söndag, juni 03, 2007

Övergrepp av polisen under ravefest?

Visst så är titeln provocerande. Och det var det som var meningen. Det handlar självklart om hur polisen återigen ger sig på personer som besökte ett raveparty. 1500 personer besökte festen enligt Aftonbladet. Polisen kände att man behövde göra något. Man såg ju tydligt hur en stor grupp var drogpåverkade. Man tog in 45 personer för drogtest. 44 personer visade spår av olagliga narkotika preparat. Alltså var en stor grupp 3% av personerna som man ansåg var drogpåverkade. För detta behövdes en enorm insats av 25 poliser. Dessutom så behövdes hjälp från sjöpolis och kustbevakning.

Man gjorde även 32 beslag av narkotiska preparat. Hasch, amfetamin, LSD, ecstasy och marijuana. 32 beslag! Det är inte speciellt mycket. Och jag kan garantera att det inte är stora mängder. Till vilken kostnad gör man det här? Vad kostar detta tillslag? Sveriges "nolltolerans" mot narkotika har ingen som helst ekonomisk eller moralisk vinst. Jag kommer spekulera lite nu i de 44 personerna som har blivit tagna för "narkotikabrott". Deras enda brott har varit att tagit otillåtet preparat som har klassats som narkotika. Några av dessa behöver kanske vård mot sitt drogberoende. För till och med jag vet att droger kan få personer att fastna i ett beroende. Det är långt ifrån alla som fastnar i ett beroende oavsett drog. Säg att 15 personer av dessa behöver ha någon form av vård. Det är alltså 34% av dessa som behöver vård. Resten kommer troligen att få någon form av fängeslestraff eller villkorlig dom. Socialtjänsten skall starta en enorm utredning för att till slut komma fram till att dessa personer inte har några problem med droger. Samtidigt så stämplar man samtliga 44 personer som narkomaner som inte fungerar i vårt samhälle.

För 3% av de som besökte en ravefest i skogen så startar man en enorm apparat med spaning av 25 poliser. När senast var det 25 poliser som spanade på stureplan? När gjorde polisen senast en razzia där man tog med sig 44 personer från stureplan för att drogtestas?

Polisen ska skydda invånarna i Sverige. Är det då rimligt att 25 poliser åker ut till ett område där 1500 personer festar och har det roligt? Självklart förstår jag att polisen skulle vara där. 1500 personer är många personer och vi vet att personer kan inte hålla sams. Så polisen skall självklart vara där ifall något händer. Men 25 poliser? 25 poliser som "bevakar" en fest ute i skogen? Ni som läst bloggen ett tag vet att jag för ca 9 månader sedan fick min näsa avslagen. Helt oprovocerat i en park i Skövde. Detta var en lördagskväll. Jag ringde polisen, vad fick jag för svar?
"Vi åker inte ut på misshandelsfall nu vi har mycket annat att göra, du kan komma och skriva en amälan imorgon om du vill."
Okej polisen vill inte åka när någon verkligen blir skadad. Men man kan skicka 25 poliser till en fest där man omhändertar 45 personer?


Sveriges "War on Drugs" har gått överstyr. "War on Drugs" gör så att polisen inte längre bryr sig om det som verkligen skadar befolkningen i Sverige.
Det är idag viktigare att hålla bra statistik om antalet gripna "knarkare". Att ta tag i problemet där personer misshandlas, dödas, våldtas eller hotas är inte alls lika prioriterat. Vad kostar "War on Drugs" oss skattebetalare i Sverige? Ett fullständigt onödigt krig som kostar enorma pengar som istället kunde läggas på att hjälpa personer med drogproblem. Behandling för missbrukare är inte billigt, men skall vi verkligen lägga enorma summor på att gripa, stämpla och förnedra personer som sällan använder droger? Dessa pengar skall istället läggas på att gripa de som tjänar enorma summor på smuggling, langning och utnyttjandet av personer som blir beroende av droger.


intressant?
Andra bloggar om: , , polis, brott, straff, rave, War on drugs, ekonomi, politik.

2 kommentarer:

Klockan 8:12 em , Blogger sarha sa...

tänk att man kan dra så stora slutsataser av bara en artikel i aftonbladet *ironi*

 
Klockan 10:20 em , Blogger Eklindh sa...

Du det är en länk till GP med.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida