onsdag, november 28, 2007

Dumma utspel verkar ju vara vardag i politiken

Det verkar som om det är dags att "skjuta från höften" i mellanvalsstriden. Det känns lite som om vissa socialdemokrater nu börjar känna av hur deras "kärnväljare" sitter hemma vid köksbordet och nickar nöjt över Sverigedemokraternas fina ord om svenskt folkhem och invandrarpolitik. Självklart finns det då "goa gubbar" som vill göra ett stort utspel för att vinna tillbaka dessa. Göran Johansson har väl inte gjort sig känd för att vara en sosse som rätar sig i ledet. Men det måste finnas någon gräns iallafall.

Göran behöver nog trots allt titta upp från sina papper och se hur verkligheten ser ut när det gäller människosmuggling. De flesta som flyr ett land gör det i desperation. De flyr undan krig, svält eller naturkatastrofer. De tar hjälp av smugglare just för att det ofta är den enda utvägen. Att resa i en container är inte en dans på rosor, möjligtvis på taggarna men absolut inte på rosbladen. Man måste göra en bedömning på varje enskilt fall när det gäller flyktingar och invandrare. I vissa länder är det så gott som omöjligt att få ett pass på laglig väg och då är det bara att ta sina pengar och gå till förfalskare eller kanske köpa ett "look-a-like" pass.

Mona Sahlin socialdemokraternas "nya" partiledare (samma som den gamla) verkar inte heller vara road av Göran Johanssons utspel. Tack gode sosse för det.

Lite länkar
DN 1 2 3 4 5 6 7


Andra intressanta bloggar om ,politik , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida