tisdag, augusti 21, 2007

Yttrandefrihet passar inte hos Socialdemokrater

Socialdemokraterna verkar ha som mål i livet att vara kompis med alla. Det är väl inte något fel med det i sak. Men om man skall vara kompis med alla så betyder det också att man inte tillåter några som helst uttalanden från medlemmar eller inbjudna organisationer som kan uppfattas "kränkande". Detta betyder med andra ord att man inte kan kritisera någon alls. Absolut inte hylla någon. För alltid är det någon som blir kränkt.

Mona Sahlin i Botkyrka en skön sommarkväll. Det är liksom upplagt för Mona att nu koppla greppet om alla olika "grupper" i Botkyrka. Men vad händer? Jo assyr-syrianerna kan inte hålla sina fingrar borta utan är tvungen att ha ett plakat där man uppmuntrar Turkiet att erkänna folkmord. Hur fräck får man vara!! Det var det allra värsta jag har varit med om. Sånt går ju inte för sig. De turkiska gäster kan ju känna sig kränkta!

Självklart så skall det inte heller var tilllåtet att kritisera Kina för sina brott mot mänskliga rättigheter när de är på besök, inte kritisera USA för sitt dödsstraff, Cuba för sina politiska fångar, Nodkorea för sina kärnvapenprogram eller Ryssland för sin gasledning. Någon kan ju känna sig kränkt! Dessutom så kan du ju splittra den Svenska arbetarrörelsen! Så skall det vara med det Socialdemokratiska ArbetarPartiet. Du skall rätta dig i ledet och inte öppna munnen om du inte blir tilltalad. På dina plakat skall det endast stå "Fredrik är en inte alls så bra statsminister", "Mona för president" eller "Krossa rasismen" om du vill vara riktigt radikal.

Yilmaz Kerimo samanfattar det ganska bra i en mening om hur sossarna vill ha det.
"Yttrandefriheten ska gälla så länge det framförda budskapet inte går emot partilinjen"


Detta betyder ju att om du skall vara med i Sossarna så skall du inte kunna tänka själv. Du kan ju tänka annorlunda mot partilinjen.

Intressant? Läs mer om folkmord, partilinje, kampanj, kompis,

1 kommentarer:

Klockan 9:36 fm , Blogger Staffan V sa...

Yttrandefrihet är knepigt. I (bl.a.) Tyskland är det förbjudet att förneka folkmordet på (bl.a.) judar men i Turkiet är det förbjudet att prata om folkmordet på armenier.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida