söndag, juni 24, 2007

Nu får det vara nog med politisk korrekthet

Jag blir så jävla trött på alla som vill vara politiskt korrekta hela jäkla tiden. Vi måste alla tycka bra om invandrare, vi skall alla acceptera Gringo som en del av den "svenska" kulturen. Vi skall absolut inte lyssna på musik som kan tänka sig innehålla något som kan ha med homofobi, rasism, sexism eller våld att göra.

Nu senast så är det väl Uppsala reggeafestival som har fått kortslutning. Nu skall man inte låta stjärnor som inte skriver på ett "The reggae compassionate act" inte få spela på scener i Europa.

Homofobi kanske bygger på rädsla eller okunnighet. Likadant är det med rasism, rädsla och okunnighet. Våld är onödigt men verkar finnas i alla kulturer världen över. Vissa ställen är det i form av huliganer på andra ställen så är det andra former. Men det finns där i vårt medvetande. Visst är det fint att säga att man inte skall ta till våld. Men är de orden värda något alls?

Homofobi, rasism, sexism och våld är alla tecken på dålig smak, men skall vi verkligen straffa personer med dålig smak? Eller betyder detta att vi inte skall låta Britney Spears spela på en scen i Sverige?

Nej det är dags att vi tillåter yttrandefrihet fullt ut. Annars sitter vi alla i ett land fullt med "jasägare" snart. Ingen vågar ifrågasätta eller säga emot.

Intressant? Läs mer om homofobi, rasism, reggea, sexism, yttrandefrihet, våld.

8 kommentarer:

Klockan 3:27 em , Blogger Tobias Struck sa...

Eklindh. Jag säger som jag brukar: Du har läst för mycket på min blogg. Den är verkligen inte nyttig. Jag menar det, sluta!

 
Klockan 4:16 em , Blogger Eklindh sa...

Ja jag börjar nog tro att du influerar mig mer än jag tror.

Även om jag inte kommer kalla mig för liberal nationalist.

 
Klockan 5:15 em , Blogger Tobias Struck sa...

Eklindh. Få fattar väl vad jag menar med att kalla mig det. Jag får förklara mig ständigt och jämt: Att det inte har något med rasism, fascism och nationalsocialism att göra etc. Men på så sätt får jag ju rätt mycket uppmärksamhet...

Yttrandefrihet är hursomhelst ett cetralt ideal för mig. Det är visserligen plågsamt med alla tabun för språkbruk, manér, stil och vissa samtalsämnen - som exempelvis den förda invandringspolitiken (som sannerligen betjänar flyktingarna sämst!) Men jag tycker dessutom att det rynkas litet väl snabbt på näsan hos kultureliten när en analys läggs på bordet som luktar ny och fräsch. Min analys råkar även utmana hela samhällssystemet och de rikastes inflytande, vilket kanske retar alla köpta journalister, forskare och politiker mest av allt...

 
Klockan 6:59 em , Blogger Eklindh sa...

Jo då jag vet precis vad du menar med liberal nationalist. Men jag är så långt ifrån nationalist som man kan komma. Jag hatar något som ens kan likna "land" och "nationer". Jag anser dig inte på något sätt vara rasistisk eller liknande. Ibland lite väl "islamonervös" men det är nog allt.

 
Klockan 7:21 em , Blogger Tobias Struck sa...

Eklindh. OK, men du gillar väl individens rätt till frid och frihet, eller hur?

Hur skall du skydda dessa rättigheter utan en lagstiftning?

Och hur skall lagstiftningen kunna hållas efter utan en rättsapparats begränsade geografiska ansvarsområde?

Och hur skall denna lagstiftning kunna röstas fram och hur skall denna rättsapparat kunna bevakas demokratiskt om det inte finns ett folk inom detta område?

Och hur skall detta folk kunna fortsätta att rösta fram samt bevaka jämlikhet, frid och frihet - om det inte har en kultur där dessa ideal värderas i grunden av allt?

 
Klockan 1:02 fm , Blogger Eklindh sa...

Men det är inte min uppfattning av nationalism eller "land". Eftersom vi idag lever i en global värld så anser jag att samma "regler" skall gälla för alla. Oavsett vart man är och var man bifinner sig. Frihet har inte några gränser eller hur? Jag vill ha en fri värld, inte ett fritt land. Jag förstår inte varför det skall finnas en fysisk gräns för "frihet och förtryck".

Inte för att man skall använda kommunisters uttryck på ett positivt sätt. Men om jag inte mminns fel så var det Trotsky som sade att revolutionen måste vara global för att lyckas. Och jag ser samma med liberalismen. Den måste vara global.

Nu är vi så snabba i vår kommunikation så jag ser inte någon mening med att dela upp världen i "små" delar. Det tar lika lång tid för mig idag att ta kontakt med någon i USA som det gör för mig att ta kontakt med någon i samma stad som jag. Landsgränser i den form som vi har idag börjar kännas förlegat.

 
Klockan 9:22 em , Blogger Tobias Struck sa...

Eklindh. Så du är neokonservativ? Du är bomhöger? Spännande. Eller menar du att FN skall ta tag i "diktaturer"? Garanterar du att det inte blir som när USA skulle "ge demokrati" till Afghanistan och Irak, tidgare Iran, Vietnam, Chile, Nicaragua etc?

Vissa människor vill ha diktatorer. Över 40 % av tyskarna röstade på Hitler. Sunni-muslimerna älskade Saddam. Hur skall du sprida liberalismen?

 
Klockan 10:12 em , Blogger Eklindh sa...

Jag tänker inte ta en disskution om detta över min blogg och inte i kommentarerna. Men vi kan säkert finna någon gång då vi kan träffas och prata om det. Så skall jag tala om för dig varför jag inte kallar mig nationalist. Och nej jag vill inte kalla mig bombhöger heller. Jag vill nog mer kalla mig påsksmällshöger i sådanna fall.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida