måndag, juli 02, 2007

Ge oss blod! Så länge du är friskt, oskuld och ge oss det nu

Varje år så ser vi att blodet tar slut. Inför varje semester ser det ut så här. Blodbrist panik och vädjan om hjälp. Jag vet en stor grupp som mer än gärna ger blod. Det är bara ett problem. De får inte göra det.

Johanna Nylander har tagit upp denna fråga några gånger så jag skall hänvisa till henne. Först i ett inlägg som skrevs till påsken. Men det är precis lika nu Läs det här!


Och när man skulle göra nya regler. Ja då betämde socialstyrelsen att vi skall ta bort några fler från vår "lista" av välkomna blodgivare. Johanna skriver om det igen här.

Så snälla Stockholmare skada er inte allvarligt så att ni behöver få blod. Det kommer inte finnas något. Men det är klart vem vill ha lite bögblod i sig? Hellre dör man väl?

pingat på intressant. Läs mer om blod, blodgivning, stockholm, socialstyrelsen, semester.

3 kommentarer:

Klockan 9:33 em , Blogger Johanna sa...

Glöm inte bort att du måste vara svensk (eller i alla fall inte rest i något "skumt afrikaland"), väga rätt i antal kilo, inte haft sex med någon som knarkat, eller haft sex med någon som kan haft sex med någon som tagit betalt för sex. Någon gång i hela sitt liv....

och allt det här ska man som blodgivare ha koll på. Hur stor chans det nu är att man har det...

 
Klockan 9:43 em , Blogger sarha sa...

vilken tur för mej, nu behöver ja ginte ha dåligt samvete längre för min nålfobi, jag får ju inte ge blod" *pustar ut*

 
Klockan 9:36 fm , Blogger Eklindh sa...

Herregud detta måste ju betyda att det bara finns en "grupp" som får lämna blod. Och det är väl knutbysektens anhängare,

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida