söndag, april 08, 2007

Fler idiotiska påståenden från Svenska Spel

Jag brukar vara väldigt skarp i min kritik av Svenska Spel. Inte för att jag på något sätt anser Svenska Spel som ett dåligt företag. Tvärtom! Svenska Spel är ett utmärkt företag. De gör lite småfel men vilket företag gör inte det. Det som jag ger kritik mot är att Svenska Spel anser sig så överdrivet duktiga. De skall satsa mest på att "hjälpa" personer till ansvarsfullt spelande. De vill att man skall kunna bidra till idrotten. Ja ni har alla hört det förut.

Men nu visar man äntligen hur man vill ha ett "ansvarsfullt spelande". DN skriver om att man har mer spelautomater i områden med låginkomsttagare än höginkomsttagare. Vart ligger logiken i det?


- Vårt uppdrag är att erbjuda ett säkert och ansvarsfullt alternativ där spelarna finns. Och det är mycket möjligt att det finns fler som är intresserade av att spela på den här typen av maskiner i Botkyrka än i Danderyd. Då är det helt naturligt att våra maskiner står där, säger Svenska Spels vd Jesper Kärrbrink till Ekot.
Ja, Jesper är ju ärlig iallafall. Men Jesper, "vårt uppdrag är att erbjuda ett säkert och ansvarsfullt alternativ"? Hmmm hade det inte vart mer ärligt att säga "Vi erbjuder spelarna det enda lagliga alternativet". Så med andra ord så säger Jesper att han om Svenska Spel inte ställer ut dessa spelautomater i dessa områden så kommer man att få "spelklubbar". Men det är klart nu har ju Svenska Spel kontroll på sina aparater och kan se till att man har "ansvarsfullt spelande".

Samtidigt så säger spelberoendes riksförbund att just dessa spelautomater är det som flest personer är spelberoende av. Man skall komma ihåg att de enda som tjänar pengar på spelberoende idag är Svenska Spel. Man pratar ofta om spelmissbruk på pokersidor. Visst där tjänar de olika bolagen en del pengar på spelmissbruk men absolut inte på samma sätt som Svenska Spel gör. De som "tjänar" på spelmissbrukarna på pokersiterna är ju andra spelare. Pokersiter vill ha spelare som spelar mycket och som är trogna siten. Det tjänar de mer pengar på. Men Svenska Spel vill verkligen ha spelmissbrukare till sina spelautomater. Kanske är det dags att prata klarspråk om vilka man vill skall spela. Man vill ha personer som satsar stora summor på "idiotspel" just för att man då tjänar pengar.

Och nu skall jag ge gratis reklam igen. Min fråga är ju vad skillnaden är på att Svenska Spel har spelautomater mot att Ladbrokes har spelbut
iker? Ladbrokes spelbutiker kommer att ha personal som inte gör något annat än jobbar med spel. Svenska Spels automater står allt som oftast på restauranger och barer. Där har personalen allt som oftast inte tid att kontrollera ålder på de som spelar. De bryr sig inte heller speciellt mycket. Det är sanningen. Att se Ladbrokes öppna sin första spelbutik i Sverige kommer bli något väldigt speciellt. Tänk att man får gå in i en butik som endast har hand om spel. Inget annat. Helt underbart!Pingat på intressant.
Läs mer om spelmonopol, politik, ekonomi.
Svenska spel, ladbrokes, spelmonopol, poker, idrott.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida