fredag, april 20, 2007

Sd mot S en debatt utan vinnare, men heller ingen förlorare

Efter att ha sovit på saken och tänkt igenom debatten som var igår mellan SD och S så har jag nu funderat på en vinnare. Och vinnaren är *trumvirvel* INGEN! Det var inte någon som vann. Inte debatten iallafall. De som man kan utse till "vinnare" är väl SD och Jimmie Åkesson. Han fick synas och han fick skrika ut sin propagande. Han kunde även framställa sig som en "politiker det är synd om" då alla partier tidigare inte velat ta debatten med honom.

Man kan väl också säga att Monas debattteknik irriterar mig mer och mer. Jag hittade en blogg som beskrev vad jag kände igår väldigt bra. Läs det här. Mona är inte rätt person att ta debatten med SD. Jimmie är inte en "vanlig" politiker. Säga vad man vill men han har inte fått den skolningen som Mona har. Hon är en politiker som skall argumentera länge för sin sak. Jimmie slänger ur sig det ena förslaget efter det andra och behöver inte bry sig om något annat. Och när man debatterar med SD så skall man hålla sig så långt borta som möjligt från invandrarfrågan. Man kommer dit för eller senare och det är en viktig fråga, men de kan inte prata om något annat heller. Som jag skrev igår vad tycker de om kultur, skola, äldreomsorg, trafik eller något annat som det är svårt att blanda in invandringsfrågan i?

Sen så blir Mona hysterisk över deras syn på abort. Jag håller med henne det är förjävligt att de vill att kvinnor inte skall kunna göra abort efter vecka tolv. Men det är inte något svårt att argumentera mot det. Men många av oss är nog helt överens om att abort är inte något "preventivmedel" men att möjligheten skall finnas då det trots allt är så att personer blir gravida men är inte redo att få barn. Men det är en helt annan fråga.

Så ett tips till Mona blir att gå ut och lek med ungdomsförbundet SSU. Ta några debatter med dem få upp tempot i din argumentationsteknik. Du måste bli mer aggressiv och tempofylld om du skall ta debatten mot SD på ett bra sätt. Annars blir det som igår. Pladder, babbel och hela tiden avbrytna meningar.

Pingat på intressant. Läs mer om Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Mona Sahlin, Jimmie Åkesson, debatt, politik.

4 kommentarer:

Klockan 10:26 fm , Blogger Jonas Gifting sa...

Enögd och orättvis analys.

Jag sympatiserar inte med någon av dem men såg ju tydligt att Mona Sahlin förlorade fast hon fick draghjälp av programledaren.

Det var ändå ganska tunt från båda håll men SD var såklart mer förankrade i verkligheten och därför blev vinnaren SD och förloraren blev Mona Sahlin.

Ett tydligt resultat.

 
Klockan 10:52 fm , Blogger Eklindh sa...

Jag håller inte med dig att det var någon som vann. Mycket på grund av att det blev så jäkla babbligt. Hade man haft en uppstyrd debatt så hade man tydligen kunnat se att någon vann. Men i dagsläget så tycker jag inte det.

 
Klockan 12:36 em , Blogger qaisar sa...

TYVÄRR måste jag säga att Åkesson "vann" debatten. Inte för att han hade bättre retoriska poäng eller att deras politik är innehållslös. Snarare för att Sahlin inte mosade honom ordentligt med tanke på hennes erfarenhet och tyngd samt att hon företräder Sveriges största parti. Detta gör mig orolig. Vad kommer att hända när Åkesson har fått lite mer självförtroende och vana?

 
Klockan 1:08 em , Blogger Eklindh sa...

Qaisar om man ser det på ditt sätt så "vann" Åkesson. Men skall man hårddra det så var det inte någon debatt utan bara ett skrika i munnen på varandra med vad som kan liknas argument. Så i att få ut sitt budskap så vann Åkesson

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida