söndag, oktober 28, 2007

Nu tar Anders Borg i så han gör i byxan

Nu skriver alla dagstidningar och kvällstidningar om hur finansminister Anders Borg blev utbuad på Moderaternas partistämma. Det handlar om den svenska spelmarknaden. Tidningarna gör stor sak av att Svenska Spel skall säljas ut. Men det är bara halva sanningen.

Det handlar inte om att Svenska Spel är ett statligt bolag. Det handlar om att Svenska Spel har monopol på att ordna spel inom Sveriges gränser. Detta kan du läs mer om hon BloggeBloggelito

– Det är inte några små frågor det här. Det är idrottsrörelsens finansiering, det är intäkter för staten som motsvarar värnskatten, sade Borg.

Nu tar Anders Borg på sig så att han nästa gör i byxorna. Svenska Spel stor absolut inte för den största finansieringen av idrottsrörelsen. Inte heller av ungdomsidrotten. Det är oftast de unga idrottsutövarnas föräldrar som får punga ut stora summor för idrottandet. I den bästa av världar så skulle jag vilja se att just unga idrottare slipper betala stora summor för att få spela lite hockey eller fotboll. Jag vill se mer privat sponsring. Varför kan inte den lokala handlaren gå in och sponsra endast ungdomslaget? Han kanske inte vill vara med och betala för vuxna män och kvinnors bollsparkande? För det är ju inte så att ungas idrottande kostar mer än vuxnas.

Kanske är det just uttalande som Anders Borgs som får den lokala handlaren att inte sponsra det lokala fotbollslaget, handbollslaget, ishockeylaget eller varför inte konståkarna? Varför skall de betala något när Svenska Spel finansierar den svenska idrottsrörelsen.

Jag tycker också att Anders Borg uttalande visar att han tror att företag som Ladbrokes, Unibet och Pokerstars inte tar idrott på allvar. Dessutom så är det ju så att om dessa företag kommer betala skatt i Sverige vilket är något som Anders Borg ser ut att glömma bort.


Lite länkar
DN SvD SvD1 DN1 Dagen SydSv

Intressant? läs mer på andra bloggar om: , , , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida