tisdag, mars 13, 2007

Vad i helvete skall man äta nu då?

Jag är en av de personerna som oftast äter det som jag känner för. Jag njuter mer än gärna av en god middag helst med lite vin eller ett gott öl till. Okej ett glas med läskeblask fungerar också.

Och tro det eller ej men en av mina favoritgrönsaker är Majs. Jag kollar inte så noga om det är genmanipulerad majs eller om den är odlad i grönsakshus eller på mark med frigående älgar som ger naturligt gödsel till majsen. Men nu är det slut med det. Det är ju farligt att äta genmanipulerad majs. Och SvD drar upp historien stort i sann svensk panikanda, liksom aftonbladet.

Men jag börjar bli väldigt trött på dessa larm om skadlig mat. Alla minns väl säkert när larmet om akrylamid kom. Då var det livsfarligt att käka chips, grillad mat, kex, hårt bröd, pommes frites. Japp mycket riktigt så sjönk försäljningen av dessa livsmedel ett tag. Det kommer också en del varningar om att godis och läsk ger cancer.

De enda varningarna om mat som vi inte tar på allvar är de om att vin skulle hjälpa mot diabetes eller hjärtsjukdommar. Eller öl mot prostatacancer. Då skakar vi på huvudet och skrattar och säger oj vad de hittar på nu för tiden. Men så fort något annat kan orsaka cancer eller sjukdommar så skriker vi efter skatter eller förbud. Så för att göra det hela mycket lättare så skall jag tala om för alla mina läsare vad man skall äta för att slippa cancer och andra sjukdommar.

Frukost: Ett glas vin och en flaska vatten. Men det får absolut inte vara kranvatten då det kan finnas rester av ämnen i kranen. Regnvatten är helt uteslutet då vi har enorma föroreningar i luften som följer med regnvattnet ned. Flaskvatten går bra om du först kokar upp det till ånga och sedan kyler ned ångan så att vatten bildas i en burk som måste vara väldigt ren och helt sakna rester av luft, vatten eller andra ämnen.

Middag: 3 öl och bönor. Men se till att bönorna har odlats i en skyddad miljö utan kontakt med andra växter eller kemikalier. Skall kokas i sina egna växtsafter.

Kvällsmat: 2 glas vin och krasse. Självklart skall krassen odlats i ett slutet rum och endast ångats med flaskvatten.

Detta är allt som du får äta en normal vecka. På helgen så vill man ju alltid "lyxa" till det lite. Så jag skall ge er tips på en rätt som är lätt att laga och nyttig och god.

Lyxmiddag: Anka som födds upp i skyddsrum och dött av andningsnöd. Gör så här. Dela ankan på mitten med en ren kniv. För att få ankan mindre torr så bör du marinera den i sina egna tårar som man samlat under flera år. Spika sedan upp ankan i taket med spikar av guld. Låt den hänga och svettas där i två dygn i skenet från en glödlampa. Men det måste vara en lågenergilampa. Klart för servering. Dryck till är ju helt enkelt. 6 flaskor rött vin och du kommer att leva i minst 321 år. Så lycka till med din matlagning och vi ses på din 147 års dag.

Pingat på intressant.
Läs mer om cancer, mat, larm, anka, vin, alkohol, öl, helg,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida