lördag, juni 30, 2007

Moralpolisen bekämpar ravefesten

Nu har det hänt igen. Men denna gången så har moralpolisen slagit till i Västerås.

Man har gjort ett tillslag mot en ravefest i Lillhärad. Jag skall inte säga något om de som greps misstänkta för ringa narkotikabrott. Eller kanske är det där som problemet ligger?

Några personer ordnar en ravefest. Ett alternativ till att gå ut på krogen och lyssna på hur The Ark, Carola och Britney Spears dundrar ur högtalarna. Ett rave ordnas oftast för att personer gillar att dansa till en annan sorts musik än vad just "mainstream" krogarna spelar. Rave har också en drogkultur i sig. Ungefär på ett liknande sätt som öl, sprit och spya finns i krogkulturen. Och alla vet att det förekommer droger på ett rave. Skillnaden är att personer som går på ett rave vet om att dessa droger finns. Många väljer att inte ta dem av olika skäl. Kanske tycker dom inte om det. Kanske vill de bli berusade av musiken istället för av kemiska preparat.

Nu till saken. Polisen åker till Lillhärad och stoppar festligheterna. Det står precis så i artikeln på expressen. Polisen stoppade festligheterna! Och man grep ett 10 tal för ringa narkotikabrott. Tyvärr så står det inte hur många som var på festen eller hur många som var på väg dit. Enda siffran är 25 personer och att många var på väg dit. Artikeln säger inte heller varför man stoppade festligheterna.

Men om det visar sig att polisen stoppade festen för att det kunde finnas droger där så vill jag se om polisen vågar stoppa festligheterna på Spy Bar? Jag tror inte att drogerna är något problem på denna ravefesten. Jag tror att det handlar mer om att man vill stoppa fester som inte ingår i det "normala". Ett rave är speciellt, har en egen kultur, egna kläder och egen musik. Och detta passar inte in i vårt "svenska" utbud av festligheter. Så då väljer man att stoppa det.

Kom ihåg. Vi skall alla supa oss fulla på helgen, spy utanför krogen och ha sex med endast en person under hela vårt liv. Men när vi vill ta en öl på tisdagseftermiddagen, dansa oss igenom natten, ha gruppsex eller kyssa oss igenom livet. Då skall vi få moralkakor på löpande band.

"Knulla inte du kan få Aids", "Drick inte öl eller vin mer än en gång i veckan du kan bli alkis", "Går du på rave så kommer du bli knarkare", "rätta in dig i ledet och nynna på The Ark", "tänk inte själv det kan vi göra åt dig".

Hur länge kommer du orka rätta in dig i ledet?

Pingat på intressant. Läs mer om rave, droger, narkotika, alkohol, sex, polis, brott, straff, fest.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida