måndag, maj 14, 2007

När dåliga odds ser bra ut


Jag vet att det är några dagar sen som den här "nyheten" kom. Men jag har inte riktigt haft hjärnan med mig.

Centern vill nu avskaffa spelmonopolet. Äntligen! Vi kan äntligen se till att ge internationella spelbolag licens att verka i Sverige på samma villkor som Svenska Spel. För vad än man säger så handlar det inte om att öppna upp för vem som helst att starta sitt egna lilla casino i hemstaden. Kontroll och regler kommer att bli verklighet. Idag förekommer det nästan ett vilda västern på den spelmarknad som "inte får finnas". Unibet, Ladbrokes, Bet24 är ju bara några av de största aktörerna på internetmarknaden. Det finns många mindre seriösa bolag som också ger alla internetbolag dåligt rykte. Men nu kan vi äntligen rensa upp lite i internetträsket.

När dagen kommer då man skall göra upp dessa regler så snälla se till att göra det i samarbete med spelbolagen. Naturligtvis så skall man inte göra precis som spelbolagen vill. Men gör inte upp regler som är omöjliga att följa. För då har vi snart ett land fyllt av "spelklubbar".

Och äntligen så kan Ladbrokes använda sin kunskap om spelmissbruk. Ladbrokes har erfarenhet av spel sedan 1886 och troligen även lika lång erfarenhet av spelmissbruk. Jag var av ren nyfikenhet nere på min "lokala" pub. Där dominerar Svenska Spel med sina spelmaskiner. Vad för hjälp hade man där om man var spelmissbrukare? Jo då det fanns en "sida" på maskinen som man kunde läsa och i slutet fick man ett telefonnummer till en hjälplinje för spelmissbrukare. Det var allt! Vad hände med den enorma satsning som Svenska Spel pratar om när det gäller att hjälpa spelmissbrukare? Var allt man kunde komma på en "sida" på spelmaskinen och ett telefonnummer? Imorgon skall jag nog gå och testa vad de kan på spelbutiken om att hjälpa spelmissbrukare? Kan de ge mig lite mer information om spelmissbruk eller kommer de att slänga till mig en lapp med samma telefonnummer?

Pingat på intressant. Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida