onsdag, mars 07, 2007

En spark i arslet är allt du förtjänar

Jag blir inte speciellt förvånad när man läser att den polisman som fick sparken för att skicka hotfulla och rasistiska mail till politiker i Malmö har nu fått sitt jobb tillbaka.

Men som polis skall man visst kunna bete sig precis hur som helst. Han blev anmäld för hets mot folkgrupp men friad. Han blev av med jobbet och fick nu tillbaka det för att Arbetsdomstolen ansåg att 10 år av prickfri tjänst väger upp ett "misstag". Ja visst låter det fint. Men med tanke på vad den polismannen skrev i sina mail är det verkligen så att han kan vara opartisk när han patrullerar i Rosengård. Kan man verkligen lita på att han gör sitt bästa för att hjälpa den invandrarkvinnan som blev nedsparkad av rasister när hon gick på bussen iförd slöja? Vem vet han kanske tycker att hon för skylla sig själv? Hon är ju bara en av alla "kriminella svartskallar" i Rosengård.

Det finns vissa saker som inte är okej. Att en polis som skall "protect and serve" invånarna i ett land bör ha några lik i garderoben. Att man som polis har politiska åsikter är helt okej och en självklarhet. Men när man bryter mot lagen på detta vis är det då okej att jobba kvar som polis? Och vilken signal ger detta till personer som i många år har litat på att polisen kommer och hjälper dem när de är i knipa. Kan de verkligen lite på att polisen ser dem som offer och inte som "kriminella svartskallar" som inte följer lagen ändå.

Sparka polisen och ge hans jobb till någon som verkligen förtjänar hans jobb. Alla personer passar inte att jobba som poliser och detta har han ju tydligt visat att han inte klarar av.


Pingat på intressant.
Läs mer om poliser, brott, straff, rasism, politik, arbete.

2 kommentarer:

Klockan 6:16 em , Blogger Erik Hellsborn sa...

Vadå bryter mot lagen? Han friades ju från alla misstankar.

 
Klockan 9:00 em , Blogger Eklindh sa...

Ja då han friades. Men varför? Jag gissar på att man tog me att han är polis.

Sen skall man ju fråga sig om en polis som är misstänkt för ett brott som det här är lämplig som polis.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida