tisdag, juli 17, 2007

När får knarket dig att ljuga?

Jag har skrivit en hel del om den svenska narkotikapolitiken men kanske mest om debattklimatet. Det finns personer som kan föra en vettig disskution om droger och riskerna med ett brukande av droger. Att använda sig av droger är inte på något sätt ofarligt. Men någonstans så måste man ju dra gränsen. Min lilla favorit Sakine skriver idag i Expressen om hur hon förlöjligas efter en "debatt" under almedalsveckan med titeln "Lite braja kan väl inte skada". "Debatten" var ju anordnad av Mobilisering mot Narkotika och när det gäller den organisationens "debatter" så gäller det att man inte får säga något som kan skada "Kampen för ett narkotikafritt samhälle".

Sakine har en syn på narkotika där hon liksom många anser att det inte är rätt att jaga missbrukare, utsätta dem för några drogtester i veckan och sedan straffa dem för deras "brott". Självklart så skall hon bli hånad för detta lite mer. Helst i en tidning och i vilken tidning? Jo Gotlands tidningarna så klart. Där kan Håkan Ericsson helt utan några som helst problem gå ut och säga att Sakine och Expressen vill legalisera missbruket av hasch. Men den stackars Håkan saknar nog förmåga att tänka själv. Det handlar inte om att "legalisera" ett missbruk. Det handlar om att avkriminalisera ett innehav och bruk av viss narkotika.

Men det är klart om vi skall lyssna på propagandamaskinen Mobilisering mot Narkotika så "vet" alla att man blir steril av att röka hasch, man bajsar på sig om man äter en "haschbrownie", man våldtar någon om man röker cannabis, man blir impotent och man kommer dö! Inget av detta är sant men inte heller lögn. Varje person reagerar olika. Det finns säkert någon som röker cannabis och sedan går ut och våldtar någon. Det finns säkert personer som bajsar på sig efter att ätit en haschbrownie. Men majoriteten gör inte det. En majoritet av de som använder sig av cannabis gör det någon gång då och då. Det handlar inte om ett missbruk. Om man går ut och tar en öl på fredagen så är man väl inte alkolist? Det är väl inte någon som vill skicka mig till AA för att jag gick ut och tog en öl? Eller för att jag tog en öl till tvn en tisdag?

Är cannabis ofarligt? Nej det är det inte. Det är en drog, en drog som man bör vara försiktigt med. På samma sätt som man skall vara försiktig med alkohol. Bara för att något inte är kriminellt så skall man inte tro att det är ofarligt.

Det har blivit en sorts panik sedan det framkom att cannabis bruket var 10 gånger större än vad polisen räknade med. Detta sedan man kom på att majoriteten av de som använder sig av cannabis inte är "kända missbrukare". Och paniken fortsätter självklart med artikelserier om hur cannabis kommer in i Sverige och hur man skall upptäcka odlingar för att kunna tipsa polisen.

intressant?
Andra bloggar om: alkohol, missbruk, , , polis, brott, straff, War on drugs, ekonomi, politik, cannabis ,Mobilisering mot narkotika, Sakine Madon,

2 kommentarer:

Klockan 4:38 em , Blogger mksblogg.wordpress.com sa...

Har du en länk till det du påstår om Mobilisering mot Narkotika? Sedan förstår jag inte dina tankar kring Gotlandstidningarna och Expressen, är inte just att avkriminalisera innehav att just legalisera, eller vad är legalisera enligt dig?

 
Klockan 5:53 em , Blogger Eklindh sa...

En länk om vad om Mobilisering mot Narkotika? Att deraas debatten inte är några debatter? Det behövs inte det är bara att gå in på deras sida och försöka hitta några som helst fakta om hur cannabis kan användas medicinskt. Det är inte att föra en debatt och ta fram korrekta fakta utan det är bara ren och skär propaganda. Men du missade kanske att läsa Sakine om hennes debatt där hon blev förlöjligad av de som var med på debatten. Bland annat Håkan Ericsson.

Och en avkriminalisering är inte det samma som en legalisering. En legalisering betyder också att man accepterar försäljning inom en organiserad handel. I likhet med den som är i Holland. En avkriminalisering betyder att du inte kan bli straffad för att ha en mindre mängd narkotika på dig eller att du kan bli straffad för att vara påverkad av cannabis.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida