torsdag, augusti 23, 2007

Filmcensurens Chef avgår men på fel sätt!

Tänk att det fortfarande finns personer och politiker som vill se att filmcensuren skall finnas kvar? Eller kanske rättare sagt statensbiografbyrå. De har i stort sett inte gjort något sedan 90 talet. Innan dess så klipptes det ganska friskt i filmer. Mest så klipptes sex eller blodiga scener bort. Man kan säkert prata hur länge som helst om hur löjligt detta var och hur mycket uppmärksamhet vissa filmer fick i onödan genom att få stämpel på sig om att "helt oklippt av censuren i Sverige" eller "totalförbjöds nu frisläppt av censuren". Jag talar så klart om Motorsågsmasakern, Bad Taste och Braindead. Alla filmer som är medelmåttiga men som fick mycket uppmärksamhet i Sverige mycket tack vare "filmcensuren" som släppte dem fria.

Gunnel Arrbäck har kämpat i många år för att man skall lägga ned hennes myndighet. Men år efter år så beslutas att verksamheten skall fortsätta. År efter år så gör verksamheten inte speciellt mycket men anses ändå "viktig". Det är synd att se att Gunnel nu slutar sitt jobb utan att myndigheten har blivit avvecklad. Tänk vilken lycka det vore för Gunnel att få sluta som den sista Chefen för något så gammalmodigt som "filmcensuren".

Inte ens den "nya" regeringen vågar röra denna onödiga myndighet. KD säger att denna myndighet är viktigt eftersom den är "en normerande roll i samhället"? Normerande roll i samhället? Vilket samhälle då? De har ju inte gjort något speciellt sedan början på 90 talet?

Nu får det faktist vara dags för regerigen att visa att de verkligen är för yttrandefrihet. Det handalr inte bara om att prata när man är i opposition det handlar om att verkligen visa att man kan sätta lite handling bakom sina ord nu när man har makten att göra något.

En Allians som tror de kan göra lika lite som Socialdemokraterna är inte på något sätt bättre än en Socialdemokratisk regering. Kom igen nu!


Intressant
. Läs mer om politik, censur, yttrandefrihet, film, alliansen, frihet, socialdemokrater, regering.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida