fredag, juli 27, 2007

Facket skall nog "ta hand" om er gulingar!

Det känns så skönt att man så här på sommaren får nya "fackta" om facket. Tydligen så är det ju inte så att facket skall stå på den "svages" sida. Inte heller skall man stå på arbetarens sida. Man skall stå på sin egen sida. Och om någon vågar utmana denna makt så skall de utrotas eller för att använda fackets egna ord "tas om hand".

Jag blir inte förvånad när Metalls klubbordförande Jan-Anders Lindfors använder ord som "tas om hand" eller "glider med utan att stödja kampen". Man är oftast inte medlem i facket av en anledning. Kanske är det så att man inte vill betala pengar till facket som man sedan mer eller mindre vet går till en socialdemokratisk kampanj för ett "rättvisare" Sverige. Eller så kanske det är så att man inte anser att fackföreningen har hjälpt till vi de gånger som man har hamnat i knipa och verkligen behövt hjälp från facket.

Men troligen så är det väl så att man vägrar skrämmas till medlemskap av korkade fackklubbsordföranden som kallar ickemedlemmar för "avarter" och "gulingar".


intressant? Andra bloggar om: , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida