måndag, juli 23, 2007

Hur höga krav har vi egentligen?

Visst kan många saker förstöra en födelsedag. Många saker kan förstöra en midsommardag eller nyårsafton. Men vilka krav ställer vi på oss själva och på andra?

Sitter och slöläser på expressen om familjen som fick födelsedagen helt förstörd? Om expressen har överdrivet historien eller om familjen har ett alvarlig problem vet jag inte. Men att en vaniljpudding var möglig är inte något som förstör en hel födelsedag, särskilt inte för en 19åring. Naturligtvis så är det äckligt när man öppnar en möglig förpackning. Men det förstör inte en hel födelsedag. Jag frågar mig hur många förpackningar av denna vara som säljs? Hur många av dessa är mögliga? Det är inte många. Detta är på något sätt ett bevis för att vi är så jävla bortskämda i dagens samhälle. Vi litar blint på "bäst före datum" vi vågar inte ha mjölk som har passerat bäst före datum, vi får panik när vi ser bröd som inte är helt färskt. Vi vågar inte smaka om det är ätbart utan vi hoppas och tror att någon annan kan tala om för oss om det är dåligt, ätbart eller underbart?


Vi är väldigt noga med att inte på något sätt få i oss något som kan vara gammalt eller mögligt men vi tuggar mer än gärna i oss alla former av konserveringsmedel och E medel? Det är inte någon som orkar bry sig om vilka dessa ämnen är men de står uppradade på burken. Då kan det ju inte vara farligt? Men mjölk som har passerat "bäst före datum" det vägrar vi ens att lukta på. Vi är bortskämda! Så enkelt är det!

Intressant? Läs mer om mjölk, mat, datum, ICA.

1 kommentarer:

Klockan 1:32 fm , Blogger anders sa...

Och det är härligt att vara det!

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida