fredag, juni 29, 2007

KD när de är som mest korkade

Jag ger inte mycke för kristdemokraternas moralpanik. Så fort det kommer något som inte följer deras moral så skall det föbjudas och bekämpas. Nu när KD riksting dras igång så kommer det komma en hel del korkade motioner från landets medlemmar. Den som jag kanske ser som mest idiotisk är väl ändå Anders Bergstens vilja att förbjuda våldsamma tv-spel. För enligt honom så har ju tydligen personer som skjutit ihjäl folk på skolor runt om i världen sysslat med våldsamma tvspel. Det finns något mer gemensamt med dessa personer Anders Bergsten. De har alla haft någon form av psykiska besvär. Det kanske är där man skall lägga lite energi istället för att gnälla om våldsamma tv-spel.

Men vi säger att vi skall förbjuda tv-spel. Vad är våldsamt? Våldsamma tv-spel har varit ett ämne väldigt länge. Från början så censurerades spelen även i Sverige. Då av Nintendoföretaget Bergsala. Det första spelet som jag minns det var väldigt mycket liv om var spelet Double Dragoon. Ett spel som många idag skulle skratta åt när det gäller våldsinnehåll. Men det visar ju att dessa frågor alltid funnits.


Så Anders vad är nu våldsamma spel? Skall vi alla sitta och spela MS Röj istället? För om du är helt ärlig så innehåller i stort sett alla spel något form av våld. Och innehåller det inet våld så har det med gambling att göra.

intressant? Läs mer om politik, kristdemokrater, spel, våld, gambling, tvspel, Anders Bergsten.

3 kommentarer:

Klockan 12:41 em , Blogger Björn Fridén sa...

MS röj uppmuntrar till minläggning, så det går inte. Schack uppmanar till kungamord osv osv

 
Klockan 6:33 em , Blogger Eklindh sa...

Det tänkte jag inte på alls. Men finns det inte något man kan spela då?

 
Klockan 3:28 fm , Blogger Slave of Karma sa...

Enligt undersökningar (som jag tyvärr inte har källor till just nu) så har dom kommit fram till att de spel som mest våldsframkallande är spel som inte innehåller våld, som Tetris och Bust-A-Move och liknande.

När man ligger i underläge eller förlorar i nåt av dom spelen så är det slut. Man blir frustrerad men har ingenstans att ta ut aggressionen. I Doom eller Quake eller andra liknande våldsamma spel så kan man ta ut sina aggressioner i spelet direkt med en välplacerad raket och efterföljande serenad av explosioner, och man blir inte lika frustrerad.

Sen finns det inga bevis på att våldsspel (eller filmer som debatten handlade om förr) påverkar barn. Och, barn vet vad som är lek och verklighet likamycket nu som förr när man sprang runt och lekte cowboy och indian. Sen finns det alltid undantag, störda människor, folk som hör små röster i huvudet, men dom är det ju fel på redan innan så det handlar ju mer om en tidsfråga när dom ser nåt som triggar dom.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida