söndag, mars 04, 2007

Är det för sent att hindra Sverigedemokraterna?

Frågan är ju om det är för sent att hindra Sverigedemokraternas frammarsch i Sverige. Enligt aftonbladet och tv8 så har visar en Temo mätning på att sd kommer in i riksdagen 2010. Ja om de har samma takt som nu så kommer de troligen att göra det. Om inte någon vågar ta debatten med dem. I valet 2006 så var det många som förstod att det nog var dags att ta hotet från sd på allvar. Men fortfarande var det många partier som vägrade att ta debatten mot dem. De enda politiker som jag minns tog debatt mot sd var Fredrik Federley och Fredrik Malm. Det var inte många debatter men jag minns att jag hörde minst en debatt där Malm var med och även en där Federley var med. Det kan säkert vara fler. De som vägrade helt att ta debatt var V, S och M. Vågar inte säga att mp inte gjorde det men jag tror inte det. Vad hände? Jo sd fick stå och skrika ut sina budskap utan att någon tog fram de riktiga fakta som fanns. Men nu ser alla att det är dags, alla skall dessutom ta debatten och ingen skall samarbeta med sd. Nej det är lätt att säga när man sitter i en skyddad verkstad på partiernas högkvarter. Marita Ulvskog anklagar moderater för att samarbeta med sd och säkert tvärtom imorgon.

Men skall man vara helt ärlig så är det en kraftsamling som behövs för att hindra sd från att komma in i riksdagen. Det handlar inte så mycket om pratet. Alla vet att de etablerade partierna är bra på att prata vad man vill se är handling. Sd kan nu prata om allt de vill göra men de kan inte visa att de verkligen är handlingskraftiga nog att göra det. M, s, v, mp, fp, kd och c har ju nu all chans i världen att visa att deras löften och prat inte bara är tomma ord. Visa att ni kan göra något. Visa att ni är starka och att en röst på just er gör skillnad. Annars så är nog nästa val den gången som vi får se sd i riksdagen. Och det är en framtid som jag inte vill se.


Det är dags ta debatten visa att de etablerade partierna kan göra något. Sätt inte makten framför allt. Visa handlingskraft. Vi vill ha ett bättre Sverige. Vi vill ha ett land där alla är välkomna. Vi vill ha ett samhälle där vår röst gör en skillnad. Vi vill inte ge vår röst till ett parti som inte kan lägga hanlingar bakom sina löften.

Pingat på intressant.
Läs mer om moderaterna, sverigedemokraterna, socialdemokraterna, vänsterpartiet, miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, politik, kristdemokraterna, rasism.

14 kommentarer:

Klockan 10:28 em , Blogger Jorma sa...

Man får önska till med kampen emot Sverigedemokraterna. Kanske samma kamp emot det parti som hyser 50% vänsterextremister även förtjänar en kamp emot sej?

Några svar som replik till dej:

"Vi vill ha ett land där alla är välkomna."
Svar: Det vill inte jag,vem skall betala för detta kalas? Hur skall 200 miljoner muslimer och annat få sin levnad försörjd?
"Vi vill ha ett samhälle där vår röst gör en skillnad."
Svar: det vill jag också, därför röstar jag och många andra på Sverigedemokraterna. För inte blir det nån skillnad när man röstar på det eniga riksdagspartiet som numera kallas regnbågspartiet.
Vi vill inte ge vår röst till ett parti som inte kan lägga hanlingar bakom sina löften.
Svar: Nej vem vill det? därför röstar man ju på Sverigedemokraterna ;)

 
Klockan 2:09 fm , Blogger Magnus Andersson sa...

" Är det för sent att hindra Sverigedemokraterna?"

Är det för sent att hindra islamisering och ett enklavsamhälle?

Om enklavsamhälle (om inte hela klippet, se första och sista 7-8 minutrarna):

http://webbtv.axess.se/player.aspx?id=143#


Om du Eklindh åker på färjeresa i ett arabland, inte vill denne att anarkistiskt ickebetalande 10000 extra muslimer, norskar eller svenskar ska gå ombård på färjan då. Vistelsen ingår i ett kontrakt, och på liknaknde sätt är medborgarskapet ett samhällskontrakt med rättigheter och skyldigheter. En rättighet är att inte en kultur som kräver tvångs- och månggifte med mera som är stenhårt determinerade att upphäva lag och antas bilda etniska enklaver släpps in i stora mängder. Det är i alla fall en demokratisk rättighet om folket bestämmer sig för att sätta P för det.

Tkvänster och tokliberaler underskattar ordning.

Att det inom (mainstream) islam är centralt med ummah (världsherravälde under muslimsk lag, där även dhimmitude kan/lär gälla) är ju något som bör tillåta oss att vara restriktiva enligt demokratisk ordning. Islamiska länder släpper inte en jäkel över bron och förtrycker andra religioner. Vi ska inte förtrycka någon, men undvika att fötryck flyttar hit.

Nyligen bodde det 26 procent utlandsfödda i Malmä. För några år sen var det 20 procent. I dag kanske det är 28 procent (5000 invandrare i fjol). Malmö tros kunna få islamisk majoritet inom några decennier.

Vänsterrelativisten eller tokliberalen säger att det inte spelar någon roll. Att inget spelar någon roll. Kom och bo i vår färjehytt, gubbar!(?) Va? Vill ni införa egna lagar? Inga problem. Sharia? Åh! Det låter spännande!

 
Klockan 4:25 fm , Blogger Eklindh sa...

Det är konstigt att ni ens tror att det skulle vilja komma 200 miljoner muslimer till Sverige. Det rä så jävla korkat uttalande så det är inte sant. Och om det skulle vara så att 200 miljoner muslimer skulle komma hit för att "lyfta bidrag" så är ni bara ännu mer korkade. Jag vet att till och med i muslimska länder så läser man matematik. Något som kanske det finns vissa inom SD som borde prova. Då lär man sig räkna och klarar av den enklaste matematiken. Vilket då är att det skulle aldrig fungera att betala bidrag för 200 miljoner människor oavsett hur man räknar.

Sen tycker jag nog att ni skall ta en resa till ett muslimskt land för att se hur man bor där och hur stor skillnaden är på där och Sverige. Förutom seder och bruk så är det ungefär samma sak.

 
Klockan 6:53 fm , Blogger Magnus Andersson sa...

Jag talar bara för mig och har inte påstått att jag tror det ska komma 200 miljoner muslimer hit. Skärpning!

Dock kommer det minst cirka 25000 muslimer hit vaje år (det talet stiger just nu), och på 10 år är det 250 000 som är nästan dages muslimska population i Sverige (350 000-450 000). Men med ett högre barnafödande (och i yngre år) än etniska svenskar så tredubblas muslimerna per generation, invandringen inräknad. Cirka 2 miljpner muslimer kan vi ha i Sverige 2037, med de invandringstalen. Detta är matematik och heller ingen överdrift när man jämför befolkningsutvecklingen i små muslimska samhällen i väst sedan 70-talet. Ofta knappt halva muslimska befolkningsgruppen brukar mer strängt förorda och på något sätt lyda under shariaregler, och denna hälft gifter sig inte alls med exempelvis svenskar. Tvärr sker det ofta en radikalisering i muslimtäta bostadsområden. Nalin Pekgul sa ju att det är lättare att rekrytera en självmordsbombare i Tensta än i Pakistan. Likaså i det syriansk-kristna Ronna i Södertälje anser akademiker i denna befolkningsgrupp at radikaliteten i Sverige, med t ex hedersmord, är större än den är i Syrien.

Jag tror att det radikala islam är svårare än någon annan rekigiös grupp att integrera i Sverige. Man är inte tacksam för att man får leva efter sina seder, utan man föraktar dem som inte gör det och har målet att förändra samhället till islamiskt. Jag tror att vi kan få självstyrande islamiska enklaver, när man väl är 1,5-2 miljoner muslimer i Sverige år 2035. (Det tror jag mest för att jag tror att vi inte vill ge upp gentemot islam, men vi vill också "lösa" frågan på "mångkulturellt acceptabelt" sätt.

Jag kommer at tänka på at jag hoppas att jag inte oroar dig, men det är ju en idiotisk tanke som jag har lagt ut orden nu. En trevlig liten siffra att tänka på istället: Motsvarande över 1 procent av befolkningen varje år invandrar nu, och något liknande har nog aldrig hänt i historien någonsin. Histoiker som funderar på detta drar inte alltid samma slutsatser som politiker som hyllar mångkulturalismen som idé, dvs idé att man ska låta främmande kulturer leva på sitt sätt och sen eventuellt sammansmälta med dem. Det är nog mer än svårt när det gäller intoleranta kulturer med absoluta politiska anspråk.

 
Klockan 7:19 fm , Blogger Magnus Andersson sa...

Vad menar du förresten med att det i ett islamiskt land förutom seder och bruk är ungefär samma sak som i Sverige? Ingår demokrati i seder och bruk? Ingår tvångs-/bortgifte som regel? Ingår annan sharialag, kvinnosyn och synen på homosexuella som seder och bruk? Ingår förbud mot att öppet utöva andra religioner än islam i seder och bruk?

Ja, om allt detta ingår som seder och bruk så finns det nog nästan igenting kvar i livet som inte ingår i seder och bruk och således blir det ju inte mycket som skiljer. Ingenting mot ingenting blir ju ingenting ;-)

 
Klockan 7:32 fm , Blogger Magnus Andersson sa...

Och förresten så finns de omskakande annorlunda kvinnoförtryckande sederna och bruken här i Sverige - dem har jag sett på nära håll, trots att jag inte rest i ett islamiskt land - och de radikala i Sverige kommer naturligtvis att kunna vara radikala ostört om vi låter fler komma hit samtidigt med den icke-integration vi har i dag. (I den radikales ögon är INTE integration något att vara stolt över; all integration har ett mått av assimilation/anpassning och att röra sig bort från vissa av islams seder finns det sällan någon vilja till bland arabiska muslimer. Det är min erfarenhet, ingen hets.)

 
Klockan 12:25 em , Blogger Tobias Struck sa...

Flyktingantalet har minskat något men anhöriginvandringen ökar. Migrationsverkets regler säger att alla som är "känslomässigt, socialt och ekonomiskt" beroende av en flykting kan följa efter. Vilka är det som godkänner de anhöriga? Det är flyktingen. Ofta är flyktingen under press från storfamiljen att göra detta. Familjerna växer dessutom snabbare än etniskt svenska. Det är idealet. Bidragen går till att försörja storfamiljen.

I dessa sociala strukturer från Afrika och Mellanöstern är det männen som sitter i toppen och bestämmer. Lydnaden upprätthålls på oliberalt vis. Visst finns det en risk att den politiska spänningen melan islam och europeisk jämlikhet och jämställdhet ökar. Visst finns det risk för ökad segregation med ett sådant tryck av oassimilerade invandrare. Visst finns det risk för en uppmjukning av vår rätt via demokratiska såväl som brutala metoder.

Jag föredrar att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen och att anhöriginvandringen från icke-europeiska länder stoppas, tills att vi har ett Afrika och Mellanöstern med ökad demokrati, upplysning och pluralistisk kapitalism. Men då måste vi även sänka skatter och tullar, så att fler västerländska intressen kan ha råd att vara med och investera sitt kapital. Dessutom måste vi ha ett ökat militärt bistånd till demokratirörelser i oroliga och diktator-styrda länder.

 
Klockan 12:26 em , Blogger Eklindh sa...

Magnus: Det finns en massa länder som är muslimska men som ändå har demokrati. Allt är inte som i Iran. De flesta muslimer som kommer hit flyr från någon form av förtryck. Då oftast från Iran eller regionen därom. De "militanta" muslimerna stannar ofta i sina hemländer för det är där de vill vara. Det finns inte speciellt många som vill lämna allt de har för att komma till Sverige. Självklart finns det säkert några som vill komma hit för att "få bidrag" men det finns ju rötägg överallt.
Jag bor just nu i ett samhälle som har en övervägande majoritet med muslimer. Några av dessa har inte en "bra" syn på kvinnor eller på homosexuella. Men det har inte svenskar heller. Många av mina grannar är djupt troende muslimer och de vill inte ha några sharialagar i sverige. De vill inte ha något "mini-iran" inom Sverige gränser. Men de vill ha rätt till deras religon. Den lilla grupp som kräver sharialagar i Sverige är en minimal grupp. Givietvis skall vi inte tillåta något sånt alls. Är man i Sverige så skall man rätta sig efter våra lagar och regler. Men det hindrar inte någon från att utöva sin religion.

När det gäller dina siffror på antälet "muslimer" så vet jag inte om de stämmer för jag har inte kollat upp de. Men okej om de stämmer vad gör det?

Invandrare försöker starta företaga i större utsträckning än vad etniska svenskar gör. det kanske också är något som vi skall tänka på.

Sen skriver du om oviljan att ta bort seder och bruk från islam. Där skiljer sig vår erfarenhet helt. Jag ser en stor grupp som mer än gärna bryter mot sina seder. Den enda som är väldigt "helig" verkar vara ramadan.

 
Klockan 1:23 em , Blogger Jorma sa...

"Sen tycker jag nog att ni skall ta en resa till ett muslimskt land för att se hur man bor där och hur stor skillnaden är på där och Sverige. Förutom seder och bruk så är det ungefär samma sak."

Jo jag har varit i muslimska länder, förmodligen både fler och mera än vad du har!
Jo skillnaden är ENORM gentemot hur det är här. Och jag vill inte ha det som det är i Sharialagarnas meckaländer.

"Några av dessa har inte en "bra" syn på kvinnor eller på homosexuella. Men det har inte svenskar heller."

Hur vet du att svenskar inte har det? har du nån källa till ditt påstående som styrker din anklagelse?

"Det är konstigt att ni ens tror att det skulle vilja komma 200 miljoner muslimer till Sverige. Det rä så jävla korkat uttalande så det är inte sant."

Jag tror inte det. Utan det var DIN önskan att alla som ville skulle få komma hit!

"Vilket då är att det skulle aldrig fungera att betala bidrag för 200 miljoner människor oavsett hur man räknar."

Ja? och varför säjer du då att ALLA ska få komma hit?? när DIN kvot är mättad, ska du då kallas för rasist eftersom du anser att det räcker med invandrare i sverige? Snacka om att kasta sten i glashus!!

Sen din argumentering med hänvisningar som "ja men svenskar gör si och så" är under all kritik,nu är vi svenskar faktiskt tillhörande detta land och har rätt att vara skitstövlar eller goda medborgare. Men kommer man hit som en påstådd flykting så är det minsta man kan begära att dom sköter sej!!

 
Klockan 8:33 em , Blogger Eklindh sa...

Jorma:

""Några av dessa har inte en "bra" syn på kvinnor eller på homosexuella. Men det har inte svenskar heller."

Hur vet du att svenskar inte har det? har du nån källa till ditt påstående som styrker din anklagelse?"

Ja då det har jag. Eftersom jag är öppet homosexuell så vet jag precis vad svenskar säger om bögar. Och det är många svenskar som så jäkla elaka och tycker att de har rätt att tala om för alla som finns runt om hur jävla äcklig man än bara för att man är kär i en annan man. Och hur mycket mindre man är värd bara för att man är homo och hur det borde finnas skottpengar på oss.

Och ja jag vill att vem som helst skall få komma hit och leva och bo. Men jag har aldrig sagt att man bara för att man bor här inte har några skyldigheter. Det finns vissa regler som gäller för alla som bor i Sverige. På precis samma sätt som det är för "svenskar" som bor här. Det finns skyldigheter och rättigheter när man lever i en demokrati. Kan man inte acceptera det så kan man dra dit pepparn växer. (Om någon nu vet var den växer)

Svenskar gör si svenskar gör så? Ja det kan man väl säga. Men svenskar som inte kan sköta sig är precis lika jävla illa. Bara för att man är medborgare i landet sverige betyder inte att man kan bete sig som en idiot.

 
Klockan 8:51 em , Blogger Lasalbei sa...

Man måste våga bemöta och diskutera även de frågor som SD försöker att locka med. Att integrationsfrågan snabbt kan slå över när den presenteras som lightrasism är inte nytt för Sverige, Ny Demokratis framgångar byggde helt på att de angrepp invandringen. SD är mer extrema än vad NyD var, möter dom gör man inte med tystnad och inte heller med konfrontation.

Bemöter gör man genom att presentera en alternativ integrationspolitik, som folk kan tro på.

 
Klockan 8:52 em , Blogger Bo-Erik sa...

Vi lever för fan på 2000-talet, är det inte på tiden att sluta tänka i termer av "grupp x har en dålig kvinnosyn och grupp y lever bara på bidrag så vi i grupp z får absolut inte beblanda oss med sånt pack"?

Förutfattade meningar utan verklighetsförankring, rädsla för det annorlunda och fördomar är allt ni har att komma med, dylika åsikter hör hemma på 200-talet. Emil, du gjorde ett jättebra inlägg, fortsätt så.

 
Klockan 11:34 fm , Blogger Tobias Struck sa...

Bo-Erik. Jag är inte mot att beblanda mig med muslimer, tvärtom har jag flera muslimska vänner. Dessutom tycker jag att blandetniska äktenskap är det bästa sättet att främja assimilation. Men hur mycket verklighetsförankring har du själv? För mig verkar det som att du lever i det blå: Du tycks ovetande om att många anhöriginvandrare söker lika främst och isolerar sig inom sin etniska och religiösa grupp. Segregationen har två sidor - och tyvärr spelar det ingen roll hur öppen du eller en enskild invandrare är, det är flertalets trygghetssökande som avgör hur det sociala klimatet i samhället blir. Och det är på väg mot splittring och konflikt på bred front. Inga käcka utrop kan stoppa det, bara en mer restriktiv invandringspolitik och en stat som vågar behandla alla medborgare lika.

 
Klockan 2:11 em , Blogger Eklindh sa...

Tobias jag gissar på att Bo-Erik menar det från båda håll. Bara för att den ena gruppen väljer att isolera sig så skall ju inte den andra gruppen isolera dem.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida