söndag, juli 01, 2007

Cannabisprojektet Overgrown med full växtkraft

Nu börjar det titta upp cannabisplantor lite runt om i landet. Detta är en del i projektet overgrown. Som i grunden är ett projekt för att få fart på cannabis diskutionen. Eftersom vi i flera år fått matad propaganda genom Mobilisering mot Narkotika och Föräldraföreningen mot Narkotika.

Idag skriver City om hur "de odlar hasch över hela stan". Det finns en hel del fel i artikeln som mer eller mindre gör mig totalt ursinnig. För det första så odlar man inte hasch, man odlar cannabis. Hasch är kåda som man får av cannabis. Men det är väl ett knep för att få en klatschig rubrik på det hela.

Vad man gör sedan är att släppa fram de största propagandapparaterna sedan Adolf Hitlers dagar. I den lilla fakta rutan som man presenterar som kommer från Centrum för alkohol och narkotika upplysning så skriver man självklart de värsta lögnerna man kan komma på.

"Vetenskapligt belagda ruseffekter av cannabis är bland annat ångest
och förföljelsemani. Förutom beroendeutveckling löper cannabisrökare ökad risk att få lungcancer."

Detta är inte helt sant.

Måttlig marijuanarökning, även långvarigt bruk, innebär inte en förhöjd risk för att utveckla cancer i lungorna, övre luftvägarna eller matstrupen. Detta säger Dr. Donald Tashkin, en av de mest lärda forskarna och en ledande expert på respirationseffeker av marijuanarökning. Uttalandet är ett bombnedslag när man betänker Tashkins långa historia av varningar för motsatsen.

Framställandet kom på det här årets möte av International Cannabinoid Research Society (ICRS) som samlar läkemedelsföretag och universitetsbaserade forskare. Vittnesmålet har extra stor betydelse eftersom Tashkin och hans kollegor vid labbet på UCLA under många år producerat och framlagt "obestridliga bevis" på skadan marijuanarök gör på luftrörsvävnader med NIDA:s (National Institute on Drug Abuse) stöd.

Forskningen har sedan använts av den amerikanska drogtsaren i reklam som länkar marijuana till cancer. Tashkin har själv länge trott på ett orsaksmässigt samband, trots en studie där man undersökte 64,000 patienter med olika former av cancer i luftvägarna och fann att marijuanarökare inte utvecklade lungcancer eller avled i en högre utsträckning än icke-användare.

U-svängen från Tashkin kommer efter att han beslutat att avgöra frågan en gång för alla genom en storskalig studie baserad på 1209 invånare, 59 år eller yngre, i Los Angeles med olika former av luftvägscancer. Genom intervjuer samlades data in om deras drogvanor, diet, familjehistoria av cancer, arbetsutsättning och andra faktorer. 46% hade aldrig använt marijuana medan resten hade använt marijuana i olika grader, från 1 joint/år till 60 joints/år.

De som rapporterade moderat cannabisrökning hade inte en större risk att drabbas av cancer än dem som inte rökte alls. För de marijuanarökare som rökte mellan 1-10 joints/år var chansen att utveckla lungcancer 0.78 (där 1.0 var kontrollgruppens chans); 10-30 j/år resulterade i oddsen 0.74; för 30-60 j/år = 0.85; och oddsen för dem som rökte mer än 60 joints per år var 0.81. Liknande resultat visades upp för oral- och matstrupscancer.

Tashkin kunde inte hitta en enda positiv association mellan marijuanabruk och cancer. Istället föreslår datan att marijuanarökare hade MINDRE risk att utveckla lungcancer. Att marijuana faktiskt kan ha en beskyddande faktor mot lungancer. En inte helt otrolig tes när man betänker den senaste forskningen om cannabis anti-cancerogena egenskaper.

Det bör noteras att detta inte gör marijuanarökning helt säker eftersom forskning visar att marijuanarökare lider av en högre förekomst av luftrörsinflammation och respirationsinfektioner.


Men propagandamaskinen skall ju vandra vidare och ta ett påstående till som är helt taget ur luften. Mobilisering mot Narkotika är ju nästa "expert" som får uttala sig. Och då kör man självklart på påståendet att Cannabis leder till tyngre droger. Detta är ett påstående som är taget ur luften. Det finns inte någon sanning i det alls. Björn Fries som var regeringen narkotika samordnare är i samma tanke gång. Ändå väljer City att ta fram detta som en sanning. På Swecan finns en artikel som man kan läsa om man är intresserad.

Jag skall komma med mitt egna påstående som är minst om inte mer en lika stor sanning. Mjölk ger inte bara starkt skelett utan leder även det till missbruk av tunga droger. Detta har jag kommit fram till efter att under många år studerat missbrukare. 97% av missbrukare som jag träffat har druckit mjölk. Samtliga av dem har missbrukat narkotika i form av LSD, heroin och kokain. Och alla drack mjök. Alltså är mjölk en inkörsport till KOKAIN.

Men det är skönt att se att propagandaministeriet Mobilisering mot Narkotika fortfarande fungerar genom att leverera deras "sanning".

intressant?
Andra bloggar om:skola, forskning, yttranderätt, , , polis, brott, straff, War on drugs, ekonomi, politik, cannabis

, kokain, mobilisering mot narkotika, björn fries, mjölk, propaganda, sanning, frihet, overgrown, hasch,

4 kommentarer:

Klockan 7:38 em , Blogger Jah Hollis sa...

Å andra sidan skrivs det ibland i tidningarna att folk åkt dit för innehav av cannabis när det handlar om hasch. Den begreppsförvirrningen får man nog leva med.
Detta är ju ett infekterat ämne, och den som på något vis antyder något positivt med hasch eller marijuana brukar ju få hela kopplet av vargar efter sig.
Man blir på något sätt dömd direkt och det kan aldrig bli någon seriös debatt om saken. Tyvärr.

 
Klockan 10:06 em , Blogger Eklindh sa...

Självklart är det så. Jag har inte något emot att man talar negativt om cannabis. Men det skall vara sanningen. Propagandamaskinen Mobilisering mot Narkotika skall inte kasta en massa lögner. Att det finns negativa saker med cannabis är helt klart. Men skräckpropaganda är inte rätt väg att diskutera.

 
Klockan 10:40 fm , Blogger Paul Valö sa...

Det är bra av dig att du orkar föra den här debatten, själv har jag gett upp eftersom det helt enkelt är ett område där moral och trosuppfattningar styr över saklighet och förnuft. Dessutom betraktas man själv som en drogdemon om man förespråkar någon sorts nyansering av debatten, vilket naturligtvis är en medveten strategi från drogmoralisterna. Så stå på dig så länge som du orkar.

 
Klockan 7:06 em , Blogger Eklindh sa...

Jag kommer stå på mig. Jag tänker inte ge upp. Jag är redan kallad så många saker så det gör inte så mycket. Jag har vant mig.

Däremot så hoppas jag att jag kan känna samma glöd när jag skriver om något annat. Som några av er sett så har det blivit mycket droger här det sista. Men jag skall försöka blanda upp det lite med annat med.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida