onsdag, augusti 29, 2007

Könperspektiv hit och könperspektiv dit

Finns det skillnader mellan könen? Enkelt svar ja det finns det. Är något av könen svagare för det? Nej det tror jag inte.

Och visst kan det ibland finnas en poäng med att visa skillnader mellan könen. Men måste man verkligen göra allt i denna könsfördelande hokus pokustjafsandet? SvD skriver idag att män är större miljöbovar än kvinnor. Ja det är säkert sant. Män kör säkert mer bil, vissa åker inte kommunalt alls (vilket kan bero på att det i stora delar i landet är löjligt dyrt att ta bussen ibland) och män kanske jobbar med mer "miljöfarlig" verksamhet. Men jag saknar något i denna "rapport".

Jag vill veta hur den sexualla läggningen påverkar? Är det så att bögar orsakar mer koldioxidutsläpp än heterosexuella? Jag tänker mest på att bögar använder mycket latex (kondomer) och silkonbaserat glidmedel? Hur påverkar detta miljön?

Det är ju viktigt att vi i dagens PK-samhälle verkligen tar upp alla grupper så vi inte glömmer något? Hur är det med ensamstående enbenta kvinnor? Orsakar de mycket utsläpp?

Och glöm nu inte något grupp alls. Det är viktigt tänk om någon känner sig KRÄNKT efter att ha blivit utlämnad?

Om du har läst ända ned hit så förstår du att jag är lite irriterad på denna sorts "rapport". Inte så mycket för att man gjort en rapport om miljöpåverkan. Utan för att man mer eller mindre pekar ut män som miljöbovar. Vilket jag inte tycker är helt sant. Det är människor som är miljöbovar. Det är vi människor som är miljöbovar. Inte något kön, inte en sexuell läggning, inte en nation, inte en industri. Miljönpåverkan är globalt problem. Vi måse tillsammans ta tag om vi skall klara av att göra något. Så FOKUSERA på problemet och inte på att peka finger åt ett speciellt håll.


Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , kön, makt, problem, sexuell läggning, homosexualitet, heterosexualitet, gay.

1 kommentarer:

Klockan 3:56 em , Blogger Björn sa...

Undrar om rapporten tar hänsyn till det faktum att kvinnor lever cirka 8 år längre i genomsnitt. Hur mycket mer miljöpåverkan hinner de då med?

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida