tisdag, juni 19, 2007

Cannabispropagandan i Dagen Nyheter

Det känns så tråkigt att DN lyckas ta in en "snyftartikel" om hur Cannabis påverkade "Johan" som rökte dagligen i 4 år. Vad hände med artikeln på 2 barnspappan som odlar sin egen cannabis i garderoben och som någon gång tar sig en spliff eller pipa? Är det fel att visa att det finns fler sidor av cannabisen?

Vi är ganska vana att läsa om vilket brännvin vi skall ha till sillen, vilket vin som passar till det grillade. Men vad vi inte får läsa är om Anders 19 som har supit varje dag i 3 år. Han har varit berusad varenda dag somnat på parkbänken och spytt på sin tröja. Vi får inte läsa om hur han stjäl för att få ihop pengar till den sista ölen från systembolaget klockan 18:45. Vi för inte höra om hur Anders inte längre har kvar några prylar i sin lägenhet för att han sålt allt och köpt alkohol för pengarna. Vi får inte höra hur personer som passerar honom i parken fnyser åt honom.

Jag har inte något som helst emot att DN skriver artiklar om hur cannabis slår mot personer som inte mår bra. Jag har heller inte något emot att de skriver vilket vin som passar till den grillade fläskfilén. Men snälla lite sans och balans måste det ändå vara i artiklarna. Detta är en artikel i ledet att försöka få oss att tro att cannabis är så farligt som hashboken sade på 70 talet.

Detta är en artikel som skall få oss att tro att nu när vi sett att konsumtionen av cannabis var 10 gånger större än vad man trott så kommer alla råka illa ut. Alla kommer "fastna" i att röka varje dag och stjäla från sina kompisar. Vi ser att en attityd förändring är på gång. Vad som behövs då är fakta inte några propagandabroshyrer. Det finns forskning och fakta och idag är det inte svårt att hitta den på internet om man vill.
Men snälla någon. Personer dricker alkohol utan att de behöver stjäla för att få en öl. Det är löjligt att hålla på så här. Den propagandan som slängs ut kommer få personer att sluta tro på skadorna. Som jag sagt innan lite sans och balans är ett måste i dagens tidningar.

intressant?
Andra bloggar om: alkohol, missbruk, , , polis, brott, straff, War on drugs, ekonomi, politik, cannabis

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida