söndag, september 02, 2007

Mer om dessa teckningar

Idag skriver både Sakine och Gulan i expressen om dessa teckningar. Sakine ställer frågan om det verkligen är så att dessa demonstranter talar för alla muslimer medans Gulan säger att vi skall sluta krypa för islamisterna. Båda texterna är bra och väl värda att läsa.

Men jag ställer mig en annan fråga. Vart är Socialdemokraterna? Vart är Mona? Finns det en anledning till att hon inte säger något? Kan det vara så att hon inte vill berätta att Socialdemokraterna kan tänka sig att begränsa yttrandefriheten av den anledningen att någon kan kanske bli kränkt? Det har varit väldigt håll från de etablerade "vänsterkretsarna". Inte ens Ung Vänster som annars är snabba på att prata om frihet och borgerligt förtryck håller tyst. Det är verkligen dags att vi visar att vi inte kommer acceptera att någon "naggar" vår frihet i kanten.

Folkpartiet har talat klarspråk med hjälp av Gulan Avci idag. När kommer försvaret från Moderater, centerpartister och kristdemokrater? När kommer försvaret (?) från Socialdemokrater, vänsterpartiet? Miljöpartiet har ju redan talat om vilken yttrandefrihet de vill ha så där väntar jag inte på något. På politikerbloggen säger miljöpartiet att lagen behöver inte ändras men att det inte är okej att "skada" någon på grund av deras religion. Med andra ord så får man inte skriva, säga eller tycka något för det kan ju kanske uppfattas som "kränkande".


Intressant? Andra bloggar om: yttrandefrihet, frihet, , , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida