onsdag, maj 09, 2007

Kan man bli av med körkort på fler sätt?

Åker man fast för rattfylla så skall man bli av med körkortet. Inget snack om saken. Om man åker dit för fylla till fots skall man då bli av med körkortet? Ja tydligen! Iallafall i Halland.

Detta är en av de där klockrena artiklarna som bara kommer några gånger om året. Detta kommer bli en sådan artikel som varenda blogg kommer att skriva om. Antingen vill man att så här skall det vara eller så tycker man det är löjligt. Personligen så tycker jag det är så in i helvete löjligt så det är inte sant. I artikeln så står det att mannen har ett alkoholberoende och anses "opolitlig i nykterhetssyfte". Ja det låter ju rimligt. Men att någon är opolitlig gör väl inte att man kan dömma personen i förtid? Han har inte begått något brott som gör att han skall bli av med körkortet. Men det är klart detta är ju en bra början. Tänk dig att stå utanför krogen en fredagskväll. Då kan vi se till att tusentals personer blir av med körkortet varje vecka. Löjligt? Ja men det är ju en möjlighet.

En annan sak som jag reagerade på var detta
Ett långvarigt rejält alkoholmissbruk dödar hjärnceller och försämrar därmed reaktionstiderna och förmågan att rätt uppfatta omvärlden. Dessutom avtrubbas omdöme och impulskontroll, så att personen förr eller senare sätter sig att köra onykter.

Japp precis på samma sätt som boxning, ishockey. På samma sätt som långvarigt bruk av medicin kan göra. Tänker då främst på de som använder sig av antidepressiva medel. Skall vi ta deras körkort med? Och om det nu är så att han inte har brytit mot lagen och blir av med sitt körkort varför skall han fortsätta följa den nu? Han blev dömd på förhand och ingen trodde på honom. Man behandlar honom som en opålitlig man. Jag tycker det är dags att du börjar bete dig som en.

Pingat på intressant
Läs mer om körkort, alkohol, brott och straff

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida