nyhet till.

Man kan dö av att ha sex.
Det har under några år nu funnits ett virus som orsakar en infektion som kallas hivinfektion. Detta leder till immunbrist och det slutliga tillståndet kallas AIDS. Och vet ni att det smittar genom sex? Och vänta det kommer fler nyheter. Det är inte bara fattiga i Afrika och bögar i USA som är smittade! Det är alla! Det är unga, gamla, hetro, homo, bisexuella. Och det finns inte något botemedel. Men det finns några sätt att skydda sig. Man kan använda kondom. Du vet knulla med en plastpåse över kuken. Det andra är att man inte knullar alls. Ingen njutning ingen risk. Perfekt! Bättre kan det ju inte bli. Skit i att göra något som är roligt, skönt, mysigt eller trevligt. Alla dessa saker är farliga.

Några av oss minns larmet om akrylamid i chips. Hur många har drabbats av cancer av chips?
Aftonbladet har en förmåga tillsammans med Expressen att skriva upp löjliga saker till enorma katastrofscenarion. Tänk om Aftonbladet och Expressen under en dag kunde skriva om de verkliga problem som finns i Sverige. Kanske kan en reporter gå med en hemlös under en vecka och följa en hel vecka i en hemlös liv? Kanske kan man följa med en hivpositiv person under en hel dag och se vilka problem som finns för den personen? Det handlar ju om sex så det säljer. Kanske skulle en ingående intervju av en prostituerad vara något? Vem vet sex, död och andras problem är ju vad som säljer?

Tillbaka till artikel igen. Oralsex är ju ett spännande nöje. Man kan ha säker oralsex också. Man/kvinna som utför oralsex på en man kan ju göra det med kondom. Man/kvinna som utför oralsex på en annan kvinna kan ju använda sig av slicklapp. Trickset med slicklapp är perfekt under sommarmånaderna då det allt som oftast är festivaldags. Hultsfred och Roskilde brukar ju vara en vecka med begränsad tillgång till dusch. Då är slicklappen en underbar sak. Kanske inte så mycket för att det har med sjukdommar och virus att göra utan kanske mest för att det inte är fräsht med oralsex med en person som inte duschat på några dagar. Jag skall inte komma med några moralpredikningar, jag är inte rätt person för detta. Men när ni skall ha sex i sommar tänk då på kondomen. Kanske är det krångligt och jobbigt och lite avtändande. Men hellre lite avtänd en stund än drabbad för livet.

Tänk om vi hade lärt oss om oralsex kondomer och slicklappar under sexualundervisningen i skolan. Tänk vad många som skulle ha mindre cancer, hiv och vara mer positivt inställda till oralsex på festivaler.


Pingat på intressant.
Läs mer om sex, sexualundervisning, lärare, politik, skola, livslära, livet, knulla, kärlek, festival, cancer, oralsex, kondom, slicklapp.

onsdag, maj 09, 2007

Kan man bli av med körkort på fler sätt?

Åker man fast för rattfylla så skall man bli av med körkortet. Inget snack om saken. Om man åker dit för fylla till fots skall man då bli av med körkortet? Ja tydligen! Iallafall i Halland.

Detta är en av de där klockrena artiklarna som bara kommer några gånger om året. Detta kommer bli en sådan artikel som varenda blogg kommer att skriva om. Antingen vill man att så här skall det vara eller så tycker man det är löjligt. Personligen så tycker jag det är så in i helvete löjligt så det är inte sant. I artikeln så står det att mannen har ett alkoholberoende och anses "opolitlig i nykterhetssyfte". Ja det låter ju rimligt. Men att någon är opolitlig gör väl inte att man kan dömma personen i förtid? Han har inte begått något brott som gör att han skall bli av med körkortet. Men det är klart detta är ju en bra början. Tänk dig att stå utanför krogen en fredagskväll. Då kan vi se till att tusentals personer blir av med körkortet varje vecka. Löjligt? Ja men det är ju en möjlighet.

En annan sak som jag reagerade på var detta
Ett långvarigt rejält alkoholmissbruk dödar hjärnceller och försämrar därmed reaktionstiderna och förmågan att rätt uppfatta omvärlden. Dessutom avtrubbas omdöme och impulskontroll, så att personen förr eller senare sätter sig att köra onykter.

Japp precis på samma sätt som boxning, ishockey. På samma sätt som långvarigt bruk av medicin kan göra. Tänker då främst på de som använder sig av antidepressiva medel. Skall vi ta deras körkort med? Och om det nu är så att han inte har brytit mot lagen och blir av med sitt körkort varför skall han fortsätta följa den nu? Han blev dömd på förhand och ingen trodde på honom. Man behandlar honom som en opålitlig man. Jag tycker det är dags att du börjar bete dig som en.

Pingat på intressant
Läs mer om körkort, alkohol, brott och straff

Federley i drogblåsten igen

Ja nu hände det då. Frågan kom Fredrick och svarade ärligt. Han får tidningsrubrikerna igen. Grattis får man väl säga. En lina kokain och lite hasch? Ja om det är ärligt eller inte skall jag inte svara på. Det låter rimligt, det är ungefär vad de flesta säger sig ha provat. Jag tror inte på något sätt att Fredrick Federleys drogvanor skiljer sig från någon annans. 12% av riksdagsledamöterna säger att de provat någon form av narkotika. En ren lögn. Det är mycket fler som har provat narkotika. Det är fegt att inte våga erkänna det.

Min uppfattning av droger är inte att det skall vara kriminellt att bruka narkotika. Nu skall man vara noga med att skilja på vad som skall vara icke kriminellt och tillåtet. Jag vill inte se pundare stå och röka hasch på torget eller på en busshållplats. Det handlar om vad personer gör i sitt egna hem. Självklart så skall man hjälpa personer som fastnar i ett missbruk. På samma sätt som man hjälper personer som fastnar i ett bruk av alkohol. Narkotika är inte bra på något sätt. Narkotika är farligt och många personer råkar illa ut på grund av drogerna.

Men nu när vi har kriminaliserat bruket av narkotika så har vi också gett polisen ett bra skäl till att inte jaga narkotikalangare. Tänk om du jobbar på narkotikapolisen. Du skall visa resultat. Resultat inom polisen betyder ju antal gripna. Vilka skulle du jaga? Skulle du jaga langarna som är svåra att få tag på och som allt som oftast gömmer sig och det krävs långa spaningsarbeten innan "resultatet" kommer. Eller skulle du bara gå och haffa första bästa knarkare som du ser?

Jag har kontakt med en hel del missbrukare. Både föredetta missbrukare och de som missbrukar idag. De berättar samma sak för mig om och om igen. De blir tagna med en mindre mängd narkotika på sig några gånger under en och samma månad. Sen slår man ihop alla "småfall" och så blir det rättegång och åklagaren suckar för det är 5 gången som detta händer och det tar tid och ork från viktigare saker. Efter en stor maktapparat sagt sitt så blir det böter för missbrukaren. Böter som personen aldrig kommer att betala och sen skickas han ut igen för att bara några dagar senare så grips han igen och hela karusellen är igång igen.

Oftast så erbjuds inte någon som helst vård till missbrukaren utan bara ett "straff" en "slap on the wrist" som det ibland kallas. Det finns kommuner där man verkligen försöker att hjälpa missbrukare. Men det handlar inte alls om att jaga dem och få fast dem för små skitbrott. En narkoman har inte någon respekt för något eller någon. De vill att alla "småbrott" skall gå så långt som möjligt. De vet att det kostar pengar. De är inte helt dumma i huvudet. Och många gånger så lägger man ned fallet för att man ibland inser att det kostar för mycket pengar. Nu för tiden så skall man ta tag med hårdhandskarna mot "hotet" och det betyder att man gör allt för att få en fällande dom.

Är det välspenderade pengar? Hur svårt skulle det vara att jaga en langare istället för att ta in 10 småknarkare? Och återigen hur skall vi göra med de personer som mår bra av den "olagliga och farliga narkotikan" som jag skrev om för några veckor sedan.intressant?
Andra bloggar om: , , , , , polis, brott, straff,

Sovjets propaganda lever kvar

DN debatt idag varnar man för att skolungdommar inte har kunskap om kommunismen brott. Känns det hemskt? Ja det måste jag väl säga att det gör. Det som är mer hemskt är att det inte bara är skolungdommar som inte vet vad Sovjet regimen gjorde. Det finns ju tydligen en hel del "vuxna" med.

Genom att man sätter Che Guevara på tröjor, strumpor, plånböcker och annat krafs. Jag gick på stan en dag och tittade på hur många personer som bär Chekläder jag kunde se. Jag var bara en kort stund och kunde se 14 tröjor. Vet du hur många tröjor jag har sett med Joseph Goebbels på? Inte en enda.

Nu skall man ju inte vara helt negativ till kommunismen. De ordnade ju iallafall jobb till alla medborgare. På samma sätt så ordnade ju nazisterna fina hus åt de renrasiga germanerna. Visst så strök det med några "oliktänkare" och "rasförädare" på vägen. Men det är ju smällar man får ta.


Jag tror inte att en ny "om detta må ni berätta"-bok är rätt väg att gå. Det är för mig ett mysterium varför man gjorde en sådan bok om nazisterna. Man glömmer mycket och vissa av offren känner sig glömda och förnedrade. Alla kan ju inte bli nöjda.

Men att okritiskt hylla Castroregimen på kuba är nog inte rätt väg att gå. Och ja jag vet också att kapitalismen har orsakat lidande.

pingat på intressant. Läs mer om kommunism, Castro, nazism, hylla,

måndag, maj 07, 2007

FP INIFRÅN: Partiledare och nomineringar

Folkpartiet Skaraborgs länsstyrelse har precis avslutat sitt extra styrelsemöte med anledning av nomenering till ny partiledare för folkpartiet.

Det blev inte några större konstigheter och inte heller några större diskutioner.

Folkpartiet Skaraborgs
nominering ser ut på detta sätt.

Partiledare: Jan Björklund
1:e Vice: Cecilia Malmström
2:e Vice: Linnea Darell


Detta landade mötet i. Alla var väl inte nöjda men inte heller missnöjda.

Pingat på intressant.
Läs mer om Folkpartiet, politik, Cecilia Malmström, Jan Björklund, Linnea Darell.

Till en Sverigedemokrats försvar

Sverigedemokraterna hör absolut inte till mina favoriter när det gäller politiskt aktiva. Men ibland så måste man svälja sin stolthet och försvara sina fiender lite. SvD skriver om SD-politikern som blev "bannad" från möten för han kom klädd i "shorts, militärväst och t-shirt". Moderaten Gerd blev hysterisk. Ja det kan man ju kanske bli. Att komma klädd så till ett möte kan kanske vara ett tecken på dålig smak, men tyvärr så är inte det något brott mot reglerna.

Jag själv går ofta klädd ledigt. Jag gillar slitna jeans och t-shirt. Men visst det händer att jag tar på mig en kostym med. Det handlar om smak. Skall man på ett möte så hoppas jag väl att man klär sig "helt och rent" men vad spelar det annars för roll?

Jag hatar personer som stoppar ned sina byxor i strumporna och springer omkring på staden och tror de är så jävla coola. Ibland så får jag panik på dem. Men de får klä sig som de vill. Jag kan inte göra något åt det. Och jag vet att någon nu kommer skriva "men han var ju på ett politiskt möte". Ja visst var han det, spelar det någon roll? Skall en butiksägare kunna stoppa någon som vill komma in och handla på grund av hans klädsel? Argumentet är det samma situation annorlunda. Skall Gerd inte låta någon som finns med i hennes nämnd ha piercing eller tatuering synlig? Skall vi kunna stänga ut den del av befolkning som vill pierca sig eller tatuera sig från politiken?

Jag skall avsluta detta med ett ordspråk. Det kan vara så att jag har kommit på det eller någon annan som sagt det innan mig.

Det är inte kläderna som gör politikern, men de hjälper iallafall till.

Pingat på intressant. Läs mer om : , , ,
, Moderaterna, mode, piercing, tatuering.

söndag, maj 06, 2007

Internet är ju den nya gatan

Då har återigen tidningarna fått upp ögonen för det nya mediet community på nätet. DN skriver om hur fältassistenter finns på de stora communitys som Lunarstorm och Playahead. Vänta lite nu! Har man börjat med det nu? Då kan jag kanske tipsa alla myndigheter om en sak. På internet så sprids en hel del rykten. Många av dem stämmer säkert inte.

Under en period så hängde jag på ett forum där man disskuterade brott och straff. Under tiden som jag hängde där så begicks ett mord. I forumet så namngavs en person som inte fanns med i polisens utredning i början. Tiden gick och detta ryckte disskuterades fram och tillbaka. Forumanvändare bedrev nästan en privat utredning med hjälp av tidningsartiklar. Efter 6 månader så greps den namngivna personen. Han dömdes senare för mordet. Men det tog tid. Jag är fullt medveten om att detta är ett extremfall men det har förekommit. Om man som polis "patrullerar" internet så kommer man snart att hitta det mesta. Som de flesta tidningar några gånger om året skriver om så kan man köpa knark på nätet. Och då menar jag inte bara "lagliga" droger. Jag pratar om kokain och heroin. Allt på forum där vem som helst kan registrera sig. Jag har till och med blivit erbjuden att köpa en pistol. Detta är den extrema sidan av internet. Men om polisen kunde var alite mer aktiv och titta på internet så skulle man kunna få information om nazistmöten, aktioner från AFA och om det kommer bli bråk bland huliganer.

Pingat på intressant.
, , internet, forum.

lördag, maj 05, 2007

Och hur tänkte de nu då?

Ja rubriken säger väl allt. Folket bakom piratebay skall åtalas. Den roligaste åtalspunkten blir ju då helt klart medhjälp till brott mot upphovsrättslagen? Hur tänkte åklagaren då?

Piratebay tillhandahåller inte något upphovsrättsskyddat matrial på sina servrar. Eller inte vad jag vet iallafall. Däremot så tillhandahåller man så kallade torrentfiler som egentligen inte är något mer än en fil som talar om för ett annat program vilken fil den skall leta efter. Sen laddar man från alla användare av programmet som har den filen.

Så har iallafall jag fått det förklarat för mig. Och jag är ju som bekant helt jävla tekniskt idiotförklarad. Men tillbaka till det som jag ville komma till. Medhjälp? Den är bra. Betyder detta att bolag som Bredbandsbolaget, tele2, Telia och vilka andra företag det nu är som tillhandahåller bredbandsuppkopplingar kan åtalas för medhjälp? Och skall man vara riktigt noga så är det många av dessa bolag som i sina reklamer pratar om att man kan få 10mb/s som passar utmärkt för att ladda ned film. Räknas inte det som medhjälp eller förberedelse?

Det var roligt att se hur de olika partierna tyckte i frågan om fildelning. Man ser också att ungdomsförbundet ser fildelning som en möjlighet medans "vuxenpartierna" ser fildelningen som något farligt. Om fildelning skall räknas som ett brott vem skall då arbeta med att utreda alla dessa brott? Skall man ordna en ny specielstyrka inom polisen? Och vad skall man kalla denna? Mitt förslag är väl då piratpoliserna. Hur mycket kommer dessa åtal att kosta? Först skall "brotten" utredas sen så skall det upp i domstol. Vad är kostnaden på det? Och vem är det som kommer att betala detta? Eller är kanske tanken att den privatarme som kallas för antipiratbyrån skall bedriva någon form av elektronisk medborgargarde?

Intressant? Läs mer om , , , , , , ,

tisdag, maj 01, 2007

Äntligen Första Maj!

Ja nu har maj äntligen kommit. Våren är på väg och det börjar kännas i kroppen. Inte bara att jag börjar bli piggare utan även sugen på att komma ut i naturen och göra roliga saker. Vilka roliga saker jag vill göra vet jag inte men jag är helt klart öppen för förslag.

Första maj innebär ju också att torget fylls med röda fanor och ord som solidaritet, skatthöjning och a-kassa. Expressen hade helt klart den roligaste artikeln om första maj. Under rubriken vad vill du demonstrera mot! Jippie ja man kan ju undra. en 17 åring säger att man skall protestera mot borgarna. Inget mer. Man skall bara protestera mot borgarna. Inget mer. Pensionärer vill demonstrera för högre pensioner. Vilket jag verkligen kan hålla med om. Pensioner behöver vara högre. Men är det verkligen rätt att gå med ett parti som har hållit pensionerna låga? Ja tydligen. Socialdemokraterna och vänsterpartiet har haft sin helgdag. Nu skall man kraftsamla sig. Man skall ha högre a-kassa och mer åtgärder på AMS. Jippie fler vuxendagis åt folket. Det är bra det.

Jag missade hela första majtågandet på torget här i Skövde. Jag tänkte verkligen gå dit och lyssna. Men vad hände? Jo jag sov, jag var så trött så jag orkade inte stressa för att lyssna på RKU och Socialdemokraterna. Men det innehöll troligen det vanliga som revolution, skatter och klasskamp.

Men det viktigaste är att nu är våren äntligen här.

pingat på intressant. Läs mer om första maj, politik, socialdemokrater och borgare.