lördag, juli 21, 2007

Birgitta Rydberg skriker propaganda i DN

Nu är det dags igen då. Birgitta Rydberg tillåts skrika propaganda i DN. Naturligtvis så handlar det om sprututbyten. Birgitta vägrar acceptera att sprututbyten kan minska hivsmitta. Dagens nyheter skriver att man tror att smittan kan stoppas men det är nog att ha lite för mycket övertro på ett sådan program. I Skåne är sprututbyten en stor succé om man ser på smittospridning.


Det finns en liten mening i artikeln med Birgitta Rydberg som visar vilken nivå debatten när det gäller narkotika här i Sverige.

Man får inte glömma att den WHO-undersökning som Björn Johnson bland annat hänvisar till är skriven av en person som vill legalisera lättare narkotika, säger Rydberg.


Vad har det med saken att göra? Är lättare narkotika helt plötsligt samma sak som sprututbyten? Betyder detta att om någon är för legalisering av lättare narkotika så är allt denna säger oviktigt? Birgitta missar också den del av debatten där missbrukare själva säger att det är lättare att få tag på heroin än det är att få tag på rena sprutor. Men den gruppen skall man ju självklart inte lyssna på de är ju bara knarkare allihop vad vet de om samhället? Eller hur var det nu Birgitta?


Och fler IDIOTER finns det också. Dessa anser att sprututbyten uppmuntrar till missbruk? Hur tänker man då? Om du måste åka till en mottagning för att byta in dina sprutor? Du måste ha med dina gamla sprutor och du måste visa dina märken efter sprutan. Samtidigt som man byter sina sprutor så kan man genomgå ett hivtest och samtidigt få prata lite med någon. En bra kontakt med vården. Samtidigt så skall man naturligtvis erbjuda missbrukare subutex och metadon behandling oftare än vad man gör idag. Men dessa projekt kan gå hand i hand. Bara för man vill göra det ena betyder inte att man måste utesluta det andra.intressant?
Andra bloggar om: alkohol, missbruk, , , polis, brott, straff, War on drugs, ekonomi, politik, cannabis ,Mobilisering mot narkotika, sprututbyten, Birgitta Rydberg, hiv,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida