måndag, augusti 13, 2007

Dagen efter LUF kongressen

Ja nu är LUF kongressen över och man har kommit hem och sovit lite smått (14 timmar). Jag känner mig mer och mer illamående över hur besluten togs. Och jag börjar bli lite deprimerad över debattklimatet också. Eller rättare sagt vilka som anser sig ha företräde i de olika debatterna.

Om det handlar om diskriminering eller HBTQ frågor så är det självklart bögarna som alltid har rätt. Ingen annan vet ju hur det är eller vad det handlar om? Det roliga är också att det är bögarna som äger denna rätt absolut inte några bitjejer eller bikillar. Och är man inte medlem i HBT-liberalerna samtidigt då är man troligen en förädare. Detta är kanske lite överdrivet men på det stora hela så är det så.

Handlar det om droger eller alkohol så måste du ha levt i en familj med missbruksproblematik annars så har du helt enkelt fel och bör inte uttala dig. Då du inte vet hur det är att leva i skuggan av ett missbruk.

Det gör mig lite ledsen och besviken. Och det gör även att om man inte "annonserar" sin sexualla läggning så lyssnar inte folk på en. LUF ser nu grupper mer än individen. Detta är ett misslyckande för en liberal rörelse.

När det gäller de olika beslut som tagit så är det mer konstigt. LUF är för alkoholmonopolet, LUF är för tvångsvård av missbrukare, LUF är för public service. Vad var det som hände? Hur gick detta till? Jag är besviken på mig själv att jag inte gapade till mer under dessa frågor. Men jag var helt säker på att det fanns andra liberala krafter som skulle göra detta.

Men det finns ju även glädje i en del beslut.
LUF vill se polyamorösa "äktenskap", LUF vill inte ha någon hetslag, LUF vill tillåta fildelning, LUF vill inte se gratis inträde på statliga museum och LUF vill avkriminalisera narkotikabruk. Även om detta inte står i klartext så är det precis det som handlingsprogrammet säger. Så allt är inte pest och pina med LUF nu.

Johan Ingerö beskriver ganska bra sitt forna förbund. Saga Rosen som lämnade LUFs förbundsstyrelse beskriver det också väldigt bra.

LUF och SSU hade sin kongress samma vecka är detta en slump eller är det bara ett steg för att så ihop de båda kongresserna? För snart så är våra åsikter de samma. Nej nu är det dags för oss som är lite mer höger att samla oss mot bekämpa de krafter som är "lite mindre höger".


Intressant? Läs mer om politik, LUF, SSU, narkotika, fildelning, poly, hetslag.

1 kommentarer:

Klockan 8:41 em , Blogger Bo-Erik sa...

Vi har inget annat att förlora än vår politiska inkorrekthet, men vi har en hel filosofisk värld att vinna. Högermänniskor i alla världens länder - förena er! Nåt sånt du menar ungefär?

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida