torsdag, juli 12, 2007

Polisen jagar cannabisodlingar i Aftonbladet

Helt otroligt att polisen går ut och säger att dom är helt beroende av tips från "allmänheten" för att kunna upptäcka cannabisodlingar. Det känns ju tryggt. Vi skall alltså börja ange varandra till polisen. Det känns ju tryggt.

Sen kommer "tipsrutan" som inte stämmer för fem öre.

Alltid neddragna gardiner eller förtäckta fönster? Ja eller så kanske det är så att personer har sovrummet och inte drar upp rullgardinen när han vaknar på morgonen.

Starka dofter? Ja okej jag kan väl nästan ge rätt för detta. Men om man är riktigt noga så behöver man nästan känna igen doften av cannabis för att säga vad det är. Och en mängd äldre människor har ju hela lägenheten full av pelargonier och andra konstiga blommor.

Kondens på fönstrena? Ja om det är en riktigt korkad odlare. Oftast så odlar man i ett rum där man inte har fönster eller så ser man till att inte ha så fuktigt så man inte kan vara där inne.

Ovanligt många ventilationsöppningar? Detta är inte aktuellt om man odlar i lägenheter. Då kan man inte sätta in ventilationshål hur som helst.

Fläktanläggning? Jag vet inte vad det skulle vara för odling som kan ge ett sådant ljud från fläktar så att grannar hör. Man använder inte industrifläktar om man odlar "för eget bruk" och skall man höra av sig till polisen om grannen har på fläkten hela dagen och natten?

Utomhus kan cannabis odlas i växthus av plast. Ja i likhet med gurkor, tomater och vindruvor. Så det är väl inte något jättetips för att upptäcka cannabisodlingar?

Och vad är det för bild som visar på cannabis? Jag tror inte att det är rätt bild för att hitta cannabis? Det liknar mer smultron eller jordgubbsplantor på bilden som aftonbladet visar.


intressant?
Andra bloggar om:skola, forskning, yttranderätt, , , polis, brott, straff, War on drugs, ekonomi, politik, cannabis

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida