tisdag, juni 12, 2007

Aftonbladets hetsjakt på hivpositiva

Aftonbladet fortsätter sin jakt på hivpositiva. Idag pratar man om en 27 "hivman". Aftonbladet har dock inte fått reda på namnet på denna 27-åring. För annars så hade väl ett namn kommit ut med. Det handlar ju om "allmännintresse". Det är konstigt att aftonbladets om är en av de största kvällstidningarna inte tar sitt arbete på allvar. Berätta istället om hur det är att leva med hiv. Det finns säkert personer som ställer upp och berättar om alla de svårigheter som finns.

Men det kanske inte är så roligt att skriva om personer som vägrar låta barn leka i närheten av en känd hivpositivs hus, familjer som inte vågar kramas på julafton, barn som inte får träffa sin hivpositiva kusin, den stora mäng medicin som många hivpositiva får trycka i sig varje dag eller den rädsla för att bli lämnad ensam som många hivpositiva har. Men det är klart det är kanske inte har något allmänintresse? Det är väl bättre att skriva om klimathot, bröstcancer eller Linda Rosing och hennes porrfilm.

Aftonbladet kör ju mer än gärna en "kampanj" för att få lättlurade puckon att springa omkring med "rosa-bandet" på kavajen, jacka, tröjan eller vad man nu har på sig. Varje år är det samma kampanj där vi får läsa om "Stina" som opererade bort sina båda bröst. När kommer vi få läsa om "Lars" som inte får träffa sina syskonbarn och vet att han kommer att dö? När vi läsa om Johanna som fick se sin mamma tyna bort och dö i aids? När kommer kampanjen för att visa att hiv/aids finns i Sverige? När vi skall bry oss om hiv/aids sjuka så går det en gala på tv där man visar hur "barn i Afrika" är drabbade. För det är ju jobbigt att visa att det finns en sådan sjukdom även i Sverige. Kanske skulle man börja förklara vad smittskyddslagen egentligen säger? Vilka regler gäller för personer med hiv i Sverige.


Jag kan bara säga en sak. JAG BLIR SÅ JÄVLA FÖRBANNAD!

Tydligen så har DN och SvD hakat på denna hetstrend också.


Pingat på intressant.Läs mer om sex, knulla, hiv, aids, staten, lag, rätt, brott, straff, polisen, död, politik, ansvar, hivman, aftonbladet, kondom.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida