fredag, augusti 03, 2007

SSU är ju bättre såpa än Maktkamp på Falcon Crest

Jag tycker det är helt underbart skoj att se maktkampen inom SSU. Självklart så är det säkert mycket skitsnack som kommer fram men det senaste är nästan för roligt. Alla minns säkert hur det var för några år sedan då det visade sig att SSU hade "överdrivit" sitt medlemsantal. Då talade man om att man var tvungen at se över sina "rutiner". Och samtidigt som man såg över dessa rutiner så insåg nog förbundens avdelningar att man missade enorma pengar. Så då var man ju tvungen att hitta "nya" inkomster. Värmland måste vara det distrikt som var mest "kreativ" i att finna inkomster. I ärlighetens namn så är jag inte förvånad att man försöker sig på en liten bluff. Kanske är det så att SSU på något sätt har vant sig vid att kalla sig det största, starkaste, vackraste och bästa ungdomsförbundet.

Visserligen skall man komma ihåg att förbundet denna gång avslog Värmlands ansökan om "stimulansbidrag". Detta för att ansökan inte följde de "riktlinjer" som förbundet lagt upp. Men jag undrar hur det ser ut i andra fall? Värmlands ansökan var dåligt då man mer eller mindre bara ändrade namnet på anökan från året innan. Detta betyder ju att Värmland var lata när de försökte "bluffa" till sig pengar. Andra distrikt kanske är "smartare" och gör lite mer avancerade bedrägerier där man kanske ändrar lite mer på sina ansökan om stimulansbidrag.

För några år sedan så hade jag kompisar som var medlem i SSU i Skövde. Redan då berättade han om hur man "snyggade" till medlemsantalet och särskilt de rapporter om studiecirklar. Inte så att man rapporterade studiecirklar som aldrig genomförts men man lade gärna till några namn på listan över deltagare. Visserligen så kan det ha ändrats sedan dess.

"Men en zebra har alltid kvar sina ränder."
För solidaritet är väl att ta från övriga delar av "arbetarrörelsen" och ge till sitt egna distrikt?

Jag skall hålla lite koll på Politikerbloggen för att se vad som händer. För man undrar ju lite hur "maktkampen på Falcon Crest" fortsätter.

Läs intressanta inlägg om: pengar, bidrag, maktkamp, strid, studiecirklar, ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida