tisdag, september 25, 2007

Vad händer i Burma?

I några dagar nu så har munkar demonstrerat på Burmas gator. Munkarna kräver demokrati. Förhoppningsvis så kommer de att få det. Kanske inte idag. Idag är jag rädd att det mest blir sorg, blodbad och död som gäller. Militärjuntan i Burma har idag varnat att om protesterna fortsätter så blir det militärt ingripande. Och det handlar inte om att bussa bort demonstranterna. Det handlar om "one shot, one kill".

Och frågan är väl vad som händer om militärjuntans regim faller? Kommer Aung San Suu Kyi att kunna föra Burma framåt mot ekonomisk och demokratisk stabilitet? Omvärlden måste nu också ta ett ansvar och se till att det inte blir något blodbad. Vi använder orden "aldrig mer" så ofta att det nästan börjar bli löjligt. Det är dags att visa att "vi" inte accepterar ett nytt blodbad.

Det förekommer också lite olika uppgifter om hur många demonstranter det är. I Dn står det 100000 och i SvD 20000. Undrar vilket som stämmer. Men jag hoppas på 100000!Intressant? Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentarer:

Klockan 12:29 em , Blogger Catti Ullström sa...

Kolla www.mizzima.org eller www.irrawaddy.org. De specialicerar på området och går inte på tt.

OCH...

Demonstrera för Burma klockan 17.00 på Medborgarplatsen, Stockhol, på fredag!!!

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida