lördag, juli 07, 2007

Ni kan ta våra liv men ni skall inta ta vår internetfrihet!

Nu blir jag förbannad, ursinnig, ledsen, besviken och arg. SvD, IDG och DN berättar idag om att PirateBay kommer att stängas ned nästa vecka. Man har nu sett att man inte klarar av att stänga ned sidan för att den innehåller upphovsrättskyddat matrial. Nu säger man att den innehåller barnporr. Då kan man "blockera" sidan. Vi som använder oss av piratebay vet att det inte är sant. Man använder detta som ett sätt att censurera något som man inte gillar!

Denna gången så är det Pirate Bay som drabbas, nästa gång så kan det vara du!

Hur mycket av denna censur skall vi tåla? Skall vi verkligen sitta och lyssna på skitsnacket utan att reagera? Skall vi sitta och se hur vår frihet dras i smutsen och försvinner? Det är dags att ta i med hårdhandskarna nu. Vi censureras vad vi får säga (hetslagen)! Vad är nästa steg? Skall vi kanske fängslas när vi kritiserar något? Skall vi okritiskt sitta tillbaka och se hur mer och mer av våra frihet försvinner? Skall vi vänta på bokbålen på våra gator?

Det finns sätt att kringgå den nya spärren och detta är något som vi alla behöver lära oss. Läs mer om det på projos blogg.

Idag skriver de flesta om den svenska censuren jag rekomenderar att läsa Copyriot, Websnack, en sur karamell och kanske den bästa av hela bloggvärlden Projosblogg där en av grundarna Gottfried talar ut om anklagelserna om barnporr.

Intressant? Andra bloggar om: censur, brott, straff, , , , , , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida