tisdag, juni 05, 2007

Skål för EU, skål för friheten! Brödrafolkets sprit!

Äntligen så kan man välja var man skall köpa sin alkohol. Internetspriten blir tillåten i Sverige. Äntligen så kan man köpa sin sprit på nätet. Varför är det så viktigt då? Kan man inte gå till systembolaget som vanligt? Jo självklart så kan man gå till systembolaget. Men om du vill ha en speciell sorts vodka, vin eller gin skall du då inte kunna beställa det som vilken annan vara som helst på nätet? Vill inte du också handla så billigt som möjlig? Kommer internetspriten göra så att en stor del av befolkningen alkoliseras? Absolut inte. Jag har väldigt svårt att se någon som är alkoliserad beställa sin sprit från internet. Det är lättare att gå och köpa sig en flaska på systembolaget då. Men systembolaget kommer kanske förlora massor av pengar? Nej, inte enligt systembolaget själva.

Vart ligger problemet då? I ärlighetens namn så tror jag det handlar om avundsjuka. "Vi" kom inte på det först och då skall det inte vara tillåtet. Ungefär lite som Svenska Spels poker. De var inte först så då skall de vara det enda tillåtna. När det nu har blivit tillåtet att beställa vin oh sprit över nätet så skall man ju se till att man betalar SVENSK SKATT på varorna. Anders Borg verkar ju tycka vi skall köra på som vanligt. Anders Borg verkar ju vara en klok man. Iallafall ibland. Vi skall se lite vad som sägs. I ena stunden så verkar det som om staten kommer förlora miljoner i missad alkoholskatt för att ett fåtal personer privatimporterar lite vin och sprit. Systembolaget kommer inte förlora speciellt mycket? Hur räknade de för att få det att gå ihop? Restauranger får ju inte köpa alkohol genom näthandel? Systembolaget förlorar inget och Staten förlorar massor i skatteintäkter? Hmm vem var det som satt med miniräknaren där?

Det finns en stor vinnare i det här. Näthandelsbolagen. 600 nya kunder bara idag. Det måste väl ändå vara rekord för en internethandel.

Vad är det roligaste med hela den här historien? Jo det skall bli väldigt skoj att se vila som får tillbaka sin sprit. 350000 liter alkohol finns i tullens lager. Jag undrar hur mycket som har "försvunnit". Jag vill inte på något sätt säga att tullarna stulit sprit. Jag menar bara att de också har haft en personalfest. Och då man såg det här fallet som helt klart från början så var det kanske lätt att "tulla" lite på lagret också.

Samtliga Alkohollänkar: SvD, SvD, DN, DN, DN, DN, DN, Expressen, Expressen, Dina Pengar, Dina Pengar, Dina Pengar, Aftonbladet, Aftonbladet, Aftonbladet, Aftonbladet, Aftonbladet, SvT, SvT, SvT, SR, SR.pingat på intressant. Andra bloggar om: , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida