måndag, maj 07, 2007

Till en Sverigedemokrats försvar

Sverigedemokraterna hör absolut inte till mina favoriter när det gäller politiskt aktiva. Men ibland så måste man svälja sin stolthet och försvara sina fiender lite. SvD skriver om SD-politikern som blev "bannad" från möten för han kom klädd i "shorts, militärväst och t-shirt". Moderaten Gerd blev hysterisk. Ja det kan man ju kanske bli. Att komma klädd så till ett möte kan kanske vara ett tecken på dålig smak, men tyvärr så är inte det något brott mot reglerna.

Jag själv går ofta klädd ledigt. Jag gillar slitna jeans och t-shirt. Men visst det händer att jag tar på mig en kostym med. Det handlar om smak. Skall man på ett möte så hoppas jag väl att man klär sig "helt och rent" men vad spelar det annars för roll?

Jag hatar personer som stoppar ned sina byxor i strumporna och springer omkring på staden och tror de är så jävla coola. Ibland så får jag panik på dem. Men de får klä sig som de vill. Jag kan inte göra något åt det. Och jag vet att någon nu kommer skriva "men han var ju på ett politiskt möte". Ja visst var han det, spelar det någon roll? Skall en butiksägare kunna stoppa någon som vill komma in och handla på grund av hans klädsel? Argumentet är det samma situation annorlunda. Skall Gerd inte låta någon som finns med i hennes nämnd ha piercing eller tatuering synlig? Skall vi kunna stänga ut den del av befolkning som vill pierca sig eller tatuera sig från politiken?

Jag skall avsluta detta med ett ordspråk. Det kan vara så att jag har kommit på det eller någon annan som sagt det innan mig.

Det är inte kläderna som gör politikern, men de hjälper iallafall till.

Pingat på intressant. Läs mer om : , , ,
, Moderaterna, mode, piercing, tatuering.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida