lördag, augusti 11, 2007

Förbundsstyrelsen till LUF är nu vald.

Okej jag skall själv klart berätta att detta inte är "direktbloggat" detta gör att det kan se lite "konstigt" ut. Klockan är nu 13:30 på lördagen. När detta kommer ut på bloggen vågar jag inte säga.

Förbundsordförande Frida Johansson-Metso detta var ju inte konstigt alls. Frida hade inte någon motkandidat och får då helt nytt förtroende.

1:e vice Majed Safaee. Mannen myten och nu även förste vice ordförande. Inte något konstigt för mig iallafall.

Sen kom katastrofen. Saga Rosén blev inte vald till 2:e vice ordförande. Maeliz Orrego knep den platsen. Jag känner inte maeliz alls och kan egentligen inte säga om det var bra eller dåligt. Men jag gillar Saga. Hon är en stark röst. Hon är en ideologisk vakthund. Hon ser när saker börjar bli lite för mycket "sossiga". På gott och ont helt klart.

Till övriga platser i förbundsstyrelsen fanns det endast 8 kandidater och dessa blev invalda men ändå valdes att ha en sluten omröstning mest för att se vilket stöd dessa kandidater harhos kongressen och ute i distrikten.

Antal röstande delegater 81
Ogiltiga röster 2
Blanka röster 2


Philip Wendahl 55
Alma Tabak 55
Diana Wallhager 52
Joakim Larsson 52
Isak Bergdahl 49
Berivan Mohammed 48
Johnny Foglander 48
Anna Broman 41

Jag får väl önska förbundstyrelsen lycka till och hoppas på att få se en hel del av dem i framtiden.

Just nu när jag skriver detta så snackar Cissi Malmström. Det känns som om hon inte är rädd för oss och nu öppnar hon upp för frågor. Det är lite roligt för ingen av oss räknade med detta och de frågor som kommer är spontana och inte på något sätt genomtänkta. Det känns ju riktigt bra det.

HBT-frågor inom unionen. Vilket hon ser som ett stort problem och hon vill att vi riktar våra ögon mot polen och Riga för att skydda mänkliga rättigheter.

Valutaunionen, hon vill inte tala om när en ny omröstning kan komma men att den skall komma verkar vara helt klart. Men den kommer inte komma under denna mandatperiod.


Och kanske det jobbigaste att exportera den svenska sexköpslagen till övriga Europa. Cissi berättar att Marie Carlshamre drev den frågan ganska hårt så debatten är uppe på dagordningen på många ställen. Och inom många länder börjar man titta på just Sverige för att få nya "perspektiv" på sexhandeln. Men det kan bli svårt att inom en överskådlig tid "exportera" den svenska sexköpslagen.

Pingat på intressant? Läs mer om LUF, politik, EU

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida