lördag, juli 21, 2007

Får polisen betalt för idiotiska uttalanden?

Polisen gör det igen. Ett nytt idiotisk uttalande kommer från rikskriminalen.

Per Nilsson tycker att det är olyckligt att odling av industrihampa är lagligt. För tydligen så kan man genom "enkla" förädlingsprocessen omvända industrihampa till rökbar cannabis med "ruseffekt". Detta är en ren och skär lögn. För det första så krävs det enorma mängder av "industrihampa" för att framställa så mycket ren TCH att det skulle löna sig för någon att göra det. THC nivån är enormt låg i industrihampa. Oftast så låg som 0,2 eller 0,1 procent av THC i plantan. Detta gör att framställningen är dyr och kostsam och inte alls värd att "framställa" på något sätt. Detta är en av de mest otroliga lögner som jag har hört från polisen. man har lyckats framställa rusmedel av industrihampa men endast i labratorium. Det är en enkel process, i teorin. Men den enorma mängd industrihampa man behöver gör det inte på något sätt lönsamt eller "enkelt".
Att odlingarna i Sverige har ökat är en självklarhet. Många har en egen odling i en garderob eller under en diskbänk. Odlingen är väldigt enkel och man behöver inte någon som helst kunskap innan man drar igång en egen odling. Allt som behövs är lite lampor, vattenkanna och jord. Självklart behöver man lite frön eller en stickling också men det är väl självskrivet.

Cannabis är ett ogräs och växer därefter också. På bara några veckor kan ett litet frö bli över 1 meter lång. Inga problem. Det finns naturligtvis "storodlare" av cannabis men de allra flesta odlar till sig själv lite som många odlar jordgubbar. Man gör det för att få lite extra till "festmåltiden".

Att polisen nu visar sitt förakt för hampa är inte något som förvånar mig alls. Det handlar om att man är rädd för att "allmänheten" ändrar inställning och blir positiva till cannabisanvändning. Något som jag tror är helt omöjligt att bekämpa. Många tillhör den generationen som var med när man började resa fram och tillbaka över världen. Ofta reste man ned till Spanien, mellanöstern, Tyskland och Holland. Många besöker även London. Alla med länder där cannabisbruk är mer eller mindre accepterat av "allmänheten". På samma sätt som många av "yngre" generationer lär sig att dricka vin till maten och inte "supa sig kanon" varje gång man får tag i alkohol. Vi lever inte i ett land där "vår" kulur och seder inte är som dom alltid varit. Vi tar mer och mer efter seder från andra länder och kulturer.

Men polisens försök att bedriva "kampanj" mot cannabis börjar likna ren och skär propaganda. Dessa försök hade nog varit väldigt lyckade innan internet, telefon och email var möjliga. Men nu? Nej det kommer inte lyckas. Vi är för bra på att hitta egna fakta. Vi granskar kritiskt många artiklar som står i tidningar. Vi accepterar inte att bli matade med lögner. Och inte när det är öppenbara lögner som detta.

De enda som kommer att tro på dessa lögner är de antiknarkfanatikerna som finns kvar i Sverige. Det är dessa som Sakine Madon skrev om för några dagar sedan. De som går på vilka lögner som helst så länge de fyller deras syfte.


intressant?
Andra bloggar om: alkohol, missbruk, , , polis, brott, straff, War on drugs, ekonomi, politik, cannabis ,Mobilisering mot narkotika, Sakine Madon,

2 kommentarer:

Klockan 8:28 em , Blogger sarha sa...

emil, jag vill inte var sån, men jag börjar tröttna på ditt knark-snack, kan du inte hitta nåt annat att ha som hang-up? typ, choklad eller livbojar eller nåt...

 
Klockan 10:18 fm , Blogger Eklindh sa...

Det är inte mitt fel att tidningarna skriver om det. Om dom hade hållt sig till sanningen och inte överdrivet allt så mycket så hade jag inte skrivit något om det alls.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida