söndag, oktober 21, 2007

Kvinnovåld och snatteri den tydliga kopplingen!


På GT debatt har centerpartisten Franziska O Gustavsson skrivit om att mäns attityder måste ändras. Det handlar om sexköpslagen så klart, och trafficking och våld mot kvinnor. Något som verkar vara helt okej att blanda i en stor fruktsallad.

Det är roligt att man blandar ihop prostituerade med offer för trafficking lite hur som helst. Det öppnar ju upp en helt ny värld för de som stödjer sexköpslagen. För då kan man när som helst tala om att sexköpslagen är till för att skydda traffickingoffer och det kan ju inte någon vara emot. Lite som man på samma sätt inte kan tala om problem med invandring för då är man rasist och det vill ju inte någon vara. Med andra ord ett utmärkt sätt att inte få något motstånd.

Vare sig man tycker om sexköpslagen eller inte så bör man bli lite rädd när man läser Franziskas debattartikel.
En vanlig föreställning är att majoriteten av de prostituerade är missbrukare, men så är inte fallet. Däremot vet man att 75 till 80 procent själva har blivit utsatta för sexuella övergrepp.

Var vet man det? Jag har inte sett några sådanna siffror alls. Jag har inte heller hört att man gjort en undersökning bland prostituerade. En annan fråga är väl också hur tillförlitliga dessa siffror är då många är "deltidsprostituerade" och väldigt dolda för någon som är utomstående


Är det inte dags att sluta blanda prostituerade och traffickingoffer i samma korg? Det finns inte någon som tjänar på att dessa två begrepp blandas. Precis på samma sätt som min rubrik på detta inlägget inte går ihop för fem öre så går i inte Franziskas debatt ihop.
Intressant.
Andra bloggar om: , , , , ,, , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida